Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pohjois-Irlannin ihmeet – Giant’s Causeway

Limeparkin majoituksestamme oli Giant’s Causewaylle noin 20 km matka. Lyhyet siirtymät ovat lasten kanssa parhaita, kun kaikki energia jää kohteiden tutkimiseen eikä autossa istumiseen.

Nämä värit ja maisemat!

Kävimme Giant’s Causewayn vierailijakeskuksen vieressä olevassa hotellissa kahvilla ja näin saatiin ilmainen pysäköinti. Vierailijakeskuksen kautta nähtävyydelle mennessä joutuu maksamaan pääsymaksun, mutta ainakin vielä keskuksen voi kiertää ja päästä kohteeseen maksutta. Varmasti keskuksen keräämillä rahoilla tehdään myös hyvää nähtävyydelle, mutta silti luontokohteen maksullisuudesta voi olla montaa mieltä.

 

Giant’s Causewayn ”kivipylväät” ovat saaneet alkunsa tulivuoren purkauksesta, kun laava on jäähtynyt tasaisesti ja samalla sen tilavuus on pienentynyt. Eri kokoisia pylväitä on noin 40.000 kpl ja ne todella näyttävät jättiläisen rappusilta.

 

Parkkipaikalta laskeudutaan alas rantaa pitkin noin kahden kilometrin matka. Myös bussi kulkee edestakaisin, mutta me kävelimme ja ihmeen hyvin myös kolme-vuotias jaksoi kävellä! Koko ajan oli niin kaunista maisemaa katsottavana, ettei hidas eteneminen haitannut. Voin vaan kuvitella, miten tätä luonnon muodostelmaa on ennen kansantaruissa selitetty.

No okei, osan matkaa voi matkustaa sylikyydissä.

 

Kohteessa oli aika paljon porukkaa ja koko ajan ihmisiä kulki ylös ja alas tietä pitkin. Paikka on kuitenkin niin iso, että aina löytyi rauhallinen paikka valokuvan ottoon.

.

 

Meidän reissun aikana toukokuussa oli poikkeuksellisen lämmintä, suorastaan kuumaa, joten aurinkorasvaa ja vettä kului. Olimme itse asiassa varautuneet että vähän koko ajan sataa, mutta ei satanut kuin pieni kuuro koko reissun aikana.

 

Matkan varrelle oli ripoteltu hauskoja tehtäviä, tietoiskuja ja tarinoita.

Välillä pohdituttaa etukäteen, kuinka paljon lapset saavat näistä luontokohteista irti, mutta ainakin täällä 3-, 11- ja 12-vuotiaat tutkivat paikkoja mielenkiinnolla ja ilman yhtäkään valitusta.

 

Ilman lapsia olisi voinut haikkailla pidemmänkin matkan ympärillä kulkevia polkuja pitkin. Monella näkyikin rinkka selässä ja yläpuolella kallion päällä kulkevalta polulta oli varmasti uskomattomat maisemat.

Seuraavassa kirjoituksessa seikkaillaan Game of Thronesistakin tutulla Carrick-a-rede Rope Bridgellä!

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.