Scheltema – unelmien kirjakauppa Amsterdamissa

Mä suorastaan rakastan kirjakauppoja. Suomessa pitää jopa vähän hillitä kirjakaupoissa käyntiä, koska lukemattomia kirjoja on jo kertynyt kotiin aikamoinen pino ja tällä hetkellä käytän BookBeatia ahkerasti. Oikeastaan matkaoppaat on ainoa kirjamuoto, joita on tarpeen ostaa. Olen kuunnellut tai lukenut BookBeatista tänä vuonna jo 60 kirjaa, mutta silti oikeassa kirjassa on sitä jotakin. Se ääni ja tuoksu joka tulee, kun avaa kirjan ensimmäistä kertaa…

Schelteman julkisivu

 

Kirjakaupoissa vaeltelu on jotenkin ihanaa. Jo ennen Amsterdamin matkaa olin bongannut Instasta Scheltema-kirjakaupan. Sekä minä, että 11-vuotias tyttäreni odotettiin siis kovasti kirjakaupassa käyntiä. Scheltema sijaitsee osoitteessa Rokin 9, eli aivan Dam-aukion laidalla. Muutenkin reissussa tulee lähes aina käytyä kirjakaupassa. Sikäli outoa, että suurin osa kirjoistahan on kielellä jota en ymmärrä. Kirjakaupoissa itsessään on vaan jotain maagista.

 

Matkailuosasto

 

Matkailuosasto oli mahtava! Hyllymetreittäin matkakirjoja ja karttoja ja muuta oheistavaraa.

 

Maapallo-rantapallo oli makea. Jäi kuitenkin tällä kertaa kauppaan.

 

Lasten osasto

Lasten osastolla oli tämän hienon laivan lisäksi säkkituoleja ja värityspöytä.

 

 

Käytiin kirjakaupassa kahtena päivänä. Toisena päivänä lastenosaston koristelu oli tällainen.

 

Ja toisena päivänä tällainen. Scheltemassa järjestetään myös erilaista ohjelmaa. Tässäkin oli ollut joulusatu lapsille vähän ennen meidän käyntiä.

 

Ruuanlaitto

Erilaiset reseptikirjat ympäröivät tätä ruuanlaitto-osaston saareketta.

 

Ihan kunnon keittiö keskellä kirjakauppaa!

 

Scheltemassa on viisi kerrosta täynnä kirjoja. kerrokset on jaoteltu vielä eri aihepiirien mukaan osastoiksi. Kauppa on sisustettu runsasta mielikuvistusta käyttäen ja houkuttelee viettämään kaupassa rauhallista aikaa. Mekin pelasimme sohvalla hetkisen shakkia, kävimme kahvilla kirjakaupan sisällä olevassa Vascobelo-kahvilassa, huilasimme lastenosaston laivassa ja vaan ihastelimme kaikkea kaunista.

Shakkipelihetki keskellä hektistä kaupunkipäivää.

 

Koko Amsterdam oli laittautunut hienoimpaan joulukuosiinsa, mutta Scheltema oli mielestäni kaikkein hienoin kokonaisuus. Kävimme kaupassa kahtena päivänä ja somistukset oli hieman erilaiset eri päivinä.

Onko sulla ulkomailla reissatessa jokin tietty juttu, missä käyt aina?

 

Reissujamme voi seurata myös Instagramissa ja Facebookissa.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Antti/Lanttimatkat 30.12.2018 at 15:04

  Kirjakaupoissa ja erityisesti vihko & kynä -ostoksilla käyn useammin kuin kehtaan myöntää. Ylipäänsä pienet erikoistuneet kivijalka liikkeet on niin ihania etten niitä voi vältellä. Oli kyseessä mikä tahansa tuote kengistä syömäpuikkojen kautta kirjoituspaperiin.

  PS. Mistä löytäisin ihanimman kalenterin ?

  • Reply mamatravel 2.1.2019 at 18:44

   Scheltemassa oli kyllä myös ihania kalentereita! Nyt vähän jopa harmittaa, että jätin ostamatta. Lisäksi siellä oli iso kokoelma bujo-tyyppisiä kirjoja.

 • Reply Elina Marjaana Travel Blog 4.1.2019 at 21:40

  Mä käyn tosi harvoin ulkomailla kirjakaupassa, vaikka niissä olisikin paljon kaikkea kiinnostavaa. Tämä olikin hyvä muistutus, että kirjakaupan ovista voisi astua useamminkin sisään. 🙂

  • Reply mamatravel 5.1.2019 at 17:42

   Kirjakaupoissa on vaan jotakin outoa tunnelmaa 🙂

 • Reply Martta / Martan matkassa 5.1.2019 at 00:49

  Rakastan kanssa kirja- ja paperikauppoja ja tuo paikka näyttää todella mielenkiintoiselta! Kirjakauppojen lisäksi sisustusliikkeet ovat suosikkejani, mutta harvoin niistä voi ostaa mitään mukaan…

  • Reply mamatravel 5.1.2019 at 17:42

   Reissusta tulee tosiaan harvoin ostettua ainakaan mitään suurta tai painavaa 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.