Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ihana Irlanti – matkan suunnittelua

Joskus aikaa sitten näin Mondossa pienen jutun Länsi-Irlannin Wild Atlantic Waysta ja siitä saakka olen haaveillut tuosta jylhien maisemien rannikkoreitistä. Meidän perhe harrastaa kahvakuulaurheilua ja kun sain tietää, että kevään 2018 em-kisat ovat Irlannissa, tiesin, että sinne on päästävä!

EM-kisamaan selvittyä alkoi vimmattu selvittely Irlannista. Mulle iso osa reissua on suunnittelu ennen matkaa, osittain myös siksi, että aikaa on aina rajallisesti käytettäväksi ja haluan saada reissusta mahdollisimman paljon irti. En voisi lähteä reissuun ilman minkäänlaista suunnitelmaa mitä aion tehdä ja nähdä (ainakaan uuteen kohteeseen). Joskus suunnittelu on mennyt myös vähän överiksi ja on menty minuuttiaikataululla, mutta lasten kanssa matkustaessa olen onneksi oppinut jo vähän hölläämäänkin.

Meillä oli mahdollista olla reissussa perjantaista perjantaihin ja kisat lohkaisi tuosta ajasta jo viikonlopun. Aika äkkiä selvisi, ettemme millään ehtisi ajaa koko Wild Atlantic Wayta loppuajassa ja jotenkin en saanut päätettyä mitä siitä jätettäisiin pois. Myös Pohjois-Irlanti alkoi suunnitteluvaiheessa kovasti kiinnostamaan.

Napattiin lentoliput Dubliniin ja takaisin Norwegianin alesta jo joulukuun lopussa. Saatiin lennot toukokuulle 2 aikuista ja 3 lasta hintaan 450€!

Lopulta matkasuunnitelmaksi muotoutui:

  • Perjantaina lento Dubliniin ja sieltä auton vuokraus ja ajo kisakaupunkiin PortLaoisiin.
  • Sunnuntaina kisojen jälkeen ajo Belfastiin Pohjois-Irlantiin nukkumaan.
  • Maanantaina autolla Causeway Coastal Roadia pitkin majapaikkaan Limeparkkiin. Ma-ke Limeparkista käsin Causeway Coastal Roadiin tutustumista.
  • Keskiviikkona ajo takaisin Dubliniin ja perjantaina lento takaisin kotiin.

Wild Atlantic Way jäi siis kokonaan suunnitelmista tällä kertaa. Onneksi vuoden 2019 MM-kisat ovat taas Irlannissa, ehkä silloin? MM-kisat vaan ovat marraskuussa ja mietin minkälainen matkakohde rannikko mahtaa olla talvella? No mutta, se on jo toinen reissu se!

Seuraavissa osissa kerron tarkemmin toukokuisesta Irlannista. Jo nyt pitää sanoa, että I love it!

 

Lähdössä matkaan Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Meidän kuudesta lapsesta mukaan pääsi tällä kertaa tämä kolmikko (poika 3v, ja tytöt 12 ja 11v).

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.