Upean urheilugaalan tunnelmia

Olimme mieheni kanssa kahvakuulaurheilun edustajina sm-viikon kick off tilaisuudessa sekä urheilugaalassa tällä viikolla. Harvoin pääsee niin tyylikkääseen ja juhlavaan tilaisuuteen edustamaan, joten olin aika täpinöissäni.

Tämä ihana laji on tarjonnut mun elämään ihan uskomattoman paljon. Olen ollut niin kilpailijan kuin valmentajankin roolissa, reissannut pitkin Suomea ja myös ulkomailla kisaamassa (esimerkiksi Irlannissa), päässyt ääneen Ylen lähetykseen asiantuntijakommentaattorina, kilistellyt mitalikahveja niin sm-, em- kuin mm-kisojenkin jälkeen, juhlinut oman lapsen kisamenestystä, järjestänyt kisoja, vetänyt treenejä ja tavannut ihan huipputyyppejä. Ja nyt laji vei mut urheilugaalaan! Kolikon toisella puolella on toki sitä kuuluisaa verta, hikeä ja kyyneleitä, mutta ei niistä sen enempää tällä kertaa.

Oma tytär Irlannin em-kisoissa.

 

Viime kesänä järjestimme kahvakuulamaratonin sm-kisat osana sm-viikkoa. Sm-viikko on Suomen olympiakomitean järjestämä urheilutapahtuma, jossa usean pienemmän tai verrattain tuntemattoman lajin edustajat kisaavat oman lajinsa sm-mitaleista. Yle on vahvasti mukana sm-viikolla ja esimerkiksi meidän lajista tuli kesällä kisojen aikaan tunnin kooste Ylen kanavilta.

SM-viikko on kesäinen monilajitapahtuma, joka järjestetään ensi kesänä neljättä kertaa. Kisapaikkana on Vantaa.

 

Tällä viikolla oli aika potkaista uuden sm-viikon valmistelut käyntiin juhlavassa kick-off tapahtumassa Helsingissä. Saatiin siis pistää ihan parasta päälle ja saapua juhlimaan Hartwall Areenan kyljessä olevaan Niemi Centeriin. Tilaisuuteen oli kutsuttu edellisen vuoden lajien edustajia, yhteistyökumppaneita sekä Ylen ja Olympiakomitean edustajia. Ruokailun lomassa tutustuimme toisiimme sekä tulevan sm-viikon tekijöihin Koko Tapahtuma tapahtumajärjestäjistä.

Ruokailun aikana taustalla näytettiin klippejä edellisen vuoden urheilulajeista. Aika moni paikalla olleista muisti tämän supernaisen. Minna Silvennoinen uurasti sm-kisoissa puoli tuntia 20 kiloisella kahvakuulalla. Kuulan paino on melkein puolet hänen kehonpainostaan, joten aika rautaisesta mimmistä on kyse!

 

Kick-off tapahtuman jälkeen oli aika siirtyä katsomaan Hartwall Areenan puolelle tv:stä suorana lähetyksenä tullutta Urheilugaalaa. Gaala oli toteutettu todella taidokkaasti ja tyylikkäästi. Elastinen käynnisti shown energisesti ja illan mittaan hienot artistit ja palkintojen jaot vuorottelivat. Tämän vuoden pääteemana olivat nuoret urheilijat ja gaalan aikana (ja toki sen jälkeenkin) ihmiset voivat lahjoittaa rahaa #nuorellesiivet kampanjaan. Sen tarkoituksena on tukea urheiluakatemioiden toimintaa.

Miten vaikeaa se silmien auki pitäminen valokuvissa voi olla!? Vasemmalla Mindi Bonne Juomat Oy:stä, keskellä mieheni ja oikealla minä.

 

Jenni Vartiainen ja MyHelsinki

 

Uudet nimet Hall of Fameen

 

Vuoden 2018 urheilijaksi valittiin odotetusti Iivo Niskanen ja myös vuoden sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi valittiin Niskasen voittokamppailu 50 km kilpailussa Etelä-Koreassa.

Tuntui uskomattomalta miten juhlava ja toisaalta myös tunnelmallinen suuresta hallista oli saatu tehtyä. Muodonmuutos lätkäkaukalosta juhlatilaksi oli huikea. Illan kohokohdaksi taisi muodostua Seppo Rädyn nostaminen Suomalaisen urheilun Hall of Fameen yhdessä Teemu Selänteen, Lea Hakalan ja Kalevi Heinilän kanssa. Oltiin ihan varmoja, ettei Seppo ole tullut gaalaan paikalle, mutta oltiin väärässä! Olen asunut jossain vaiheessa Sepon kotipitäjässä Tohmajärvellä, joten aikamoinen edustus pikkukylältä, kun vielä iki-ihana Siiri Rantanenkin sai ansaitun osuuden gaalahuomiosta.

Gaalan jälkeen oli luvassa toinen mukava tapahtuma, kun heti seuraavana aamuna palasin Pasilaan, tällä kertaa Messukeskukseen Matkamessuille 🙂

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.