Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ampumista, ampumista ja superihana brunssi

Olen aikaisemminkin kertonut täällä blogissa mun sisarusten synttäritraditiosta. Meitä sisaruksia on neljä ja aina kun jollakin meistä on synttärit, muut keksivät jotain kivaa yllätysohjelmaa. Ihan huippu mahdollisuus siis päästä neljä kertaa vuodessa tekemään ja kokemaan jotain kivaa yhdessä.

Näin maaliskuun lapsena, tällä kertaa oli mun vuoro olla yllätettävänä. Tällaiset ohjeet sain ennen yllätyspäivää:

 

Yllätyspäivän aamuna matkamme suuntasi ensin Helsinkiin. Vielä ovella en keksinyt mitä ollaan menossa tekemään, vaan arvasin, että ehkä jotain sisägolfia (eikös golfissakin ole joku range?).

Osuva range & training ampumarata.

Mutta ei ollut golfia, vaan ammuntaa! Osuva range & trainingissa luovutettiin aluksi henkkarit tiskille. Lupaus oli, että jos palautetaan aseet saadaan paperit takaisin. Ennen varsinaista radalle astumista oli pieni esittely ja kerrattiin säännöt miten kuuluu toimia. Kymmenen pistettä paikan rennosta ja huumorin täyteisestä otteesta! Oli nimittäin ihmeen jännittävää siirtyä ampumaan.

 

Ekalla kierroksella ammuttiin viisi laukausta. Jotenkin kummassa mun taulussa oli kuitenkin yhdeksän reikää… Miten se on mahdollista? Mä ensin epäilin, että mulle on jäänyt jonkun vanha maalitaulu radalle, mutta syy löytyi lähempää. Mun siskot ampui mun molemmin puolin ja olivat sitten ampuneet munkin tauluun. No seuraavalla kierroksella siskot sulki toisen silmän ja kudit alkoivat osua omaan maaliin :). Kahden silmän taktiikka todettiin toimimattomaksi!

 

Reikien määrä herätti hämmennystä…

 

Mulla meni ihan yllättävän hyvin ampuminen ja meille varattu tunti kului tosi nopeasti. Oli tosi kivaa! Mä en ollut koskaan ennen ampunut radalla (enkä muuallakaan) eikä mun siskot myöskään. Veli oli tietysti ampunut armeijassa kultaisen ampujan mitalin arvoisesti ja hän oli tässä(kin) lajissa tosi hyvä.

 

 

 

Ampumisen jälkeen suunnattiin Leppävaaraan ja brunssille Mezzaan. Heti kun astuttiin sisään löi tarjoilupöytä ihan ällikällä! En tiedä mitä superlatiiveja käyttäisin kertomaan mitkä mielettömät Välimerelliset tarjoilut siellä oli vastassa. Niin paljon, niin hyvää ruokaa, että järki meinasi lähteä. Muutama lautasellinen ruokaa ja ihanat jälkkärit päälle, ai että. Brunssin hinta on vain 20€ aikuiselta ja todella on hintansa veroinen.

Ihan mielettömiä herkkuja!

 

 

 

Toi punainen on vesimelonimehua!

 

Brunssin jälkeen meillä oli vähän aikaa ennen seuraavaa aktiviteettia ja ehdin tehdä pari täsmäostosta Sellosta. Mä käyn nykyisin niin harvoin missään kaupoilla, että tämäkin tuli kuin tilauksesta.

Päivän viimeinen aktiviteetti löytyi Isosta Omenasta (ja vaikka tämä onkin matkablogi, niin tällä kertaa siitä ostoskeskuksesta). Ammuntateemalla jatkettiin ja mentiin Laserpeliareena Xgateen. Aika pian selvisi, että mun vahvuus on liikkumaton, ei liikkuva maali. Mutta superhauskaa oli tämäkin ja hikikin tuli. Laserpeliareenalla jakaudutaan joukkueisiin, jotka yrittävät ampua toisiaan laseraseella. Areenalla on erilaisia esteitä, kerroksia ja valoja joiden varjoissa voi väijyä. Tämä peliareena on auennut vasta maaliskuussa, eli aika tuoretta mestaa päästiin kokeilemaan. Kaikki toimi oikein hienosti!

 

 

Päivän jälkeen oli tosi rentoutunut olo. Nämä päivät tulee kyllä niin tarpeeseen arjen melskeen keskellä! Ihan liian vähän tulee otettua aikaa tällaiseen hauskanpitoon!

Mitkä on sun suosikkikohteet tällaiseen rentoon hubailuun? Otan mielelläni vinkkejä vastaan, koska seuraavan synttäriyllätyksen suunnittelu starttaa ihan näillä hetkillä.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Stacy Siivonen 1.4.2019 at 15:17

  En ole ampunut kuin pitkällä aseella ja minullakin on valitettavan huono tarkkuus. Pitäisi joskus kokeilla lyhyttä tai erilaisia aseita.

 • Reply Periaatteen Nainen 5.4.2019 at 22:04

  Kitos brunssivinkistä!
  Vähän nauratti tuo, että siskot ampuivat sunkin maaliin – mutta ihana perinne, tuo synttäriyllättäminen!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.