Suomen suurin matkablogiyhteisö

Nahkahääpäivälahja

Tänään on isänpäivä ja myös meidän kolmas- eli nahkahääpäivä.

Käytiin jo aikaisemmin isolla porukalla syömässä Lohjalla Sushi Housessa, jossa on todella laadukas sushibuffa. Buffasta löytyy sushin lisäksi paljon muutakin, nuudeleita, kevätrullia, useita kastikkeita kanavartaita ja tietysti lasten suosikki suklaalähde.

 

Tytöt ovat jo kokeneita sushin syöjiä.

 

Vähän valikoivalle pikkuveljellekin löytyi syömistä.

Tänään sitten vietetään isänpäivää ja nahkahääpäivää ihan kotosalla. Lapset olivat tehneet koulussa ja dagiksessa hellyyttävät kortit papalle. Mulla oli hääpäivälahjan suhteen vähän oma lehmä ojassa. Ostin meille liput Bon Jovin konserttiin, koska olen jo pitkään halunnut nähdä bändin livenä. Vielä kun bändi saapuu ensi kesänä Tallinnaan tulee keikka ja matka samalla. Nuorempana kävin aika paljonkin keikoilla, nykyisin enää ehkä kerran vuodessa. Ulkomailla en ole käynyt keikkamatkalla vielä koskaan, joten nyt sekin tapahtuu.

 

Laululava, täältä tullaan!

 

Olisi kiva yhdistää Tallinnan keikkaan vaikkapa road trip Baltiaan. Haaveissa olisi lasketella rannikkoa myöten Liettuaan asti ja sitten sisämaata pitkin takaisin Tallinnaan.

Nyt ottaisinkin mielelläni vastaan vinkkejä Baltiassa autoiluun.

 • Kannattaisiko vuokrata asuntoauto? Ainakin joissakin vuokrauspaikoissa on maininta, että Venäjälle ja Baltian maihin ei saa matkustaa heidän vuokra-autolla.
 • Kumpi on kivempi Haapsalu vai Pärnu? Vai jokin ihan muu kohde Viron rannikolla? Itse olen käynyt vain Tallinnassa, joten sekä Haapsalu että Pärnu on näkemättä.
 • Latviassa luulen, että ainakin Jurmala on käyntikohde. Olen sillä käynyt Riian matkalla joskus 10 vuotta sitten ja tykkäsin paljon. Onko vinkkejä Ventspilsiin tai Liepājaan?
 • Liettuassa en ole koskaan käynyt. Mitä paikkoja siellä suosittelet?
 • Baltian kansallispuistot?
 • Kivat hotelli- tai leirintäaluevinkit?
 • Kirjasuositukset?
 • Paljonko aikaa pitäisi varata?

Kaikki muutkin vinkit otetaan ilolla vastaan!

 

Isä ja poika lukuhommissa <3

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY 16.11.2018 at 18:28

  Kiva idea, voin lämpimästi suositella Baltian road tripiä! 🙂 Tässä esim. yksi vinkkipostaus: https://www.rantapallo.fi/fiftyfifty/2016/07/26/nain-suunnittelet-ja-toteutat-baltian-road-tripin/

  Mutta koitan nyt vastata sun kysymyksiin:
  – Meillä oli oma auto käytössä, joten en osaa sanoa noiden vuokra-autojen rajoituksista, kannattaa tarkistaa vuokrayhtiöiltä. Omalla autolla meneminen oli helppoa ja turvallista!
  – Olen käynyt vain Pärnussa, joten en voi sanoa, onko se kivempi kuin Haapsalu. Se on kuitenkin isompi joten siellä on ehkä enemmän tekemistä. Jurmalasta tykkäsin enemmän kuin Pärnusta
  – Liettuassa suosittelen ehdottomasti pääkaupunki Vilnaa ja sitten Kuurin kynnästä, joka on myös upea kansallispuisto, siitä lisää: https://www.rantapallo.fi/fiftyfifty/2016/07/18/kuurin-kynnas-on-nimi-joka-kannattaa-painaa-mieleen/
  – Toinen hieno kansallispuisto on Latviassa Gauja-joen kansallispuisto, siitä juttua täällä: https://www.rantapallo.fi/fiftyfifty/2016/08/09/jyrkanteiden-ja-keskiaikaisten-linnojen-kansallispuisto/
  – Kivoja hotelleja guest houseja löytyy Booking.comista, Riiassa suosittelen Wellton Riga hotel spata ja Kuurin kynnäällä Naglis-nimistä bed and breakfastia.
  -Meillä road trip kesti yhdeksän päivää, kauemmin olisi viihtynyt, mutta sopiva sekin. Kohteita oli kuusi: Tartto, Riika, Vilna, Kuurin kynnäs, Jurmala ja Pärnu.

  Toivottavasti tästä oli apua! Hyvää reissua teille 🙂

  • Reply mamatravel 18.11.2018 at 20:57

   Kiitos paljon! Mahtavia vinkkejä ja käyn lukemassa kaikki postaukset! Noi kansallispuistot kiinnostaa varsinkin todella paljon 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.