Suomen suurin matkablogiyhteisö
Maailmalla

Aurinkoinen Algarve – Lagos ja Sagres

perjantai, 3 kesäkuun, 2022

Portugalin reissulla eksyttiin myös Algarveen, joka tunnetaan Portugalin aurinkorannikkona, eikä ihmekään, sillä aurinkoa ja lämpöä riitti. Tässä postauksessa vinkkaan omia suosikkeja Lagosista ja ihastuttavasta Sagresista. Ota vinkit talteen ja suuntaa seuraavalle reissulle kohti Atlantin rannikkoa upeaan Portugaliin!

Portugalissa lomailtiin ensin Ericeirassa, jonka jälkeen matkustimme Lissabonin kautta Lagosiin. Lissabonista hyppäsimme junan kyytiin ja matkustimme noin 4h yhdellä vaihdolla. Lissabonista pääsee myös bussilla suoraan Lagosiin, mutta päädyttiin tällä kertaa junaan. Junamatkan hinta oli n. 20€, kun taas bussilla olisi ollut n. 15€. Liput ja aikataulut löytyy kätevästi Rome2rio-sovelluksesta. Jälkeenpäin ajateltuna myös vuokra-autolla reissaaminen Lissabonista Lagosiin olisi varmasti ollut maisemien puolesta mukavaa. Seuraavalle neljälle päivälle oli tiedossa surffaamista ja kaupungeista ja auringosta nauttimista.

Lagos – upeita kalliorantoja ja vanhan kaupungin tunnelmaa

Lagos tunnetaan upeista kalliorannoista, joita löytyy pitkin Algarven upeaa rannikkoa. Aivan hotellimme vieressä sijaitsivat suosituimmat rannat Praia de Dona Ana  ja Praia do Camilo ja parin sadan metrin päässä upea Ponta da Piedade. Yövyimme 4 yötä Carvi Beach hotellissa, joka osoittautui oikein mukavaksi hotelliksi aivan meren äärellä. Vanhaan kaupunkiin matkaa oli noin 1,5km.

Lagosissa on tarjolla paljon erilaisia aktiviteettimahdollisuuksia ja tällä reissulla tavoitteena oli päästä merelle jollain kulkuvälineellä ja ihailla upeita kalliorantoja mereltä päin. Yhtenä mielenkiintoisena vaihtoehtona oli Coasteering -aktiviteetti, joka vaikutti erittäin hauskalta. Päädyttiin kuitenkin muutaman mutkan jälkeen veneajelulle, kun varaamamme kajakkiaktiviteetti meni omien aikataulumuutosten takia mönkään. Veneajelu oli myös erittäin hauska vaihtoehto, ja saimme kaiken lisäksi olla aivan kahdestaan kuskin lisäksi veneessä ja ihastella upeita maisemia, välillä käyden hurjimmilla aallokoilla. Kuljimme veneellä kallioiden vierellä ja väleissä, välillä kulkien kapeista koloista. Veneretkiä ja erilaisia päiväaktiviteetteja tarjosi Lagosissa useat kymmenet eri yritykset ja meidän retki maksoi 20€/henkilö.

Kuvat Praia de Dona Anasta ja veneretkeltä.

Praia de Dona Ana

Lagos Portugal

Lagos

Bongaatko kuvassa näkyvän eläimen

Lagos – vanha kaupunki

Lagosin vanha kaupunki on erittäin sympaattinen ja tunnelmallinen. Ehdoton ravintolasuosikki vanhassa kaupungissa oli Meu Limãon tapasravintola, jossa oli paljon erilaisia tapasvaihtoehtoja ja miljöö oli hyvin portugalilainen. Suosikki kahvilat olivat surffityylinen Coffee & Waves, sekä Black & White. Molemmat hyvin trendikkäitä ja ihania! Vanhassa kaupungissa saa helposti muutaman päivän kulumaan ihastellessa kaupungin katuja ja kauppoja. Lue täältä, mitä kaikkea muuta mukavaa Lagosissa voi nähdä ja kokea!

Zoo de Lagos

Yhtenä päivänä lähdimme vuokra-autolla vierailemaan Lagosin eläinpuistossa, joka sijaitsee n.13 km päässä Lagosista. Aikuisen lippu maksoi 18€ ja lapsen 14€ (4-11v.) Eläinpuistossa oli valtava määrä erilaisia eläinlajeja, maatilaneläimiä, erilaisia apinalajeja, eksoottisia lintuja, pingviinejä, mangusteja, kissaeläimiä ja monia muita sympaattisia kavereita. Mukava päivä eläinten ympäröimänä ja automatka eläintarhaan syrjäisten viinitilojen ja maaseutujen läpi miellytti suuresti!

Sagres – autenttisuutta ja luonnonkauneutta

Algarvessa ollessamme halusimme ehdottomasti käydä Sagresissa, joka sijaitsee aivan Euroopan mantereen lounaiskärjessä. Lagosista matkaa tänne on noin 30km, ja päivää varten vuokrasimme Lagosista pienen Fiatin, jolla reissasimme seuraavat pari päivää. Vuokrasimme auton Europcarista, ja olimme täysin tyytyväisiä saamaamme palveluun ja itse autoon. Auton vuokraaminen Portugalissa on suhteellisen helppoa, tosin jotkut yritykset vaativat luottokortin, sekä kaikki yritykset eivät välttämättä vuokraa 18-vuotiaille. Vuokraukseen tuli myös nuoren kuljettajan lisä (23v.). Lagosista Sagresiin ajaminen oli todella helppoa ja maisemat matkan varrella olivat mahtavat. Reissumme ajankohta ei ollut vielä täysin sesonkia, joten autonvuokraushinnat eivät olleet korkeimmillaan.

Algarvessa monet suosikkikaupungit (Faro, Lagos, Albufeira yms) tarjoavat nykyään paljon palveluita turisteille, ja turismin kehittynyt teollisuus näkyy paljolti näissä kohteissa, kun taas Sagres on säilyttänyt autenttisuutensa ja luonnonkauneutensa. Sagresista ei välttämättä löydä all inclusive -lomakohteita ja kauppoja niin laajalla valikoimalla, mutta itse juuri tykästyin Sagresiin sen vuoksi, ettei kaikki ole niin turismin vallassa. Toki sieltä löytyy joitain erittäin hienoja hotelleja ja lomakeskuksia, kuten Martinhal Sagres beach Family Resort Hotel tai Mareta Beach/Wiev -hotelli aivan meren läheisyydessä. Muuten paikallisuus ja luonnonkauneus olivat läsnä tässä ihanassa kylässä.

Sagresiin mentäessä ”must do” aktiviteetti oli tietysti surffaus, sillä kylä tunnetaan upeista rannoista ja surffausolosuhteista. Vuokrasimme laudat ja märkäpuvut keskustassa sijaitsevasta surffausliikkeestä ja kävelymatkan päässä oli onneksi sääolosuhteiltaan sopiva ranta, sillä mini Fiatiin ei olisi lautaa saanut survottua 🙂 Aallot olivat mahtavat ja ehkä jopa liian isoja, mutta hauskaa oli! 4h surffausta ja tuloksena palanut naama 🙂 Rankan aktiviteetin jälkeen maistui pizza ja Sagresin oma olut Pizzeria D`Italiassa.

Cape St. Vincentin majakka

Sagresissa täytyy myös ehdottomasti vierailla Cape St. Vincentin majakalla, joka sijaitsee n. 5km päässä kylästä. Reitti majakalle ja niemen kärkeen oli maisemiltaan aivan upea. Tie majakalle muistutti paljon Australian maanteitä, aavaa tasankoa, vehreää pusikkoa ja meri aivan vieressä. Majakalle saavuttua ihailimme upeita, korkeita kallioseinämiä, jotka ympäröivät niemeä. Majakkaan ja sen alueelle ei tosin tällä kertaa päässyt sisään, mutta ympäristö ja meri olivat tarpeeksi lumoavia. Päivä Sagresissa oli ehkä yksi onnellisimmista päivistäni, ja sen kruunasi vielä upea auringonlasku niemen kärjessä ja matkalla takaisin Lagosiin 🙂 Kylän uniikki tunnelma jäi mieleemme ja varmasti eksymme tänne vielä joskus uudelleen.

Sagres

Lagos – Faro

Viimeisen yön vietimme Farossa, joka sijaitsee n. 90km päässä Lagosista. Hyppäsimme junaan Lagosin rautatieasemalla ja nokka kohti viimeistä määränpäätä Faroa (matka-aika n. 1,5h ja maksoi 6-9€). Farossa emme ehtineet sen kummemmin kiertelemään, kun lento lähti jo aikaisin aamulla. Yövyimme Alameda Exclusive -hostellissa, joka oli erittäin miellyttävä!

Mitä 5 päivän reissu Lagosissa maksoi? – Reissubudjetti yhdelle

  • Majoitus: 255€/henkilö (5 yötä)
  • Autonvuokraus: 230€/2vrk (115€/henkilö)
  • Junat/bussit/taxit: 30€/henkilö
  • Aktiviteetit: n. 60€/henkilö
  • Ruoka: n. 150€/henkilö
  • YHTEENSÄ: n. 550-650€ 

Budjetissa ei ole mukana muita omia ostoksia, ja joka päivä käytiin ainakin kerran ulkona syömässä, joten halvemmallakin olisi voinut päästä. Myös hotellimajoitus oli meidän budjetin yläpäästä, ja upeita majoituksia löytyy varmasti paljon edullisemmallakin. Budjetissa ei ole myöskään mukana lentoja (210€/henkilö meno-paluu), sillä ne sisältyvät jo Ericeiran budjettiin 🙂

12 päivän reissu Portugalissa (Ericeira – Sintra – Lagos – Sagres – Faro) kustansi siis yhteensä arviolta 1200-1300€/henkilö. Edullisemmalla olisi voinut helposti päästä, jos ei olisi käynyt joka päivä ulkona syömässä ja olisi majoittunut pelkästään esimerkiksi hostelleissa, mutta halusimme tällä kertaa nauttia reissusta tällä tavoin.

Jos totta puhutaan…

Kokonaisuudessaan Portugalin reissu oli aivan mieletön! Parasta oli portugalilainen tunnelma pienemmissä kylissä ja paikalliset ruoat ja aktiviteetit. Ehdottomasti viihdyimme paremmin rauhallisemmissa kaupungeissa kuin esimerkiksi Lissabonissa. Meille riitti hyvin päivä Lissabonissa, ja parasta siellä oli kuljeskella pitkin sympaattisia katuja Alfamassa ja nauttia suuren kaupungin antimia. Lissabonissa majoituimme Rodamon -hostellissa, joka oli erittäin kiva ja sijaitsi aivan keskustassa!

Algarvessa järkevää olisi ollut myös auton vuokraaminen pidemmäksi aikaa, sillä nähtävää ja tutustumisen arvoisia kyliä olisi riittänyt, ja autolla pääsee kätevästi liikkumaan etelärannikolla, kun välimatkatkaan eivät ole päätä huimaavia. Tietulleja tosin isommilta teiltä löytyy, mutta ehdottomasti suosittelen auton vuokraamista Portugalissa reissatessa.

Ensimmäistä kertaa Portugalissa, ja aivan mahtavat muistot jäi tästä reissusta. Seuraavaksi on suunnattava Porton suuntaan ja tutustua myös Portugalin sisämaahan. Kannattaa käydä myös lukemassa toinen postaukseni Ericeirasta, jossa vietimme kokonaisen viikon nauttien ihanasta Ericeiran pikkukylästä ja surffaamisesta.

Portugali oli myös muutoin matkakohteena erittäin rento ja tunnelmallinen, ja tykästyin myös portugalilaiseen kulttuuriin ja tietysti ruokaan 🙂 Myös useammin Espanjassa matkustaneena Portugali ja Atlantin rannikko olivat erittäin mukavaa vaihtelua Välimeren maisemiin. Iso suositus!

Ver você de novo!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin sunnuntai, 5 kesäkuun, 2022 at 11:03

    No säät näyttää todellakin suosineen, kun joka kuvassa näyttää aurinko paistavan. Todella hienolta näyttää tuo veneretki ja mielestäni tuo hintakin on varsin edullinen. Ja ne kuvat sieltä on kyllä upeita!

  • Leave a Reply