Suomen suurin matkablogiyhteisö

EM-kisareissu Tanskan Nyborgiin

Meidän perhe harrastaa kahvakuulaurheilua ja useampi meistä on jollakin tavalla mukana kahvakuulamaratoneissa. Minä ja kaksi meidän tytöistä kilpailemme lajissa ja mun mies häärii muuten mukana. Olemme myös mukana järjestämässä kahvakuulamaratonkisoja Suomessa, joten puuhaa tämän lajin parissa riittää.

 

Kisapaidat valmiina. Go team Finland!

Mulla treenimotivaatio pysyy yllä juuri kilpailemisen takia. Aina on jotkut kisat joita kohti mennään. Kovan treenaamisen palkinto ovat sitten kisamatkat. Kotimaan kisamatkatkin ovat kivoja, mutta ulkomaiden kisareissut, ne vasta ovat jotakin! Vuosi sitten oltiin em-kisoissa Irlannissa ja nyt oli Tanskan vuoro järjestää em-kisat.

Meidän seurasta em-kisoihin lähti yhteensä seitsemän henkilöä, viisi kilpailemaan ja kaksi huolto- ja tuomarihommiin.

Ostettiin lennot Norwegianilta perjantaille 26.4. ja lennettiin Kööpenhaminaan. Köpiksen kentältä vuokrattiin Avikselta autoksi yhdeksän hengen Nissan NV300. Hintaa to-ma vuokraukselle tuli siltamaksuineen ja vakuutuksineen noin 510€. Kööpenhaminasta matka jatkui kisakaupunkiin Nyborgiin. Matka taittui joutuisasti ja kesti noin 90 min.

 

Kööpenhaminan lentokentällä ihan muina turisteina.

 

Team Finland ready to boarding!

 

Nyborg sijaitsee Fyn saarella ihan Iso-Beltin sillan päässä.

 

Ajettiin suoraan kisapaikalle punnitukseen ja kisojen avajaistapahtumaan. Avajaisissa jokainen maajoukkue asteli omalla vuorollaan kisa-areenalle. Minä sain kunnian olla meidän joukkueen kapteeni ja mun mies toimi joukkueenjohtajana. Yhteensä Suomen joukkueessa oli 10 kilpailijaa, 4 junioria ja 6 aikuista.

 

Sofia, Isla ja Alina tutustumassa kisapaikkaan.

 

Näistä kilpailtiin!

 

Team Finland! Kuva: Carlo Pedersen

Avajaisten jälkeen Lidlin kautta kohti Kertemindeä, josta olimme vuokranneet talon kisojen ajaksi. Nyborgista Kertemindeen ajoi noin 20 minuutissa. Molemmat kaupungit ovat meren rannassa ja tie kaupunkien välissä oli oikea maisemareitti. Ekana iltana oltiin liikkeellä aika myöhään ja oli vähän sumuista, mutta seuraavana aamuna reitin kauneus valkeni koko porukalle.

 

Nyborgista Kertemindeen ajettiin rantatietä pitkin.

 

Maratonlajien kilpailuissa nostaja nostaa kilpailuajan valitsemaansa lajia (tempaus, työntö, puolitempaus, rinnalleveto-työntö) laskematta kuulaa alas. Kuulan paino määrätään arvokisoissa sarjan ja nostoajan mukaan. Eniten hyväksyttyjä toistoja omassa painoluokassaan tehnyt nostaja voittaa.

Lauantaina oli kilpailujen ensimmäinen päivä ja vuorossa 30 minuutin puolimaratonit ja lasten 15 min nostot. Meidän seurasta (Lohjan kahvakuulaurheilijat) nostamassa olivat meidän tytöt Sofia ja Alina sekä mun siskon tyttö Isla.

Mun tytär Alina (11v) nosti heti ensimmäisessä erässä. Ekassa erässä on kiva nostaa, kun ei tarvitse jännittää niin pitkään. Alinalla oli lajina työntö 6 kg:n kuulalla. Alina on meidän seuran juniorien kokenein nostaja. Hän nosti 30 min kuuden kilon kuulalla lajinaan työntö. Alinan tulos 527 oikeutti myös em-kultaan. Alina on kehittynyt lajissa on ollut hienoa. Vuosi sitten Irlannin em-kisoissa hän sai tuloksen 525 neljän kilon kuulalla, nyt siis kaksi toistoa enemmän kaksi kiloa painavammalla kuulalla!

Alina lavalla yhdessä Ruotsin, Tanskan ja Englannin junioreiden kanssa. Kuva: Del Wilson

 

Alina tekemässä suoritustaan. Kuva: Del Wilson

 

Valokuvaaja Del Wilson otti kisojen viralliset valokuvat.

 

Isla ,9, ja Sofia, 13, joutuivat jännittämään vähän pitempään, heidän nostot oli erässä 6. Islalla oli lajina puolitempaus 4 kg:n kuulalla. Islan noston kesto oli 15 minuuttia ja hän teki siinä ajassa hienot 279 toistoa. Tulos oikeutti em-kultaan. Isla on harrastanut kahvakuulaurheilua vasta vajaan vuoden, joten upea suoritus!

 

Suomen tytöt Isla, Emma (Sumiaisten kunto) ja Sofia. Kuva: Carlo Pedersen

 

Upea suoritus Islalta ekoissa kansainvälisissä kisoissa. Kuva Carlo Pedersen

 

Sofia nosti 30 min puolitempauksen 8 kg:n kuulalla. Sofia paransi omaa ennätystään huimalla 81 toistolla saaden lopputulokseksi 448 toistoa ja em-kultaa! Edellinen ennätys oli meidän kotikisoista reilun kuukauden takaa. Arvokisoissa on kyllä jotain outoa extralatausta, kun ennätykset paukkuu tuohon tahtiin! Kaiken lisäksi Alinan ja Sofian tulokset olivat uusia Suomen ennätyksiä.

Sofia nostamassa puolitempausta. Kuva: Del Wilson

 

Tuore Euroopanmestari! Kuva: Del Wilson

 

Aikuisten puolella meidän seuran Taina debytoi avoimessa sarjassa, nostamalla tunnin työnnön 16 kiloisella kuulalla. Taina on veteraani 2 (50-59v) ikäinen ja on kilpaillut tähän saakka veteraanisarjassa kevyemmällä kuulalla. Tanskassa hän nosti hienosti avoimessa sarjassa 909 toistoa joka oikeutti em-hopeaan. Tulos on samalla Master of Sport tasoa, joka on kahvakuulaurheilun ranking systeemin toiseksi korkein taso. Aika hurja suoritus, nostettuja kiloja tuli tunnin aikana 14.544 kg.

Avajaistunnelmia. Taina oikealla. Kuva: Del Wilson

 

Minä nostin 40-49 vuotiaiden sarjassa tunnin työnnön 12 kg:n kuulalla ja sain tuloksella 1103 em-kultaa. Jäin omasta ennätyksestäni kolme toistoa, mutta olen erittäin tyytyväinen suoritukseen. Jotenkin onnistuin ilmoittautumaan kisoihin väärään lajiin ja siitä tuli pieni paniikki ennen kisoja. Tai siis ilmoittauduin tuohon työntöön, mutta luulin ilmoittautuneeni toiseen lajiin, joten olin treenannut väärää lajia. Kaikkea voi näköjään sattua!  Tavoitteena oli 1000 toistoa, joten sen saavutin kirkkaasti. Mun saavuttama tulos on myös samalla Master of Sport World Class tasoa veteraanisarjassa, joka on kahvakuulaurheilun korkein ranking taso.

Mitalinaiset.

 

Suomen maajoukkue saavutti kisoissa yhteensä 10 em-kultaa ja 3 -hopeaa! Mun seuraava tavoite on elokuussa tehdä kuuden tunnin ultimate maraton APCON tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa. Mutta se on sitten jo toisen jutun aihe! Kirjoittelen lisää Tanskan reissusta matkailun näkökulmasta myöhemmin.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Kati / Lähinnä kauempana 5.5.2019 at 19:27

  Onpas erikoinen laji! Hauska harrastaa jotain, minkä siivellä pääsee sitten samalla reissuhommiin. Ehtiikö niiden aikana tutustua kohteisiin (vaikka lupaatkin tässä kirjoittaa myöhemmin matkailusta)? Me oltiin viikko sitten Tanskassa ja sitä ennen en ollut käynyt muualla kuin Kööpenhaminassa. Yllätyin, miten ihania kaupunkeja siellä olikaan!

 • Reply Piyya 5.5.2019 at 21:46

  Onnittelut teidän koko suurperheelle upeista saavutuksista !
  Jo aikaisemmin todennut, että tämä oli kyllä ihan uus tuttavuus urheilulajien joukossa ja te olette ihan kärjessä lajissa. Wauuuuuu !

 • Reply Pirkko / Meriharakka 6.5.2019 at 09:08

  Aina välillä maailmalla liikkuessa, niin lentokentillä kuin hotelleissa, olenkin havainnoinnut, että urheilu taitaakin liikuttaa aika paljonkin ihmisiä. Joukkueethan usein reissaavat kisa-asuissa, joten heidät on helppo havaita 🙂 Useimmiten nuoretkin noilla reissuilla osaavat paitsi urheilla myös käyttäytyä – mitä nyt kerran jossain Yhdysvalloissa hotelleissa vähän nyppi kun huvittelivat hisseissä painamassa ne korkeassa rakennuksessa jokaiseen kerrokseen!
  Kiva (matkailu)harrastuskin teidän perheellä!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.