Suomen suurin matkablogiyhteisö

Päiväretki idylliseen Porvooseen

Mun viimeisen sunnuntaivapaan kunniaksi halusin lähteä pienelle päiväretkelle jonnekin kohtalaisen lähelle kotia. Syksyn tultua mulla alkaa siis taas sunnuntaityöt, joten vapaapäiviä viikossa on vain lauantai.

Tai no, melkein vapaapäivä. Konehommia voi onneksi tehdä myös autossa, kun mies ajaa.

Tasty Travelissimo blogissa on käynnissä arvonta, jossa voi voittaa lahjakortin Porvoolaiseen Zum Beispiel  ravintolaan ja siitä lähtikin idea päiväretkestä Porvoossa. Jostain kumman syystä en ole koskaan Porvoossa käynyt, vaikka se varsinkin kesäisin on ollut käyntilistalla jo vaikka kuinka kauan. Porvooseen siis! Ja muuten arvontaan voi vielä käydä osallistumassa Tasty Travelissimon blogissa.

Saavuttiin siis Porvooseen sunnuntaina ja vaikka eletään syyskuun ensimmäisiä päiviä ilma oli ihanan lämmin, välillä jopa kuuma. Mukana olleet takit olivat todellakin turhia!

On niin paljon ihmeteltävää.

Kävelimme aluksi joen vartta pitkin ja ihastelimme ankkurissa olevia paatteja. Koukkasimme kulkumme empirekaupunginosaan ja extempore käväisimme myös Runebergin kotitalossa. Sattui olemaan Fredrika Runebergin syntymäpäivä, joten museoon oli vapaa pääsy. Aivan ihanaa aluetta ja niin paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia katsottavaksi.

 

Porvoon kartta oli ikuistettu joen vierustalle kävelyaukiolle. Kekseliäs idea!

 

Seuraavaksi suuntasimme vanhaan kaupunkiin. Mikä paikka! Aurinkoisena loppukesän päivänä vanhan kaupungin kaduilla oli aika paljon porukkaa, eikä ihme. Pienet putiikit, ajatuksella koottuine näyteikkunoineen levittäytyivät idyllisesti kaduille.

 

Tällä kertaa sisustuskauppoja ihailtiin vain ulkoa päin.

Puutalot olivat todella kauniita ja koko alue täynnä hienoja ja hauskoja yksityiskohtia. Voisin niin nähdä itseni yöpymässä vanhan kaupungin museotorin laidalla Ida-Maria b&b:ssä, kiertelemässä pieniä sisustuskauppoja ja istumassa jossakin söpössä kahvilassa. Tällä kertaa putiikeissa kiertely jäi, osasyynä mukana ollut kolmevuotias pojanvesseli, joka oli turvallisinta pitää putiikkien ikkunoiden takana. Mielenkiinnolla hän kyllä tutki varsinkin Lelukauppa Riimikon ikkunoita ja julkisivua. Ihanasti somistetut ikkunat!

Ihmeteltävää riittää!

 

Lelukauppa Riimikko Porvoon vanhassa kaupungissa.

 

 

Ennen kotiin lähtöä käytiin syömässä ravintolalaiva Glückaufissa (tosin laivassa ei saanut syödä). Kauniit puitteet!

 

Porvoo oli siis todella ihana retkikohde ja noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä meiltä. Tuonne pitää kyllä palata viimeistään joulun alla. Googlailin, että vanhassa kaupungissa olisi joulun alla ihanaa vanhan ajan joulun tunnelmaa. Onko jollakin kokemuksia Porvoosta joulun aikaan?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.