Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hei me lennetään – vapaalentotunneli Fööni Redissä!

Kävin kokeilemassa vähän toisenlaista lentämistä vapaalentotunnelissa Föönissä. Aivan hurjan jännää ja kivaa hommaa, menen varmasti toistekin! Ja hei, tämä on vähäpäästöistä verrattuna lentokoneella lentämiseen.

Meillä on mun sisarusten kanssa neljä kertaa vuodessa spesiaalipäivä, jolloin tehdään yhdessä jotakin kivaa. Tällä kertaa oli mun nuoremman sisko synttärit ja me muut järjestimme hänelle lennon tuulitunnelissa. Siinä sivussa päästiin itsekin lentämään.

Redi to fly? Yes we are!

 

Valmiina lentoon!

 

Uudessa kauppakeskus Redissä  Kalasatamassa on syyskuussa avattu Fööni vapaalentotunneli ja lippuja voi ostaa kätevästi netistä heidän nettisivuilta. Me varasimme Föönin Startti hintaan 69€/hlö (arkipäivisin pääsee halvemmalla). Starttiin kuuluu koulutus, varusteet ja 2 min lentoa ohjaajan kanssa.

Saavuimme paikalle hyvissä ajoin (tuntia ennen oman lennon alkua) ja pääsimme heti kirjautumaan lennolle. Ehdittiin käydä vielä ennen koulutuksen alkua hörppäämässä kahvit Föönin kahvilassa, jonne muuten kuka tahansa voi tulla kahville ja seuraamaan lentoja. Ohjaaja lensi pariin kertaan näytösluontoisesti tunnelissa ja se oli todella taidokasta!

 

Sitten jännityksen kasvaessa puettiin ylle lentohaalarit ja harjoiteltiin kypärän visiirin avaamista. Käytiin ohjaajan kanssa läpi käsimerkit, joilla hän ohjaa meitä tunnelissa sekä muita yleisiä ohjeita. Sitten vaan korvatulpat korviin (tunnelissa on kova meteli) ja kypärä päähän ja penkille odottamaan omaa vuoroa.

 

 

Oman vuoron koittaessa jännitti kyllä tosi paljon. Tunneliin mennessä astutaan oven keskelle, nostetaan kädet ja leuka ylös ja annetaan vartalon kaatua eteen, nyt mennään! Näin ekalla kerralla ohjaaja nappasi lentäjän kiinni heti ovella ja auttoi oikeaan asentoon. Minuutti lentoa ja mulla ainakin oli hymy korvissa koko ajan, oli niin siistiä! Lennon jälkeen sydän löi tuhatta ja sataa, ihan mieletön adrenaliinipiikki. Hetken aikaa sai hengähtää penkillä ja katsella muiden ryhmäläisten lentoja ja sitten oli taas oma vuoro. Toisella lentokerralla pääsi lentämään korkeammalle, ohjaaja nappasi toisesta jalasta ja hartiasta kiinni ja pyöräytti meidän yläilmoihin.

Tässä videota toisesta lennosta. Videolla näkyy hyvin myös koko Föönin tila. Oikein viihtyisä ja kivasti sisustettu paikka.

Molemmat lennot videoitiin sekä sivusta, että ylhäältä ja linkit videoihin saapui sähköpostiin heti lennon jälkeen. Tosi kiva muisto! Itsekin kuvattiin ja videoitiin, mutta nämä Föönin videot on toki paljon paremmat!

Föönissä on tarjolla erilaisia vaihtoehtoja ja paketteja lentämiseen. Voi siis mennä yksin tai ryhmässä. Näin ekalla kerralla lennettiin koko ajan periaatteessa samassa asennossa ”vatsallaan”, mutta kokemuksen karttuessa voi oppia vaikka minkälaisia temppuja. Lentäminen sopii yli 5-vuotiaille ja meidänkin ryhmässä oli yksi lapsi.

Mulla oli tollanen spontaani leveä hymy koko lennon ajan 🙂

 

En osaa oikein verrata tätä kokemusta mihinkään muuhun, niin uniikki kokemus se oli! Kannattaa mennä kokeilemaan. Koko henkilökunta oli todella ystävällistä ja oli tuntui erittäin tervetulleelta. Erityiskiitos meidän taitavalle ohjaajalle Lassille! Jännityskin vähän helpotti rennossa ilmapiirissä.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Stacy Siivonen 18.11.2018 at 22:25

  Kuulostaa superkivalta ja hyvä, että siihen on mahkut Hesassa! Yleensä noissa on pitkä lista kaikenlaisia ehtoja, jotka jättävät aina minut ulkopuolelle, mutta en nähnyt mitään missään tällä kertaa.

  • Reply mamatravel 19.11.2018 at 15:06

   Kivaa oli! Jotain ehtoja kyllä oli, painoraja taisi olla 125 kg, eikä saa olla raskaana. Ehdot tuli varmaankin esille varaamisen yhteydessä, koska en nyt niitä löytänyt.

 • Reply INDIVUE 20.11.2018 at 01:09

  En tiennytkään tällaisen Föönin olemassaolosta Helsingissä – Kiitos, kun jaoit jutun. Olisi kiva tietää, voiko tuota verrata laskuvarjohyppyyn silmät kiinni.

  • Reply mamatravel 25.11.2018 at 13:19

   En ole tehnyt laskuvarjohyppyä, mutta ajatuksena se on pelottavampi, vaikka fyysinen tunne on varmaan aika samanlainen.

 • Reply Reetta / Matkasto 20.11.2018 at 22:29

  Mielenkiintoista!! Olen joskus nähnyt telkkarissa että tällaisia paikkoja on, mutta en tiennyt että Helsingissäkin. Hyvä että mainitsit tuosta metelistä – luulen, että jätän sen vuoksi väliin vaikka muuten kiinnostaisikin (käytän korvatulppia jo ihan jumppatunnilla, musiikki on niissäkin aivan liian kovalla eikä korvat kestä työn vuoksi…). Laskuvarjohyppyä en nimittäin aio koskaan kokeilla, joten olisihan tuo sellainen turvallienn versio! 🙂

  • Reply mamatravel 25.11.2018 at 13:18

   Korvatulppien ja kypärän ansiosta kuului vain huminaa, mutta ilman niitä meteli olisi ollut tosi paha!

 • Reply Periaatteen Nainen 24.11.2018 at 18:16

  No niin, tässä on hyvä syy mennä eksymään Rediin!
  Kiva kun tuli mahdollisuus käydä lähempänä, se aiempi paikka (Sirius tms?) oli sen verran kaukana että ilman autoa olisi hankala mennä.

  • Reply mamatravel 25.11.2018 at 13:17

   Kyllä! Ja Sirius oli ainakin alkuun niin kallis, ettei ollut senkään takia mahdollisuutta mennä.

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi 2.12.2018 at 10:23

  Olisipa aika jännä kokeilla. Täytyy pitää mielessä jos joskus kaipaa hiukan erilaista tekemistä Hesan reissulle. 🙂

  • Reply mamatravel 8.12.2018 at 22:39

   Oli kyllä kivaa! Ja nimenomaan erilaista kuin mikään muu 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.