Kirjoittaja

En ollut montaa viikkoa vanha kun lähdimme ensimmäiselle matkalleni. Oli kesäkuuma vuonna 1981 ja kohteena Saimaan ranta. Vietimme lapsuudessani aina vähän aikaa mökillä joka kesä, mutta ulkomaillakin tuli käytyä usein. Kun veljeni sitten syntyi aloimme tekemään road trippejä Eurooppaan ja pääsimme näkemään pieniä kyliä sekä isompia kaupunkeja. Yksi lapsuuden kohokohdista oli ehdottomasti kun vuokrasimme talon Pariisin läheltä ja teimme sieltä retkiä eri suuntiin, parasta tietenkin Disney Land.

Kun teinivuosiin asti pääsi, rupesi olemaan ”tylsä” istua auton takapenkillä ilman minkäänlaista päätäntävaltaa minne olemme menossa. Pari kertaa teinkin sitten niin, että lensin siihen ”mielenkiintoiseen” kohteeseen ja porukat nappasivat minut lentokentältä kyytiin ajettuaan itse ensin nämä ”tylsät” kohteet läpi. Pari kertaa lensimme myös kaikki suoraan kohdemaahan ja vuokrasimme auton, jolla ajella sitten ympäriinsä. Näin ei tuhlaantunut aikaa ainaisiin autobahneihin, jotka oli jo nähty muutamaan otteeseen.

Muutin kotoa 18 vuotiaana ja päivä synttäreideni jälkeen lähdin ensimmäiselle matkalleni ilman ”aikuisia”. Otimme pari vuotta nuoremman serkkuni kanssa lennon kohti hänen mumminsa asuntoa Espanjassa ja vietimme hurjan viikon auringon alla kahdestaan. Yliopistoaikoina asuin kämppiksen kanssa ja lähdimme lähes joka toinen kuukausi extempore risteilemään Tukholmaan. Opiskelijalla oli aikaa 🙂

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mutta nälkä kasvaa syödessä ja maailma kutsui. Aina ei saanut kaveria matkaan mukaan, mutta kovasti teki kuitenkin mieli lähteä jonnekin. Löysin siis yksinmatkustamisen ilon. Sitä saa tulla ja mennä juuri oman mielensä mukaan ja tehdä juuri sitä mitä itseään huvittaa. Toki tulee edelleen matkattua myös muiden kanssa ja pääsee näin jakamaan kokemukset myös jonkun kanssa.

Matkat jatkuvat ja nähtävää on vielä paljon.

 Crazy Pianist on Wall Street NY 2010

Kuulen mielelläni yhteistyöehdotuksista matkailuun ja tapahtumiin liittyen, joten jos sinulla on jonkinlainen ehdotus, voit ottaa minuun yhteyttä sähköpostitse:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 heartheworldswhisper@yahoo.com