Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pasilan tornitalot

Pasilan tornitaloista tulee mahtava matkakohde

Helsingin Keski-Pasilaan on suunnitteilla suuri tornitaloalue. Helsingin kaupunki julisti alueen ensimmäisen rakennusvaiheen arkkitehtuurikilpailun voittajan torstaina. Pasilan tornitalot tulee olemaan suomen korkein rakennus.

Trigoni-ehdotuksen mukaan Pasilan alueen korkeimpaan tornitaloon tulee 51 kerrosta ja sen korkeus on noin 180 metriä. Se olisi toteutuessaan Suomen korkein rakennus. Kahden tornitalon voittajatyön on tehnyt YIT, ja sen pääsuunnittelija on arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki.

–Tornitalon jalustaan tulee kaupallisia tiloja, myymälöitä sekä pysäköintipaikkoja. Sen päällä on oleskeluaukea, paviljonki ja kivijalkamyymälöitä. Torniin on suunniteltu hotelli ja asuntoja. Ylimpiin eli kerroksiin 50. ja 51. tulee näköalaravintola ja -tasanne. Tuskin maltan odottaa, että pääsen kahville tänne.

Toisessa tornitalossa on 40 kerrosta ja se on noin 140 metriä korkea. Siihen on suunnitteilla toimistoja ja asuntoja.

Kaikkiaan aloitusalueelle arvioidaan syntyvän noin 500 asuntoa, 300 hotellihuonetta ja 1 000 työpaikkaa. Forsman odottaa, että Helsingin kaupunginvaltuusto ja eduskunta tekevät tornitalojen rakentamisesta myönteisen päätöksen.

Helsingin mittakaavassa pilvenpiirtäjät on valtava rakennushanke

–Sen jälkeen alue kaavoitetaan ja sen toivotaan tulevan voimaan 2020. Rakennuslupa voisi tulla voimaan 2020–2021, jonka jälkeen päästäisiin aloittamaan kohteen rakentaminen, Forsman arvioi.

Helsingin kaupunki päivittää korkean rakentamisen ohjeen syksyn aikana. Forsmanin mukaan tornitaloissa täytyy kiinnittää huomiota erityisesti putoamissuojaukseen.

180-metrisessä pilvenpiirtäjässä on neljä hissiryhmää, joista yksi palvelee asuntoja, toinen hotellia ja kolmas näköalaravintolaa. Lisäksi tarvitaan huoltohissi sekä palomies- ja pelastautumishissit.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply