Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kesäkohteet 2014

Moi!

Kesäloma alkaa ensi viikolla ja suunnitelmat puoliksi valmiita. Neljän viikon kesäloma ja kahdelle viikolle varmat suunnitelmat, lopuille kahdelle alustavia suunnitelmia. Yleensä kesäisin matkustan yhteen ulkomaankohteeseen, tänä vuonna kohteita tuli kaksi, koska kaipasin aurinkoa ja jotain muuta.

Kroatiaa ovat kehuneet kaikki tuttuni ja tuntemattomat ketkä siellä ovat käyneet, ja se kiinnosti jo viime kesänä, silloin kuitenkin USA länsirannikko road-trip vei voiton. Kroatiassa päämajaksi valitsimme Splitin, ihaninen maisemien, hyvän keskeisen sijainnin ja edullisten lyhyiden (+välilaskuttomien) lentojen takia. Meitä lähtee reissuun neljän hengen porukka ja majoitus otettiin airbnb:n kautta, yksityinen asunto läheltä Diocletianuksen palatsia. Aikaisemmin en ole airbnb:tä kokeillut, toivotaan, että kaikki menee hyvin. Ainakin majoittajamme oli saanut erittäin hyvää palautetta.

Kroatiassa tarkoitus tutustua Splitiin ja sen lähiseutuihin sekä pariin saareen. Hvar ja Brač ovat saarista tällä hetkellä suunnitelmissa. Lisäksi vuokraamme auton pariksi päiväksi ja teemme retken ainakin Plitvicen kansallispuistoon, Makarskaan ja mahdollisesti samalla reissulla Dubrovnikiin. Jos on vinkkejä Kroatiaan niin niitä otan mielelläni vastaan!

SplitM1

lähde – wikipedia split

Islannin reissu koittaa heti Kroatian perään. Islantiin olen halunnut mennä niin kauan kuin muistan. Valaiden näkeminen, karut erilaiset maisemat, jäätiköt ja luonto on kiinnostanut. Nyt vihdoin pääsen sinne! Islantiin lähden kahdestaan poikaystävän kanssa, ja sielläkin tarkoitus vuokrata auto ja tutkia paikkoja. Yövymme Reykjavikissa, muutaman kilometrin päässä keskustasta. Hotelli on North Star Apartments, aika yksinkertainen, ilmeiseti Omena-hotelli tyyppinen ratkaisu.

islanti

google maps

Islannissa suunnitelmissa ovat valassafari, Blue Lagoon, Golden Circle, hienot vesiputoukset, jäätikön näkeminen ja Reykjavikiin tutustuminen. Jos valaita voi fanittaa niin fanitan, toivon niin paljon näkeväni vapaana valaita & delfiinejä. Islannin valassafarit ja valaanpyynti ovat ristiriidassa toistensa kanssa, enkä kannata valaanpyyntiä, mutta suurin osa valassafarien järjestäjistä ei häiritse valaita retkillään.

blue-lagoon5

lähde: discover the world uk.

Kaksi ensimmäistä lomaviikkoa menevät siis Kroatian ja Islannin parissa, mutta loput kaksi viikkoa vietän Suomessa. Yksi mökkireissu suunnitteilla Kiskoon, Hangossa haluaisin käydä, matkustaa Porvooseen lautalla, käydä Suomenlinnassa tai Lonnassa ja nauttia myöhäisistä aamiaisista, brunsseista, lounaista ja piknikeistä. Roadtripit ovat täydellisyyttä.

kalajoki

kalajoki

Vinkkejä Kroatiaan ja Islantiin saa antaa!

– Marika

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply sandra sunnuntai, 20 heinäkuun, 2014 at 12:38

  Voi ihania kohteita tiedossa! Itsekin olen menossa Kroatiaan elokuussa. Olin toukokuussa Islannissa ja matkalla tuli nähtyä ja koettua juuri itsekin suunnittelemiasi asioita. Maa oli mahtava! Kirjoittelin Islannin reissusta blogissani: https://www.rantapallo.fi/thepresentisperfect/tag/islanti/

  Toivottavasti myös sulla tulee hyvä matka :)

  • Reply marikaw maanantai, 21 heinäkuun, 2014 at 14:09

   Joo luin sun blogista Islantijutut innolla, vaikutti mahtavalta! :) Kiitos paljon!

  Leave a Reply