Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pohjois-Irlannin ihmeet – Carrick-a-rede ropebridge + Dark Hedges

Pohjois-Irlannin reissumme ja varsinkin Causeway Coastal routen tutkiminen jatkui Giant’s Causewayn jälkeen Carrick-a-rede riippusillalla.

Carrick-a-rede riippusilta roikkuu Carrick-a-rede saaren ja mantereen välissä Atlantin yläpuolella. Sen ovat alkujaan ripustaneet lohen kalastajat jo vuonna 1755. Viime aikoina riippusilta on tullut tutuksi myös Game of Thrones sarjasta.

 

Liput kohteeseen maksoivat 8 puntaa aikuiselta ja 4 puntaa lapselta. Lippuun on merkitty aikaslotti, jolloin pääset ylittämään sillan. Riippusiltaa kohti pääsee kyllä kävelemään jo aikaisemminkin.  Emme olleet varanneet lippuja etukäteen, koska oli vaikea arvioida, kuinka kauan viihdymme Giant’s Causewaylla. Jouduimme siis hetkisen odottelemaan parkkipaikalla, mutta se ei haitannut. Huilattiin vähän ja katseltiin maisemia.

 

 

Portilta on noin kilometrin matka itse riippusillalle, mutta taas maisemat olivat niin upeita, että matkan taivalsi ihan mielellään jopa lasten kanssa. Meidän kolmevuotias käveli taas tosi reippaasti ja välillä huilattiin penkeillä matkan varrella.

Täytyy sanoa, että jännitys tiivistyi riippusiltaa kohti kävellessä. Pienen jonotuksen jälkeen oli meidän vuoro laskeutua jyrkät rappuset riippusillan päähän. En varsinaisesti nauti korkeista paikoista, enkä kiipeilemisestä. Koitin kuitenkin olla ihan coolina, vaikka mielessä kävi, että miksi hitossa olen kuljettanut pesueeni tänne? Mun 11-vuotias tytär pisti riippusilla päässä stopin ja ilmoitti, että ei uskalla mennä. Aikaa pohtimiseen, että mitä nyt tehdään oli ehkä 20 sekuntia. Ystävällinen porttivahti sanoi, että tytär voi jäädä hänen kanssaan odottamaan. Me muut siis lähdimme ylittämään siltaa. Kolme-vuotias käveli mun edessä, eikä tainnut oikein edes tajuta missä ollaan. Minua kyllä aika paljon pelotti ja jännitti.

Pikkumies riippusillalla.

 

Itse silta on melko lyhyt ja sen toisessa päässä oleva saarikin on pieni. Meidän vierailun aikaan vesi oli tosi matalalla, joten osa sillan alustaa oli kuivaa maata. Yleensä vettä on kuitenkin enemmän ja sillan ali voi meloa esimerkiksi kanootilla. Luimme etukäteen joitakin arvosteluja, että tämä nähtävyys olisi mitäänsanomaton! Itse kyllä tykkäsin tosi paljon, vaikka riippusillan ylittäminen hirvittikin. Kovin pitkäksi aikaa ei jääty saarta ihmettelemään, kun yksi porukasta jäi toiselle puolelle. Siltaa takaisin päin tullessa mies kuvasi hyvän videon, joka on katsottavissa MamaTravelin Instassa. Pikkupoika taisi tajuta vasta takaisin päin mennessä mistä on kysymys ja alkoi hokea, että nyt me tiputaan. Kunnialla päästiin kuitenkin silta takaisinkin.

 

Lähtisinkö uudestaan sillalle pienimmän kanssa? Ehkä en, vaikka kaikki meillä menikin lopulta ihan hyvin. Tytär löytyi sillan lähtöpäästä ja hänkin pääsi ”nauttimaan” sillan ylityksestä miehen kuvaaman videon välityksellä.

Kun päästiin takaisin autolle porukka alkoi olla aika loppu. Päivä oli ollut pitkä ja kuuma ja oltiin kävelty tosi paljon. Mä halusin kuitenkin käydä vielä tsekkaamassa The Dark Hedgesin euroopan pyökkipuut. Ajoimme siis vielä sinne. Tässä vaiheessa lapset halusivat jäädä autoon odottamaan kännyköiden kanssa, joten menimme miehen kanssa kahdestaan.

The Dark Hedges

 

The Dark Hedgesistä olin nähnyt tosi paljon kuvia etukäteen ja tämänkin kohde on Game of Thronesista tuttu.  Silti puut olivat todella maagisen näköisiä! Ihmeellinen hopean hohde ympäröi puita. Käveltiin rauhakseen puistokuja edestakaisin ja ihmeteltiin sekä puita, että GOT-faneja, joilla oli mukana miekat ja viitat. Tuli varmasti upeita kuvia tuon rekvisiitan kanssa! Tämä kohde on maksuton.

Pohjois-Irlannissa vietettyjen päivien jälkeen matkamme jatkui kohti Dublinia. Osa sydämestä jäi Pohjois-Irlantiin ja olen varma, että tapaamme vielä!

 

Muut Irlannin ja Pohjois-Irlannin reissun jutut:

Ihana Irlanti – matkan suunnittelua

Verta, hikeä ja hymyjä Irlannissa – kisaviikonloppu

Pohjois-Irlanti ja mieleenpainuvin majoituspaikka

Pohjois-Irlannin ihmeet – Giant’s Causeway

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Piyya 3.9.2018 at 20:17

  Kertakaikkisen upea luonto ja maisemat tuolla.
  Hienosti olet vanginnut luonnon upeauden ☀️

  • Reply mamatravel 3.9.2018 at 20:23

   Kiitos! Tuo Irlannin luonto teki kyllä lähtemättömän vaikutuksen. Ja nähtäväähän olisi vaikka kuinka monelle reissulle.

 • Reply Teija / Lähdetään Taas 6.1.2019 at 13:51

  Oi, no ei noissa maisemissa varmastikaan haittaa hieman odotella ja ihastella! Korkeat paikat on kyllä kammottavia, mutta aika ihania silti. Tuo riippusilta olisi varmasti hieno.

  • Reply mamatravel 20.1.2019 at 11:49

   Maisemat oli kyllä upeat! Nähtävää oli tosi paljon vaikka ei haluaisi riippusiltaa ylittää 🙂

 • Reply Pirkko / Meriharakka 6.1.2019 at 16:59

  Itse jätin Bhutanissa jonkun vähän vastaavan, mutta ehkä pitemmän, sillan ylittämättä, kun ei tosiaan ilmassa huojuminen oikein innostanut. Mutta joskus toki on hyvä haastaa itsensä – lasten haastamisesta en ole ihan varma 🙂

  • Reply mamatravel 20.1.2019 at 11:48

   Tuo silta oli aika lyhyt, eikä kyllä keinunut yhtään. Lapsetkin saavat onneksi itse päättää menevätkö vai eivät 🙂

 • Reply Hanna / Parasta matkalla 9.1.2019 at 04:22

  Kävin syksyllä Dublinissa viikonloppureissulla ja olen kuullut Irlannin upeasta luonnosta. Täytyy kyllä joskus vielä lähteä uudestaan tutkimaan saarta enemmän. Upean näköisiä nuo puut!

  • Reply mamatravel 20.1.2019 at 11:46

   Irlannista tuli mulle heti ihan suosikkipaikka! Kannattaa mennä 🙂

 • Reply Eeva / Eevagamunda-blogi 10.1.2019 at 11:04

  Upeita maisemia! En ole korkeanpaikankammoinen (ahtaiden paikkojen kyllä), joten tuo sillan ylitys näyttää vain todella hauskalta kokemukselta. Game of Thrones -sarjan kuvauspaikkoja on muuten myös lukuisia täällä Espanjassa. Niissä vieraillessani en tosin ole koskaan nähnyt viittojensa ja miekkojensa kanssa paikalle tulleita tosifaneja. 🙂

  • Reply mamatravel 20.1.2019 at 11:45

   Silta oli kaiken lisäksi melko lyhyt, joten ei-korkeanpaikankammoiselle varmasti ihan iisi-juttu 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.