Suomen suurin matkablogiyhteisö

Merihenkinen Helsinkipäivä: Vallisaari- Allas Sea Pool- Sea Horse

Meillä on tapana mun sisarusten kesken järjestää jokaisen sisaruksen synttärien yhteydessä sankarille yllätysohjelmaa. Olemme olleet mm. puhaltamassa lasia, kiipeilemässä, suklaatastingissä, teatterissa, kylpylässä, flyboardaamassa ja suppaamassa. Lähemmäs 30 sisaruspäivää on tähän mennessä vietetty. Aivan ihana traditio!

Nyt me vietimme merihenkisen lauantain Helsingissä sisarusten kesken. Helsingissä on todella paljon nähtävää ja tehtävää. Muistaako kukaan näin hienoa kesää ja syksyä matkailun suhteen kuin tämän vuosi on ollut? Nytkin lauantaiksi oli luvannut sadetta, mutta kävi niin hyvä tuuri, että selvittiin kastumatta.

Ensimmäisenä etappina oli Vallisaari. Vallisaareen pääsee Kauppatorilta yhteysaluksella, liput aikuiselta maksoivat 8 euroa. Vallisaareen liikennöi ainakin kaksi eri yritystä. Me JT-Linellä, jolla olisi päässyt myös Suomenlinnaan ja Lonnaan. Halutessaan olisi siis voinut kiertää vaikka kaikki kolme saarta.

 

 

Vallisaaresta ja muistakin Helsingin edustan saarista oli hyvä juttu Mondossa keväällä. Vallisaareenhan on päässyt retkeilemään vasta vähän aikaa. Saari on ollut puolustusvoimien käytössä ja se on avautunut yleisön käyttöön vasta vuonna 2016. Edelleenkin osa saaresta on kiellettyä aluetta mm. sortumisvaaran takia.

Asustaako hobitit täällä?

 

Vallisaaren erottaa Suomenlinnasta Kustaanmiekka.

 

Saareen on tehty hyvä kulkureitti, joten myös lastenvaunuilla tai vaikka pyörätuolilla reitit pystyy kulkemaan. Reittejä on kaksi ja ne ehtii kyllä molemmat kiertämään yhdellä reissulla. Reitin varrella on infotauluja, jotka kertovat saaren historiasta. 50-luvulla saarella oli asunut noin 200 henkilön pieni kyläyhteisö. Meidän mielikuvituksen saari sai ainakin lentämään. Oli helppo kuvitella, millainen paratiisi saari on ollut asua lapsena, varsinkin kesäisin.

Rakennukset on häivytetty maastoon ruohokatoilla.

 

Vallisaari on täynnä hienoja yksityiskohtia.

 

Näin syyskuun puolivälissä Vallisaaressa oli vielä kahvila ja ravintola auki. Kesäisin palveluita on enemmänkin ja talveksi palvelut jäävät tauolle. Omien eväidenkin nauttimiseen oli hyvät puitteet, tosin avotulen teko on alueella kielletty.

Allas Sea Pool ja taustalla SkyWheel.

 

Vallisaaressa ulkoilun jälkeen siirryimme Allas Sea Pooliin joka sijaitsee myös Kauppatorilla. Pääsymaksu uimaan oli 14 € / aikuinen. Aika makea tunne uiskennella lämpimässä vedessä ja katsella yhtäällä risteilyalusten liikennöintiä, toisaalla kauppatorin kuhinaa. Allas Sea Poolissa on myös merivesiallas, mutta me tyydyimme lämpimään veteen. Alueella järjestetään myös erilaisia jumppia ja tapahtumia esiintyjineen. Ainoa pieni miinus olivat pienet ja hämärät pukeutumistilat. Meikkaaminen seuraavaa kohdetta varten ei hämärässä tilassa meinannut onnistua ollenkaan. Ihan mahtavaa kuitenkin, että meillä on keskellä pääkaupunkia tällainen keidas!

 

Pulikoinnin jälkeen käveltiin syömään legendaariseen Sea Horse ravintolaan. Mun mielestä siellä on sellainen Aki Kaurismäkeläinen tunnelma ja todettiinkin että ravintola on varmasti näyttänyt aina samalta.  Ruoka oli hyvää ja annokset todella reilun kokoiset. Minä tilasin rapeaksi paistetut muikut ja muut seuralaiset tilasivat sipulipihvin, sienikaalikääryleet ja pippuripihvin. Kaikille maistui!

 

Yhteisen tekemisen lisäksi parasta näissä reissuissa on yhteinen kiireetön aika ja jutustelu. Vaikka lasten kanssa on ihanaa reissuta ja retkeillä ja elää ihan perusarkea kotona, on kyllä mahtavaa päästä välillä ihan aikuisporukassa viettämään päivää.

Mitkä ovat sinun suosikkikohteet Helsingissä lasten tai aikuisten kanssa?

 

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.