Suomen suurin matkablogiyhteisö

Mitä kuuluu uudenvuodenlupauksille?

Vuoden alussa usein tehdään suunnitelmia ja lupauksia tulevalle vuodelle. Minäkin tein vuodelle 2019 suunnitelmia lähinnä matkustelun ja ilmastonsuojelun suhteen. Nyt on aika katsoa mitä näille suunnitelmille kuuluu.

Punainen liha

Lopetin marraskuun alussa punaisen lihan syömisen ja koko loppuvuoden 2018 olin ilman sitä. Tällä hetkellä syön pääosin kasvis-, kala- ja kanaruokia, mutta välillä myös lihaa. Kerran teki ihan hirveesti mieli pihviä ja niin mies paistoi meille kunnon herkkupihvit. Välillä taas arjen sujuvuuden vuoksi syön esim. makaronilaatikkoa jauhelihalla, jos ei muuta ole kotona tarjolla. Mulle tämä fleksaabeli suhtautuminen sopii oikein hyvin. Lopulta aika vähän niitä lihapäiviä tulee ja kasvisruokailu on tuonut kivasti uusia reseptejä meidän perheeseen. Esimerkiksi tämä Hasselbackan palsternakkaperunapelti oli ihan superhyvää!

 

Kuluttamisen vähentäminen

Päätin, että en osta tänä vuonna itselleni uusia vaatteita ja tähän mennessä olen siinä onnistunut. Sukkia ostin itselleni Prismasta, mutta ne tuli todelliseen tarpeeseen. Lisäksi mun äiti osti mulle synttärilahjaksi NOSH-kutsuilta ihanan collaritunikan, joten jotain uutta sitten kuitenkin olen saanut. Yllättävän paljon on pyörinyt kivat vaatteet mielessä, en olisi uskonut että näin paljon. Ei silti kuitenkaan ole ollut mitenkään vaikeaa olla ostamatta mitään, joten hyvin sujuu tämän osalta.

Kierrättäminen

Meidän taloyhtiöön tuli juuri bio-, seka- ja paperinkeräyksen lisäksi vielä pahvin ja muovin keirrätysastiat. Kierrättäminen on kyllä tällä hetkellä todella helppoa! Jonkin aikaa kuskattiin muoviroskat kaupan yhteydessä olevaan kierrätyspisteeseen ja joskus pussit pyöri kyllä autossa monta päivää. Mutta nyt kierrättäminen on helppoa ja sujuu.

Matkasuunnitelmat

Tämän kuun lopussa lähdemme Tanskaan kisamatkalle. Lentoliput Köpikseen on ostettu ja majoitukset Nyborgista varattu. Meillä on Tanskassa kahvakuulamaratonin em-kisat, joten reissu pyörii urheilun ympärillä. Ihanaa päästä kivan porukan kanssa reissuun. Meitä lähtee omasta lähipiiristä 7 henkilöä matkaan ja ollaan vuokrattu mökki läheltä kisapaikkaa.

 

Kesäkuun alussa lähden miehen kanssa Viroon. Ensin käydään Bon Jovin konsertissa Tallinnassa ja sen jälkeen matkataan Rakvereen kylpylään. Mulla on kesällä aika vähän lomaa, joten tästä reissusta täytyy ottaa kaikki irti! Tallinnan jälkeen olisi tarkoitus vielä ehtiä käväisemään mökillä Itä-Suomessa.

Kesällä haluaisin tehdä pikkureissuja Suomessa. Edelleen kiinnostaa Porvoo ja Loviisa, mutta myös Salossa olisi kiva käydä paremmalla ajalla.

 

Kaikki muut matkasuunnitelmat ovatkin ihan auki. Marraskuussa olisi Puolassa mm-kisat ja ne kiinnostaisi. Alkuvuodesta suunnittelin joulukuulle matkaa USA:han. Sen jälkeen mielessä kävi myös Thaimaa, mutta tällä hetkellä ollaan kallistumassa Madeiran suuntaan. Ihanat haikkailumaastot kiinnostaa ja Madeiralle pääsisi melko edullisesti. Mulle on kyllä hyvin tuttua se, että mun suunnitelmat muuttuu moneen kertaan ennen lippujen ostamista 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.