Suosikkilistani Matkamessuille

Suomen suurin matkailutapahtuma Matkamessut järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 18.-20.1.2019. Itse olen menossa messuilemaan näillä näkymin perjantaina 18.1. ihan koko päiväksi! Messualue on suuri ja näytteilleasettajia on lähes 100, joten messupäivää on hyvä suunnitella etukäteen. Messualue on jaettu viiteen isompaan kokonaisuuteen, jotka ovat: kotimaan kohteet, Eurooppa ja kaukokohteet sekä liikenne, tasty travel ja koti ulkomailla.

Irlanti on vaan niin ihana, että messuillakin pitää päästä näitä maisemia fiilistelemään!

Itse aloitin messupäivän suunnittelun tsekkaamalla ensin eri lavojen ohjelmat. Perjantaina aion käydä kuuntelemassa klo 11:00 We Love Cruises Stagella Yhdysvaltojen roadtrippaamisesta. Lavalla on puhumassa Tiina Güttler, joka on kirjoittanut juuri julkaistun Road Trip – Yhdysvallat kirjan (pitää laittaa hankintalistalle). Samalla lavalla on klo 17:30 Reetta Kemppi kertomassa San Franciscosta ja roadtripistä Kaliforniassa. Meillä on suunnitteilla loppuvuodesta reissu USA:han ja jonkinlainen road trip, joten nämä luennot on ihan must juttu minulle! Jos ehdin käyn vielä kuuntelemassa Rauli Virtasta klo 12:30. Kuuntelin viime vuoden lopussa Virtasen Reissukirjan ja se oli erittäin vaikuttava lukukokemus, joten olisi kiva käydä kuuntelemassa Riosta Rotterdamiin puheenvuoro.

Vaikka matkailenkin pääosin lasten kanssa, messupäivänä tämä viikari jää kotiin.

Muu aika jää siis messualueella kiertelyyn. Messuilla on esillä yli 70 maata joista minua eniten kiinnostaa USA:n lisäksi Irlanti, Portugali, Iso-Britannia, Korea ja Viro, joten näistä etsin lisätietoa. Matkamessujen nettisivuilla voi käydä kätevästi merkitsemässä omat suosikit ja lopuksi vaikkapa tulostaa listan messupaikkanumeroineen mukaan messuille. Nopealla läpikäynnillä listalleni tuli jo 22 kohdetta!

Muiden päivien ohjelmasta mua olisi erityisesti kiinnostanut lauantain Florida-aiheinen ohjelma We Love Cruises lavalla klo 15:30, mutta ehkä saman tiedon löytää EkiTravelsin messuosastolta. Lisäksi sunnuntain lapsiperheiden ohjelmat olisi olleet mielenkiintoisia, mutta varmasti saan jo perjantaista paljon irti.

Oletko sinä menossa Matkamessuille? Mitkä ovat suosikkisi messujen tarjonnasta?

 

Pure Love!

Reissujamme voi seurata myös Instagramissa ja Facebookissa.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.