Bloemenmarkt – kukkaloistoa Amsterdamin keskustassa

Kukkivat auringossa hiljalleen huojuvat tulppaanipellot ovat Hollantia kauneimmillaan, mutta joulukuussa Amsterdamin keskustassa näitä ei näe. Sen sijaan kannattaa suunnata kelluvalle kukkatorille Bloemenmarktille eikä talvinen sää enää tunnu niin ankealta. Kukkia on joka lähtöön, oli sitten minkälaisen kukan fani tahansa todennäköistä on että niitä löytyy näiltä markkinoilta minkä värisenä tahansa.

IMG_8561_Fotor IMG_8562_FotorIMG_8580_FotorItse olin jotenkin ajatellut että  marrkinoilla on vain leikkokukkia, mutta tämä ei onneksi pidä paikkaansa. Voit ostaa ruukkukasveja, siemeniä, sipuleita, kuivattuja kukkia, kylvöpakkauksia ja muita tarvikkeita mitä puutarhassa saattaisi tarvita. Tietenkin valikoima vaihtelee vuodenajan mukaan, mutta onneksi myös nyt oli kauniita tulppaaneja eri värisinä. Koska tiesin etten mitenkään saisi tulppaanikimppua kotiin ja vielä hyvässä kunnossa päätin ostaa lajitelman tulppaanisipuleita. Yhdessä myyntikojussa oli korikaupalla sipuleita esillä ja siitä sai valita vähän kuin karkkikaupassa kuinka monella eurolla ottaa mitäkin sipuleita. Tällainen hortonomi kun olen valitsin kukat ulkonäön perusteella ennemmin kuin minkään muun. Myyjä kuitenkin vakuutteli että sopisi ajattelemaani kohtaan puutarhassa ja se riitti. Hintakaan ei ollut päätähuimaava ja kympillä oli jo mojova pussi sipuleita kassissa. Ennen shoppailua kannattaa kuitenkin tarkistaa että se mitä olet ostamassa myös pääsee lähtemään paitsi maasta pääsee myös Suomen tullin ohitse. Myyjät osaavat kyllä opastaa tässä ja monessa paikassa oli esillä minne maihin minkäkin tuotteen vienti on sallittua.

IMG_8563_Fotor IMG_8568_Fotor IMG_8581_FotorValokuvatuin myynnissä oleva tuote taisi kuitenkin olla Cannabis Starter Kit. 2-6€ hintaan on ostettavissa pieniä paketteja missä luvataan olevan kaikki tarpeellinen omaan kannabisviljelmään, mutta pakettia avaamatta epäilen ettei se oikeasti ole juuri mitään muuta kuin turisteja hauskuuttava tuote. Monet niille kuitenkin hymähteli ja otti kuvia, mutten nähnyt kenenkään niitä ostavan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

IMG_8586_FotorMyynnissä on myös säilykepurkkikukkia, puusta tehtyjä kukkaesineitä ja erilaisia muistoesineitä, mutta näiden markkinoiden ehdoton vetonaula on kukkavalikoima. Olisin voinut viettää pidemmänkin aikaa siinä ihaillessa kukka-asetelmia ja miettiessä minkälaiset kukat sopisivat omaan puutarhaan. Kun olin ostokseni jo tehnyt mieltä kaiversi vielä ajatus josko pitäisi vielä joku päivä palata ja ostaa lisää kukkia, mutta niin vain loma loppui liian nopeaan, mutta eiköhän nämä kukkasipulit mitä nyt kotona on ainakin toistaiseksi riitä.

IMG_8578_Fotor IMG_8583_Fotor

Osoite: Singel, 1012 DH Amsterdam, Nederland

Seuraa blogia Facebookissa | Instagramissa | Twitterissä | Bloglovinissa

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Previous Post

No Comments

Leave a Reply