Matkamuisto – Islanti love island

Jännä miten vahvoja tunnemuistoja eri reissuista jää. Vaikka kaikilla reissuilla on ollut kivaa, joistakin paikoista jää ihan erityislaatuinen muisto. Olimme miehen kanssa nelisen vuotta sitten kahdestaan Islannissa ja Islannin yleisen upeuden lisäksi se on jäänyt mieleen oikeana rakkauden saarena. Oltiin vaan jotenkin rentoja ja onnellisia siellä.

Tässä tulee yhdestä mun vanhasta blogista poimittu matkakertomus Golden Circleltä.

Oltiin Reykjavik Excursionsin Golden Circle retkellä, joka on vähän sellainen must-juttu Islannissa. Saman retken aikana pääsee tutustumaan kolmeen isoon nähtävyyteen ja aikataulusta riippuen myös muutamiin muihin pikku kohteisiin matkan varrella.

 

Retkiä oli tarjolla eri kestoisina alkaen varhaisesta aamusta iltaan asti kestävään retkeen ja päättyen muutaman tunnin iltaretkeen. Me päädyttiin välivaihtoehtoon, eli lähtö aamupäivällä klo 11 ja paluu illalla noin klo 18.

Meillä oli kaiken maailman opaskirjat ja viihdykkeet mukana, kun ajateltiin että bussissa tulee tylsää, retkellä kuitenkin istuttiin bussissa yhteensä yli 300 km. Opas oli kuitenkin niin mukaansatempaava ja kertoi koko matkan tarinaa, että omia opaskirjoja ei tarvinnut.

 

Ensimmäinen retkikohde oli Thingvellirin kansallispuisto, jossa Islannin parlamentti on kokoontunut ammoisina aikoina. Paikka on myös Pohjois-Amerikan ja Euraasian mannerlaattojen repeämiskohta, joten todella hienosta paikasta on kyse. Ennakkotietojen perusteella ajattelin että tämä olisi ollut retken tylsintä antia, mutta taisinkin (ainakin otettujen kuvien määrästä päätellen) pitää tästä eniten (tai tulivuoren kraaterin kanssa yhtä paljon. Siitä lisää tuonnempana).

Kultaa ja hopeaa melassa välkkyy. Toivomussillan satoa. Mekin heitettiin omat kolikkomme ja toivottiin.

 

Seuraava kohde oli Gullfossin vesiputous. Taas oli niin upean näköistä, että ei pysty sanoin kuvailemaan. Islannissa kyllä mietti, että miten voi pieneen saareen saada mahtumaan niin paljon kaikkia äärimmäisiä luontojuttuja. Suomen luonto on upea ja ihana, mutta kyllä Islanti oli jopa vähän käsittämätön tuon luonnon puolesta.

”What goes on Gullfoss stays in Gulfoss” sanoi opas ja kehoitti meitä olemaan tippumatta vesiputoukseen.

Gullfossin ravintolassa syötiin lounaaksi Islannin kansallisruokaa kasviskeittoa. Siitä erikoinen kasviskeitto, että siinä oli isoja lampaanliha-palasia. Hyvää oli kaiken tuon ulkoilun ja kävelemisen jälkeen.

Seuraava kohde oli geoterminen alue ja sen Geysirit. Kentällä on useita geysirejä joista yksi oli aktiivinen. Se purkautui noin 8 minuutin välein. Kuumat lähteet oli kyllä aika jännittäviä. Liian lähelle ei kannata mennä eikä kokeilla veden lämpötilaa. Uskottiin ihan suosiolla että tulikuumaa se on.

 

Lämmintä poreilua.

 

Kahdeksan minuutin odottelun jälkeen tuli pulpahdus…

 

Ja sieltä se tulee.

 

Vou!

Katseltiin monta purkausta. Viimeinen olikin oikea ketjupurkaus. Ehdittiin jo moneen kertaan kääntyä parkkipaikkaa kohti, kun lähde purkautui vielä kerran.

 

 

Kotimatkan varrella pysähdyttiin vielä Kerið nimisen tulivuoren kraaterilla. Huh, ihan mieletön paikka!

Pakollinen slaavikyykky, koska pelotti niin paljon. Toi reuna oli oikeesti tosi jyrkkä!

Vesi tuolla alhaalla oli käsittämättömän turkoosia.

Matkamuisto sarjassa muistellaan vanhoja reissuja. Tällä kertaa muistellaan osaa toukokuussa vuonna 2014 miehen kanssa tehdystä Islannin matkasta. Islannin maisemat mykistävät vieläkin rouhealla kauneudellaan.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

16 Comments

 • Reply Pirkko / Meriharakka 10.11.2018 at 10:15

  Olimme aikoinaan ensimmäisen kerran Islannissa lokakuussa, sinne saapuessamme satoi jo lunta ja kun kävimme katsomassa tuota geysiriä, niin oli niin kylmä tuuli, että pysyttelimme läheisen ravintola/matkamuistomyymälän suojissa aina purkausten väliajat!
  Mutta jäipä mieleen retki sinne 🙂

  • Reply mamatravel 11.11.2018 at 11:30

   Voin kuvitella, että lokakuun tuuli on pureva! Toukokuussa sää oli oikein mukava 🙂

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas 10.11.2018 at 19:34

  Islantiin en ole vielä ehtinyt mutta taas kun näitä kuvia katselee, sinne matkustamista toivon kovasti. Eli näemmä retkiäkin tekemällä Reykjaviksistä pääsee näkemään jo paljon?

  • Reply mamatravel 11.11.2018 at 11:26

   Reykjavikistä järjestetään tosi paljon retkiä. Tosin nyt jos lähtisin, niin ehkä vuokrattaisiin auto ja kierreltäisiin sillä. Me käytimme vain yhden päivän retkiin Reykjavikin ulkopuolelle joten paljon jäi vielä näkemättä.

 • Reply Martta / Martan Matkassa 13.11.2018 at 09:13

  Islanti on kyllä kaunis maa! Se on pitkään ollut toivelistallani ja tätä postausta lukiessa matkakuume vain kasvaa! Haluaisin päästä ratsastelemaan issikoilla mutta tuollainen retki voisi olla myös hyvä vaihtoehto….

  • Reply mamatravel 18.11.2018 at 21:04

   Issikkaretkiä oli myös paljon tarjolla, joten varmasti löytyisi juuri sulle sopiva. Suosittelen lämpimästi Islantia!

 • Reply Päivi 13.11.2018 at 14:39

  Hei! Itse olin Islannissa noin kuukausi sitten, tein myös Golden Circle-kierroksen. Monta uutta elämystä sain Islannissa kokea mm. oli aika mykistävää nähdä valaita luonnossa. Blogissani, http://www.kultturelli-matkalaukussa.blogspot.com, on juuri nyt menossa Islanti-postausten sarja, tervetuloa tutustumaan sinne! Mukavaa päivänjatkoa!

  • Reply mamatravel 18.11.2018 at 21:03

   Kiitos, käyn lukemassa! Meiltä jäi valitettavasti valaat näkemättä, mutta ehkä ensi kerralla!

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta 14.11.2018 at 13:58

  Islanti on niin upea! Vielä joku päivä haluan kyllä sinne päästä! 🙂

  • Reply mamatravel 18.11.2018 at 21:02

   Kannattaa mennä! Oli todella ihana paikka 🙂

 • Reply Emilia / Merkintöjä maailmasta 16.11.2018 at 14:31

  Kiitos inspiroivasta postauksesta! 🙂 Oon jo kauemmin haaveillut Islannista juurikin sen luonnon vuoksi ja toivon sinne pääseväni joku vuosi. Issikkavaellus on silloin toteutettava 🙂 Tuntuu vaan, että paikan suosio on noussut viime vuosina ja ilmeisesti luonto alkaa olemaan siellä aika koetuksella turistimassojen vuoksi. Millaiset fiilikset teillä jäi siitä?

  • Reply mamatravel 18.11.2018 at 21:02

   Issikkaretkiä oli myös paljon tarjolla. Noi kohteet missä käytiin oli tietysti todella laajoilla alueilla, joten sinne varmasti uppoaisi suurikin määrä turisteja näyttämättä kuitenkaan ruuhkaiselta. Kuitenkin jos vertaan vaikka meidän viime kevään reissuun Pohjois-Irlantiin oli siellä luontokohteissa todella paljon enemmän ruuhkaa. En ole mikään asiantuntija tässä asiassa, mutta Islannin luonto on aika karua. Kestäisikö se paremmin turismia? Siistiä ja roskatonta oli ainakin kaikkialla.

 • Reply Merja / Merjan matkassa 17.11.2018 at 16:26

  Islanti kiinnostaisi kovasti. Se on Pohjoismaista ainoa, jossa en ole käynyt. Kiva kuulla, että teillä oli onnistunut retkipäivä. Tuollaista retkeä voisin itsekin harkita, kun en välttämättä auton rattiin lomalla halua.

  • Reply mamatravel 18.11.2018 at 20:55

   Retkien järjestäjiä oli tosi paljon, joten varmasti löytyy jokaiselle juuri sopiva!

 • Reply Eve, Jetlaggies 18.11.2018 at 11:14

  Voisin lähteä Islantiin ihan koska tahansa takaisin! Niin upea ja uniikki, tunnelmallisen karu, mutta upean monimuotoinen paikka. Tuli kuviesi myötä ihan ikävä Islantiin<3

  • Reply mamatravel 18.11.2018 at 20:54

   Samoin! Paljon jäi vielä näkemättä tuosta karun kauniista maasta.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.