Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lissabon tammikuussa

Lissabon tammikuussa

On olemassa kaksi maata, jotka ovat kiehtoneet minua aina.

Ensimmäinen on Unkari – tämä pohjautuu ihan siihen, että sain kyseisen maan kouluesitelmän aiheeksi ala-asteella. Toinen on Portugali – tämä taas juontaa juurensa äitini portugalinkielen opiskelumateriaaleista. Erityisesti minua kiinnosti kirja, jonka kansikuva on suoraan 80-luvulta graafisine koukeroineen.

Tammikuussa 2018 otimme poikaystävän kanssa suunnaksi Lissabonin. Vaikka odotin paljon en osannut edes aavistaa kuinka lumoutuisin tuosta kaupungista. Lissabonissa elämä tuntui olevan verkkaisempaa, värit utuisempia ja yleisfiilis positiivinen. Ihmisiä ei ollut tungoksesi asti ja saamamme palvelu oli todella ystävällistä. Kaupan kassa jutteli kanssamme pitkän tovin paikoista, joissa meidän kannattaisi käydä seuraavalla vierailullamme sekä omasta kotikylästään. Hotellimme vierestä löytyneen Transept-ravintolan tarjoilija selitti meille jokaisen ruokalajin hymy huulillaan, kertoili meille omaa historiaansa ja tarjoili seuraavanakin iltana viiniä josta muisti minun pitäneen.

Koko reissumme koostui yleisestä haahuilusta, johon Lissabonin värikkäät kadut antoivat oman leimansa. Kuljettuja kilometrejä tuli huomaamatta ja toisinaan otimme avuksi ratikan tai vuokrattavat pyörät. Pyöräretki Belemin tornille olikin yksi reissun huippuhetkistä! Aurinko lämmitti ja loistavassa kunnossa oleva pyörätie mukaili rantaa.

Haahuilun ja pyöräilyn lisäksi suosittelen kapuamaan niin monelle miradourolle eli näköalapaikalle kuin suinkin mahdollista. Upeita paikkoja keskellä päivää, mutta erityisen ihania auringonlaskun aikaan. Usealta näköalapaikalta löytyi pieni kioski, josta mekin haimme lasilliset viiniä ja istuimme nauttimaan upeista maisemista (ja muiden ihmisten tuijottelusta).

Lissabon tammikuussa

Lissabon tammikuussa

Lissabon tammikuussa

Lissabon tammikuussa

Lissabon tammikuussa naruilla kuivuvat pyykit
Lissabon tammikuussa

Lissabon

Lissabonin parhaat:

x Hotelli: Dear Lisbon gallery house (Sao Benton alueella)

x Ravintola: Transept (samalla kadulla hotellin kanssa)

x Näköalapaikka: Alfamassa rauhallinen Miradouro da Senhora do Monte, aivan hotellin lähellä erityisesti illalla kiva ja eloisa Miradouro de Santa Catarina

x Aktiviteetti: Raitiovaunulla matkustaminen Alfamasta aina Prazèresin hautausmaalle asti – tuolta taasen on kävelymatka takaisin hotellille, pyöräily rantaa pitkin aina Belemin tornille asti

x Aurinko! Ehdottomasti.

twitterpinterest
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Emilia 19/07/2019 at 05:30

    Kauniita värikkäitä kuvia! Itselläkin Lissabon haaveena, pitää ottaa sun vinkit käyttöön kunhan ensin sinne asti pääsen 😀

    • Reply maijju 25/07/2019 at 12:05

      Kiitos Emilia! 🙂 Lissabonissa oli niin ihmeellisen kauniit värit (vaikka oli tosiaan vasta tammikuu!), että kuvien ottaminenkin oli helppoa. 😀

    Leave a Reply