Suomen suurin matkablogiyhteisö

Syysmarkkinoiden viikonloppu

Tämä viikonloppu oli oikea syysmarkkinaviikonloppu, koska kävimme perjantaina Tammisaaren syysmarkkinoilla ja lauantaina Lohjan Omenakarnevaaleilla.

Viikko meni säätiedotuksia seuraten ja varsinkin lauantaille oli luvattu niin huonoa ilmaa, että pelkäsin jo Omenakarnevaalien jäävän tänä vuonna väliin. Onneksi kuitenkin päästiin piipahtamaan tapahtumassa ja selvittiin kuivin nahoin.

Tivoli Sariola on jo 130-vuotias. Kuopus oli tivolin sloganin mukaan yhtä hymyä!

Tammisaaren syysmarkkinat ja tivoli

Pitäisi oikeastaan otsikoida tivolit, koska markkinapaikalla oli sekä Tivoli Sariola että Tivoli Seiterä. Illan pimetessä tivolien värivalot pääsivät oikeuksiinsa ja tunnelma Tammisaaressa oli aivan ihana. Tivoli Sariola viettää 130 vuotis-juhlavuottaan ja sen kunniaksi Tammisaaren markkinoilla perjantaina oli hieno ilotulitus.

Ostimme 10 lippua (35€) tivoli Sariolan laitteisiin ja mukavan pienellä jonotuksella päästiin niihin. Pientä sekoiluakin kaksi tivolia ihan vierekkäin aiheutti, kun ei ensin huomattu niiden olevan eri firmaa joiden laitteisiin tietysti käy eri liput. Meille kuitenkin riitti muutama kieputus per henkilö.

Tammisaaren syysmarkkinoilla oli jopa 500 myyjää! Aikamoinen määrä. Ainakin perjantai-iltana suurin osa ihmisistä oli kuitenkin pyörimässä tivolialueella ja myyntikojujen välissä oli hiljaista. Perinteiset lakut tuli ostettua ja syötiin tosi hyvää aasialaista ruokaa.

Reissussa oli mukana kaikki minun kolme lasta. Aika harvoin nykyään ollaan tällä kokoonpanolla liikenteessä, kun jo teini-ikäinen esikoinen yleensä menee omia menojaan. Kivaa, kun päästiin kimpassa kuitenkin tällä kertaa tunnelmallista iltaa viettämään. Sääkin suosi ja perjantain noin +20 astetta ei kyllä ole kovin perinteinen syyskuun lopun ilma!

 

Koko porukalla Giant Wheelin kyydissä. Korkeanpaikankammolle kyytiä!

 

Omat haasteensa väkijoukossa kulkemiseen luo kolmevuotias, joka ei suostu pitämään kädestä…

 

Vaikka Tammisaaren syysmarkkinoilla oli paljon perinteisiä lakun ja t-paitojen myyjiä, oli joukossa erilaisempiakin myyjiä.

 

 

Lohjan Omenakarnevaalit

Lauantaina piipahdettiin Lohjan Omenakarnevaaleilla museon alueella. Tykkään tästä tapahtumasta tosi paljon, koska omppukarnevaaleilla on aina kivaa ohjelma ja myyntikojut on laitettu viimeisen päälle kivasti. Myynnissä on perinteisen markkinakrääsän sijaan paljon omenatuotteita ja käsityöläisten tekemiä tavaroita. Ehkä ruokatarjontaan olisi kiva saada monipuolisuutta. Meilläkin oli tarkoitus syödä lounasta tapahtumapaikalla, mutta päädyttiin kuitenkin siirtymään ravintolaan Lohjalle.

Sää oli aika tuulista ja epävakaata, olisiko se verottanut kävijöiden lisäksi myös myyjiä. Tuntui, että säpinää oli edellisiä vuosia vähemmän. Toki itsekin tehtiin aika pikainen visiitti, juurikin sään takia. Museon alue on kuitenkin paikkana täysi kymppi tällaiselle tapahtumalle.

Tällä kertaa sisko sai pitää kädestä. On ihanaa seurata sisarusten kasvua yhdessä. #growingupwithsiblings <3

 

 

Kaikenlaista taidokasta tavaraa myynnissä.

 

Mitä miettii miekkonen museon pihalla?

 

Alpakat tekivät rauhallisuudellaan vaikutuksen.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.