Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kroatian kaunis pikkukylä Pisak

Kroatia Pisak näkymä

Reissusuunnitelma:

  • Pieni ja rauhallinen kylä
  • Mahdollisuus snorklata
  • Lyhyt lentomatka, koska voitaisiin olla reissussa vain neljä yötä
  • Mahdollisuus lillua uimapatjan kanssa

Kroatia meri

Tämän listan ja Finnairin lentotarjouksen siivittämänä (…) päädyimme elokuussa 2018 matkustamaan Kroatiaan Pisakin pieneen kylään. Lento laskeutui Splitiin ja lähin suurempi kaupunki oli Omis.

Lentokentällä hypättiin meidän airbnb-hostin järjestämän taksin kyytiin, ajoaika Pisakiin oli noin tunti. Minun mielestä siirtymät hotelleihin on yleensä kivoja, sillä rakastan maisemien tuijottelua. Ajomatka ei ollut siis ollenkaan paha! Meidän majapaikkamme oli apartment-tyyppinen, huoneisto oli todella siisti ja sieltä löytyi iso terassi osittaisella näköalalla ja oma keittiö. Omistaja Claudia oli myös aivan mahtava tyyppi! Jo varausvaiheessa hän laittoi meille mm. videota huoneistosta ja varaus tehtiin vasta kun olimme vahvistaneet, että huone sopii meille mainiosti. Iso suositus siis tälle paikalle. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että talo sijaitsee aivan Pisakin ”yläreunassa” ja matkaa alas rantaan on pari kilometriä. Me olimme aivan lopussa kun elokuun paahtavassa helteessä tahkottiin rinteessä olevia portaita ees-taas. 😀 Ainoa tapa selvitä oli rantapäivän jälkeen hakea alhaalla olevasta (kylän ainoasta) kaupasta jäätelöt ja lähteä niiden kanssa taivaltamaan portaita.

Pisak portaat

Pisak kylä

Pisak uimaallas

Pisak on siis todella pieni paikka. Vakituisia asukkaita on noin 200, mutta varsinkin elokuussa turisteja kyllä riitti. Kylässä on yksi kauppa, yksi leipomo ja kaksi ravintolaa. Ravintoloista kävimme näiden neljän päivän aikana vain toisessa, ei haluttu vaihtaa koska tarjoilija oli niin loistava. 😀 Yhtenä päivänä matkustimme bussilla Omiksen puolelle hakemaan isommasta kaupasta ruokatarvikkeita, tämä oli meille muuten ensimmäinen ulkomaanreissu jossa innostuttiin kokkailemaan myös asunnolla. Ne hermeettisen pitkät portaat saattoivat vaikuttaa tähän innostukseen…

Pisak ranta

Pisak kuja

Kroatian parasta antia olivat ehdottomasti rannat ja meri. Pisakista löytyy useampi ranta, yksi on heti kylässä ravintoloiden edessä ja se, jossa me viihdyimme parhaiten kivenheiton päässä kylän keskustasta. Kartalla tämän rannan kohdalla lukee hidden beach. Ranta on pieni, mutta sitä reunustaa upeat kalliot joiden päältä löytyi ihania pieniä spotteja, joissa sai olla rauhassa. Löysimme myös salarannan salarannan, muutaman uintipotkun päässä oli nimittäin pieni poukama, joka oli aivan tyhjillään. Otimmekin tästä useampana päivänä kaiken ilon irti: heitimme tavarat uimapatjan päälle, hyppäsimme mereen ja polskimme itsemme tuonne poukamaan.

Kroatia turkoosi meri

 

Pisakin parhaat:

x Majoitus: Apartments Mediterranea 

x Ravintola: Konoba Porat

x Aktiviteetti: Kallioilla lojuminen, snorklaus, kirjan lukeminen omassa uima-altaassa

twitterpinterest
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply