Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lukukokemus: Mirva Saukkolan Once in a Lifetime

Rakastan kirjoja ja matkakirjoilla on mun sydämessä erityinen paikka. Tykkään lukea matkakirjoja paikoista joihin olen matkustamassa ja suunnitella näin reissua etukäteen. Minulle käy kuitenkin mikä tahansa matkakirja. Ei ole väliä onko paikka matkalistallani, kirjan mukana pääsen nojatuolimatkalle sinnekin, minne ei ole matkasuunnitelmia.

Tällä hetkellä ahmin suurimman osan kirjoistani kuuntelemalla BookBeatista. Tavoitteena on lukea vuoden aikana kirja / viikko. Tällä hetkellä eletään viikkoa 41 ja juuri sain viimeisteltyä kirjan numero 46, joten olen jopa vähän etuajassa tavoitteessani.

Viimeisin luettu kirja on Mirva Saukkolan Once in a Lifetime (Cozy Publishing 2018). Tilasin tämän ulkokuoreltaankin tyylikkään kirjan Adlibrikseltä, jossa on edulliset hinnat ja nopea toimitus. Rakastan myös kirjakauppoja, mutta koska tällä hetkellä aikaa kaupoissa pyörimiseen ei juurikaan ole, on nettikaupat hyvä vaihtoehto kirjojen hankintaan.

 

Mirva Saukkola on muotimaailmasta tuttu kirjailija ja toimittaja. Once in a Lifetime, ikimuistoisia matkaelämyksiä on hänen uusin, hiljattain julkaistu teoksensa.

Jo ensimmäisillä sivuilla oli ilmassa matkakuumevaroitus. Sivulle 11 päästyäni olin jo lisännyt kohteita matka-bucket listaani. Suustani pääsi huokauksia kuten: Haluan risteilylle! Ei, sittenkin junamatkalle. Jopa Savonlinnan oopperajuhlat alkoivat tuntua huiman kiinnostavilta. Tämä kirja on vaarallinen!

 

Kirja on jaettu löyhästi kolmeen osioon: harmonia & hyvinvointi, taide & elämykset ja antiikki & vanhat aarteet. Kirjailijan tausta ja tietysti omat kiinnostuksen kohteet näkyivät kirjoituksissa, joissa käsitellään paljon muotia ja shoppailua. Täytyy myöntää, etten ole kummassakaan kovin hyvä, joten jokaisen osion päättävät ”shoppailijan helmet” sivut hyppäsin suosiolla yli. Mielenkiinnolla kuitenkin luin jokaisesta matkakohteesta. Suosikkikappaleeni oli Brooklyn, joka antoi tästä New Yorkin kaupunginosasta todella houkuttelevan kuvan. Kirjan kohteet olivat ihana sekasotku lähellä olevista Tukholmasta ja Köpiksestä aina eksoottisempiin Kiotoon ja Karibiaan ja kaikkea siltä väliltä.

 

 

Pieni pettymys kirjassa oli sen lyhyys. Sivuja kirjassa on 207, mutta puolivälistä alkaa samat kappaleet englanniksi. Tykkäsin kohtalaisen lyhyistä kappaleista, jotka antoivat aina jonkin uuden kulman matkakohteeseen ja eri kohteita olisi voinut olla kirjassa lisääkin. Pienet käytännön vinkit olivat minusta kirjan helmiä. Jatko-osaa odotellessa!

 

Olethan jo seuraajani MamaTravelin Instagramissa ja Facebookissa!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Piyya 10.10.2018 at 07:15

  Kiva tavoite sinulla !
  Ja hyvin näyttää toteutuvankin ?
  Minun kirjojen lukemiset tahtoo rajoittua nykyään lomiin. Kaikenlaista muuta saa ja joutuu lukemaan muuna aikana. Lomilla minulla onkin sitten monta kirjaa mukana ja mielellään matkakirjoja tai sitten omaelämänkertoja, joista teinkin oman postauksen
  https://www.rantapallo.fi/piyya/2018/09/12/soolomatkaajan-matkaseura/
  Jos vaan löytyy kirja joka on kirjoitettu matkakohteessa niin heti pääsee ostoskärryn.
  Kirjasuosituksesi pääsi kyllä ostoslistalla ?

  • Reply piyya 10.10.2018 at 15:48

   Sam Yaffa oli ihan ok. Zlatan ja Cheek kyllä omasta mielestä parempi.
   Yaffan alkuosa oli tosi hyvä, mutta loppuosa alkoi mielestäni jollakin lailla toistaa itseään. Kyllä sen kuitenkin reissussa lukee 😉

   • Reply mamatravel 14.10.2018 at 10:05

    Ok, varmasti Yaffakin pääsee mun lukulistalle. Kaikki Hanoi Rocksiin liittyvä kiinnostaa! Jossain vaiheessa luin melkein ainoastaan bändikirjoja / -elämänkertoja. Tänä vuonna Sebastian Bachin kirja taitaa olla ainoa, kuuntelin sen enkuksi Sebastianin itsensä lukemana 🙂

  • Reply mamatravel 14.10.2018 at 10:01

   Kävin kurkkaamassa sun postauksen ja sieltähän löytyi monta lukematonta kirjaa omalle listalle 🙂

 • Reply Terhi/Fammo matkalla 14.10.2018 at 18:21

  Luen kyllä paljon, mutta ihan noin isoon lukuun en kyllä pääse. Matkoille yritän ottaa mukaan paper back-niteitä tai nettikirjoja. Kotona luen mieluummin paperiversioita ja matkakirjat ovat mielilukemistani. Tuokin opus vaikuttaa lupaavalta.

  • Reply mamatravel 14.10.2018 at 18:32

   Mullakin pelastus on äänikirjat. Kuuntelen aina autoa ajaessa ja usein myös kotitöitä tehdessä. Muuten ei valitettavasti ehtisi kahlata niin montaa kirjaa.

 • Reply Elsa/Hakunamalife 15.10.2018 at 02:38

  Ihana postaus! Itsekin rakastan lukemista ja varsinkin matkakirjoja. Harrastuksena on ostaa aina kohdemaan lentokentältä joku kohdemaahan liittyvä kirja, jota voi sitten lueskella paluumatkalla. Istun nyt Dubain lentokentällä matkalla kotiin Kathmandusta ja Kathmandun lentokentältä ostettu kirja on jo luettu? Bookbeatin koen myös todella kivaksi uudeksi tuttavuudeksi. Nepalissa vaeltaessa oli kiva välillä kuunnella kirjaa, joka saa ajatukset pois loputtomasta ylämäestä ja Suomessa taas työmatkat menevät kirjaa kuunnellessa nopeammin ? pitää pistää suosittelemasi kirja lukulistalle!

  • Reply Merja 15.10.2018 at 09:18

   Kuulostaa tutulle! Bookbeat on lenkillä ihan ykkösjuttu ? Hyviä kirjavinkkejä otetaan vastaan!

 • Reply Sanni / Revontulia repussa 16.10.2018 at 18:14

  Kiva postaus, kiitos kirjavinkistä! Menee mun lukulistalle. Kirjat on kyllä parhaita (pahimpia) herättämään matkakuumeen… Mäkin olen aloittanut mun blogissa postaussarjan matkoihin inspiroivista kirjoista! ?

  • Reply mamatravel 16.10.2018 at 21:23

   Mahtavaa! Kävinkin kurkkaamassa kirjapostaukset ja Tiranan sydän on mulla lukematta. Lisään lukulistalle. Rämön kirjan olen kuunnellut BookBeatista ja muistellut omaa Islannin reissua. Jään odottelemaan uusia kirjapostauksia 🙂

 • Reply Sari /matkalla lähelle tai kauas 18.10.2018 at 18:25

  Aikamoinen tavoite on lukea kirja per viikko mutta hyvinpä olet edennyt aikatauluissa. Mielenkiintoisen oloinen kirja. Kiitti vinkkauksesta!

  • Reply Merja 18.10.2018 at 20:03

   Tänä aamuna tuli 50. kirja valmiiksi 🙂 Olen kyllä itsekin vähän yllättynyt, että olen saanut luettua/kuunneltua näin paljon!

 • Reply Emilia 20.10.2018 at 20:17

  Wow mikä lukutoukka siellä, kirja per viikko on varsin ihailtava tavoite ja erityisesti siinä pysyminen! Itse tähtään kirjaan per kuukausi ja senkin toteuttamisessa on pienoisia haasteita.. Äänikirjoja kuunnellessa rupeaa nukuttamaan, mutta Bookbeatista luen e-kirjoja kännykällä. Saa näppärästi vähennettyä turhaa somettelua kun avaakin Facebookin sijaan Bookbeatin. 🙂

  • Reply mamatravel 20.10.2018 at 20:56

   Kiitos! Juuri tuli 50. kirja täyteen. Mä yleensä puuhailen jotain kuunnellessa, niin käy nukuttamaan, mutta esim. illalla sängyssä ei kyllä voi kuunnella 🙂

 • Reply Suvi / Suvin matkassa 21.10.2018 at 12:38

  Kadehdittavaa tuo sinun lukuvauhti, ja kiitos kirjavinkistä. Matkakirjat ovat parhautta!!

  • Reply mamatravel 21.10.2018 at 16:17

   Kiitos! Ja kirjojen kuuntelu kyllä pelastaa mut, lukemaan ei ihan noin paljoa ehtisi 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.