Suomen suurin matkablogiyhteisö

Mistä yrityksen brändi muodostuu

Voisi sanoa, että ilman brändiä yritys ei ole mitään. Ei ole tiedossa mihin ollaan menossa, ja miten määränpäähän päästään. Nykyisin kuluttajat ja asiakkaat vaativat yrityksiltä enemmän kuin aikaisemmin, laatu- ja muut vaatimukset ovat kasvaneet entisestään. Yritykset, jotka panostavat laatuun kaikessa toiminnassaan, tulevat menestymään muita paremmin. Brändi luo merkittävää kilpailuetua vain, jos lupaus näkyy ja asikas voi kokea sen jokaisessa kohtaamisessa. Yrityksen logo ei ole itsessään brändi, vaikka usein näin mielletään, logo on vain yksi osa yrityksen brändiä. Jos yritys on onnistunut luomaan itselleen vahvan brändin, on yrityksen kassavirta taattu, ja asiakkaat palaavat ostamaan yrityksen tuotteita ja palveluita yhä uudelleen.

Mistä yrityksen brändi muodostuu?

Brändi on pääsääntöisesti aineetonta pääomaa, tuotteen ollessa siinä tietysti mukana. Yrityksen brändiä mitataan usein sillä, kuinka tunnettu sen nimi ja logo on asiakkaiden keskuudessa, ja kuinka laadukkaana ne pitävät yrityksen toimintaa. Brändi on siis nimenomaan yrityksen tekemistä. Miten yrityksen henkilökunta toimii asiakkaan ostaessa tuotteita tai palveluita tai kuinka hyvin reklamaatiot hoidetaan? Henkilökunta on siis yrityksen paras käyntikortti, tämän vuoksi työntekijöihin kannattaa panostaa ja heitä on hyvä kouluttaa jatkuvasti.

Brändi esiin messuilla

Yrityksen nimi ja logo ovat myös tärkeä osa brändiä. Yleensä yritykselle annetaan nimi ja logo liiketoimintasuunnitelman lisäksi, tämän jälkeen liiketoiminnan täytyy seurata yrityksen arvoja. Kun brändi on kunnossa, sen ympärille aletaan rakentaa erilaisia markkinointitapoja. Nettisivujen tulee mukailla yrityksen luomaa brändiä, sekä muita markkinointituotteita. Menestystä haluava yritys käy messuilla ja tapahtumissa, brändin mukaisen rekvisiitan kanssa tietenkin. Yritys hankkii myös liikelahjoja omalla logolla varustettuna. Liikelahjoja jaetaan yleensä messuilla ja erilaisissa tapahtumissa, sekä asiakastapaamisissa. Kun tavataan mahdollinen asiakas, kannattaa jättää muutakin kuin pelkkä käyntikortti. Esimerkiksi kuulakärkikynä logolla on edullinen, ja hyvä muisto asiakkaalle tapaamisesta. Laadukkaat ja edulliset liikelahjat saa helposti tilattua myös verkkokaupasta. Yritystuotteet ovat tärkeä osa yrityksen visuaalista ilmettä, ja ne vahvistavat firman brändiä entisestään. Hyvin suunniteltu sisältö ja design ovat keinoja, joilla brändi lunastetaan. Kun yrityksen markkinointitoimenpiteet tehdään huolella ja laadukkaasti, muista kilpailijoista erottuen, on yrityksen tulevaisuus taattu.

Pasilan tornitalot

Pasilan tornitaloista tulee mahtava matkakohde

Helsingin Keski-Pasilaan on suunnitteilla suuri tornitaloalue. Helsingin kaupunki julisti alueen ensimmäisen rakennusvaiheen arkkitehtuurikilpailun voittajan torstaina. Pasilan tornitalot tulee olemaan suomen korkein rakennus.

Trigoni-ehdotuksen mukaan Pasilan alueen korkeimpaan tornitaloon tulee 51 kerrosta ja sen korkeus on noin 180 metriä. Se olisi toteutuessaan Suomen korkein rakennus. Kahden tornitalon voittajatyön on tehnyt YIT, ja sen pääsuunnittelija on arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki.

–Tornitalon jalustaan tulee kaupallisia tiloja, myymälöitä sekä pysäköintipaikkoja. Sen päällä on oleskeluaukea, paviljonki ja kivijalkamyymälöitä. Torniin on suunniteltu hotelli ja asuntoja. Ylimpiin eli kerroksiin 50. ja 51. tulee näköalaravintola ja -tasanne. Tuskin maltan odottaa, että pääsen kahville tänne.

Toisessa tornitalossa on 40 kerrosta ja se on noin 140 metriä korkea. Siihen on suunnitteilla toimistoja ja asuntoja.

Kaikkiaan aloitusalueelle arvioidaan syntyvän noin 500 asuntoa, 300 hotellihuonetta ja 1 000 työpaikkaa. Forsman odottaa, että Helsingin kaupunginvaltuusto ja eduskunta tekevät tornitalojen rakentamisesta myönteisen päätöksen.

Helsingin mittakaavassa pilvenpiirtäjät on valtava rakennushanke

–Sen jälkeen alue kaavoitetaan ja sen toivotaan tulevan voimaan 2020. Rakennuslupa voisi tulla voimaan 2020–2021, jonka jälkeen päästäisiin aloittamaan kohteen rakentaminen, Forsman arvioi.

Helsingin kaupunki päivittää korkean rakentamisen ohjeen syksyn aikana. Forsmanin mukaan tornitaloissa täytyy kiinnittää huomiota erityisesti putoamissuojaukseen.

180-metrisessä pilvenpiirtäjässä on neljä hissiryhmää, joista yksi palvelee asuntoja, toinen hotellia ja kolmas näköalaravintolaa. Lisäksi tarvitaan huoltohissi sekä palomies- ja pelastautumishissit.

Adwords matkailu

Google AdWords on yksi yleisimmistä keinoista verkkokauppojen markkinointiin. Adwords hakusanamainonta ja Adwords-mainokset näkyvät Googlen normaalien hakutulosten yhteydessä käyttäjille myös lomalla.

Lomalla ihmiset etsivät tietoa tietyistä tuotteista tai palveluista ja niille kannattaa näyttää adwords mainoksia koska varsinkin lomalla ihmiset käyttävät rahaa ostoksiin.

Mainokset tarjoavat siis vastausta käyttäjän tarpeeseen, jonka hän on hakulausekkeessa ilmaissut. AdWords on parhaimmillaan erittäin tehokas markkinointikeino verkkokaupalle, sillä mainoksilla voidaan tavoittaa hyvinkin ostovalmiita asiakkaita kohdennetusti.

1. Google-tilin pystyttäminen on helppoa

Vaikka olet lomalla ensimmäiseksi tulee luoda Google-tili, jolla voit kirjautua AdWordsiin ja aloittaa mainostamisen. Yhdistä tässä vaiheessa myös luoomasi AdWords-tili verkkokauppasi Google Analytics -tiliin. Näin voit mitata, paljonko liiketoimintaa AdWords-kampanjat verkkokaupallesi tuovat.

2. Kampanjoiden suunnittelu google mainoksisa

Ennen kuin aloitat tekemään adwords kampanjoita, mainosryhmiä ja varsinaisia tekstimainoksia, käytä aikaa tiedonhakuun. (HUOM! Muista tämä myös lomalla) Mitkä tuotteet tai tuotekategoriat ovat verkkokauppasi menestymisen kannalta kaikkein arvokkaimpia? Mitkä tuotteet ovat mahdollisesti tulossa muotiin? Tässä voit käyttää apuna Google Trendsiä ja Avainsanojen suunnittelijaa. Mieti myös, millä markkina-alueella haluat AdWords-mainostesi näkyvän ja millaisella budjetilla olet valmis mainostamaan. Google Trendsin avulla näet esimerkiksi tärkeiden tuotesanojen alueelliset haut. Tuotteiden ja ja markkina-alueen lisäksi tärkeää on tuntea verkkokaupan asiakkaat. Millaisia ihmisiä he ovat ja millaisilla hakusanoilla he etsivät myymiäsi tuotteita? Voit tehdä listan tai mindmapin mahdollisista hakusanoista ja hyödyntää niitä kampanjan suunnittelussa.

3. Mainosryhmät ja avainsanat ovat avain menestykseen

Mainosryhmiä suunnitellessasi mieti, kuinka haluat kategorisoida tuotteesi (esim. tuotteen väri). Luo jokaiselle mainosryhmälle esimerkiksi 10 sanan avainsanaluettelo, joka sisältää sanoja tai fraaseja, jotka kuvaavat tuotetta parhaiten. Avainsanojen suunnittelijan avulla määrität, millä hakusanoilla asiakkaasi mahdollisesti etsivät tuotteitasi ja mitä näiden käyttäminen avainsanoina sinulle arviolta maksaisi.

Hyvät avainsanat eivät vielä itsessään takaa mainosten toimivuutta, vaan niitä tulee myös käyttää oikein. Tässä tulee tiedostaa laveiden ja tarkkojen avainsanojen merkitys. Laveilla avainsanoilla mainoksesi näkyvät myös käyttäjän tehdessä haun asiaan jotenkin liittyvillä hakusanoilla. Jos käytät vaikkapa avainsanaa punainen polkupyörä, mainoksesi näkyy, kun haku tehdään kummalla tahansa sanalla. Lisäksi Google algoritmi ymmärtää synonyymejä, väärin kirjoitettuja sanoja sekä aiheeseen liittyviä muunnelmia, joten ne voidaan myös tulkita osumaksi syöttämällesi hakusanalle. Tällaiset mainokset saattavat tuoda verkkokauppasi vähemmän laadukasta liikennettä ja kuluttaa turhaan mainosbudjettiasi.

4. Tekstimainokset tuovat tuloksia

Varmista aina että kävijöiden laskeutumissivun sisältö vastaa mainostekstiä: jos kävijä klikkaa mainosta, jossa puhutaan kannettavista tietokoneista, mutta joutuupöytäkoneiden tuoteryhmään, todennäköisesti kävijä palaa takaisin hakutuloksiin etsimään toista sivua.

Voit lisätä adwords mainoksiisi myös lomalla esimerkiksi tuotearvosteluja tai soittonappeja. Erilaisia mainostekstejä pitää aina testata, jotta löydät juuri kohderyhmääsi vetoavat sanamuodot. Lisäksi mainokseen kannattaa lisätä call to action -osuus, eli fraasi, joka kannustaa verkon selaajaa johonkin toimintoon – esimerkiksi : “Tilaa nyt”, “Tutustu”, “Kokeile”.

Hyvä ohjesääntö on luoda kaikille mainosryhmille ainakin kaksi ja mielellään kolme erilaista tekstimainosta. Näin voit testata mainosten toimivuutta ja päivittää mainoksia perustuen tarkkaan tietoon niiden toimivuudesta.