Suomen suurin matkablogiyhteisö

Päiväretkivinkkejä Etelä-Suomeen kaivataan

Mitkä on sun suosikki päiväretkikohteita Etelä-Suomessa?

Mä reissaan ja retkeilen yleensä perheen kanssa, mutta vinkkien ei tarvitse olla ns. lapsikohteita, vaan kaikki ideat otetaan vastaan. Parhaat ravintolat, kauneimmat luontokohteet, innostavimmat tapahtumat, mielenkiintoisimmat museot, nyt kokemukset jakoon!

Vinkit Etelä-Suomesta sen takia, että olisi kiva pystyä joitakin kivoja kohteita käymään ihan arki-iltana töiden jälkeen ja viikonloppuisin voi lähteä vähän pidemmällekin. Kotoilemme Lohjalla, joten Etelä-Suomi on helpoin päiväretkialue.

Juuri tällä hetkellä tuntuu, että työt täyttää melkein koko elämän, siksi olisi ihana päästä viikottain jonnekin lähialuematkalle.Meidän perheeseen kuuluu lapsia iältään 3-16 vuotta, joten monenlaiset paikat voisivat sopia meille.

MamaTravelin instagramissa onkin jo ehdotettu kivoja kohteita, mutta mielelläni otan lisää teidän vinkkejä vastaan!

 

Aurlahden ranta Lohjalla on ihana!

 

Nuuksion kansallispuisto elokuussa.

 

Muumimaailma Naantalissa oli kolmevuotiaan suosikkipaikka.

 

Haltialan tila Helsingissä on kiva retkikohde.

 

Soul Bowl Cafe Keravan kartanossa.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply idahhh 21.9.2018 at 15:22

  Tällaisia tuli mieleen:
  – Loviisa; Loviisaan hurauttaa Helsingistä noin tunnissa. Loviisa on kuin Porvoon pikkusisko mutta Loviisassa turismi on Porvoota pienempää ja vanhankaupungin kujilla saakin kulkea aika rauhassa. Loviisa pieni idyllinen merenrantakaupunki suola-aittoineen, linnoituksineen ja vanhankaupungin puutaloineen. Loviisan edustalta löytyy myös Svartholman merilinnoitus, jota myös Suomenlinnan pikkusiskoksi kutsutaan. Kesäisin Svartholmaan pääsee reittiveneellä Loviisan Laivasillalta ja sinne järjestetään myös lapsille aarteenetsintäristeilyjä.( Lue lisää: https://idahhh.blogspot.com/2018/07/oman-elaman-indiana-jones-loviisa.html )

  – Strömforsin Ruukki; Loviisasan lisäksi voitte tutustua Strömforsin Ruukki-alueeseen, joka sijaitsee noin 25km itään. Ruukkista löytyy käsityöläispuoteja sekä Strömfors Outdoor Factory, jotka järjestävät mm. suppailua ja muuta luntoaktiviteettiä. Niin Loviisa kuin Strömforsin ruukkialue, hiljenee valitettavasti talvisin, joten kesä tai joulun alla joulumarkkinoineen jne. on parhainta aikaa tutustua paikkaan. (Lue lisää: https://idahhh.blogspot.com/2018/06/oman-elaman-indiana-jones.html )

  – Kukuljärven reitti; Ruukista lähtee myös noin 8km pituinen Kukuljärven vaellusreitti, jonne kannattaa lähteä jos yhtään tykkää luonnossa kävellä. Jos reittiä ei halua kokonaisuudessaan kävellä reitin alku/loppupäästä löytyy muutama laavu grillipaikka, mihin on helppo kävellä ja sen jälkeen kävellä takaisin.

  – Valkmusan kansallispuisto; Luonnossa liikkujalle voisin myös suositella Valkumusan kansallispuistoa Pyhtäällä. Se edustaa poikkeuksellista suoluontoa Etelä-Suomessa ja sieltä löytyy noin 2,5km pitkospuu reitti, joka minusta ainakin on kiva ja juuri koska se on niin lyhyt niin se sopii myös perheen pienimmille ja siellä ei mene koko päivää. Samalla reissulla voitte vaikka tutustua Kotkan kaupunkiin ja esimerkiksi Keisarilliseen Kalastusmajaan.

  – Postimäki Ilolassa, Porvoo; Ulkoilmamuseo ( https://idahhh.blogspot.com/2018/08/oman-elaman-indiana-jones-postimaen.html) ja samalla ehkä tutustua Kungsbackan kotieläinpihaan.

  – Askolan hiidenkirnut
  – Kiikunlähde, Hollola
  – Elimäellä sijaitseva Mustilan Arboretum.

  • Reply mamatravel 23.9.2018 at 16:48

   Kiitos tosi mielenkiintoisista vinkeistä! Meillä onkin sukulaisia Hollolassa ja Loviisassa, joten nuo paikat voisi yhdistää sukulaisten tapaamiseen. Kävin lukemassa postaukset kaikista paikoista ja vitsi, miten ihania kuvia sun blogissa on!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.