Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vuosi 2016 – mitä jäi käteen?

Vuosi 2016 alkoi optimistisissa merkeissä ja olin enemmän kuin innostunut saadessani osallistua tammikuussa järjestettyihin LUX Helsinki tapahtumaan omalla teoksellani. Sää oli tuolloin kirpakkaakin kirpakampi ja taisin näyttää lähinnä Michelin ukolta kun vaavuin menemään lukemattomat vaatekerrokset päällä. Mutta kyllä valoinstallaatiot sitten olivat kauniita, ehdottomasti kannatti mennä! Jos et viime vuonna paikan päällä ollut, kannattaa nyt tammikuussa suunnata Helsinkiin valoja katselemaan, varmasti ylittävät jälleen itsensä.

IMG_6167_FotorViikko LUX:in jälkeen löysinkin itseni Norwegianin koneesta matkalla Rovaniemelle. Se oli ensimmäinen kerta niin pohjoisessa ja vaikka vain käväisin napapiirillä, ihastuin Rovaniemeen todella. Ehdin seikkailla joulupukin pajakylässä, käydä poroajelulla, laskea jäistä kourua, juoda vodkaa jäälasista ja istua hetki turisemassa itse kuuraparran kanssa. Illalla tuli vielä herkuteltua Nilissä ja siitä asti olen himoinnut heidän leipäjuustojälkkäriään. Lukemattomia syitä siis palata Rovaniemelle paremmalla ajalla.

IMG_6221_Fotor IMG_6254_FotorKuten tulevana vuonna myös viime vuoden tammikuussa järjestettiin Matkamessut ja niillä tuli kierreltyä ahkerasti uusia ideoita imemässä itseeni. Juttelin innostuneena eri esillepanijoiden kanssa ja varsinkin Kroatian tiskillä vierähti tovi. Ja niinhän siinä kävi että lopulta kävinkin kesällä Kroatiassa, tosin en sillä alunperin suunnittelemallani reissulla, mutta mieleenpainuvalla kuitenkin.

Helmikuussa tuli aika pakata aurinkorasva ja biksut kapsäkkiin ja suunnata kohti aurinkoa. Kap Verde houkutteli turkoosilla vedellä, pitkillä valkoisilla hiekkarannoilla ja letkeällä elämänmenolla. Viikko vierähti nopeasti ilman stressiä All Inclusive hotellin rannalla ja uima-altaalla loikoillen. Tuntui kuin huolet olisivat kaikonneet ja vaikka viikko onkin lyhyt aika tuntui loma ehdottomasti auttaneen pimeän alakuloon.

IMG_6918_Fotor IMG_6859_FotorOlimme tyttöjen kesken keskustelleet pienestä irtiotosta Tallinnassa jo jonkin aikaa ja se toteutui viimein maaliskuussa kun lähdimme viikonlopuksi naapuriin. Siinä tuli käytyä hieronnoissa ja kampaajalla sekä turistua kuulumisia ja syötyä hyvin. Työ- ja henkilökohtaiset kiireet veivät lopulta huhtikuun lähes kokonaan mukanaan, mutta toukokuussa pääsin ilokseni osallistumaan Imatran kosken avajaisiin sekä lillumaan Holiday Club Saimaan poreisiin.

IMG_7065_FotorIMG_7251_FotorSitten koitti kesäkuu. Olin suunnitellut perheloman ajellen pitkin Suomea, mutta loma sai karmean lopun ennen kuin se edes alkoi. Simba koirani kuoli syliini enkä tuosta menetyksestä ole toipunut vieläkään. Sanomattakin selvää että se loma loppui siihen. Porukat yritti hiukan piristää mieltäni ja kävimme Tallinnassa piipahtamassa ja aivan jumissa olleet lihakset pääsi hierojalla mankeliin. Myös heinäkuu meni kuin sumussa, mutta tiedän kuitenkin seilanneeni taas päivävierailulle Tallinnaan. Kaikki muut suunnitelmat joita olin kesän varalle tehnyt sai jäädä, ei vain huvittanut.

IMG_7036_FotorJotta kesä varmasti oli täydellinen päätti Finnair perua elokuisen lentoni Kroatian Splitistä kotiin ja siirtää sitä päivällä eteenpäin. Ei kompensaatiota, ei pahoitteluja. Huono asiakaspalvelu tilanteessa ärsytti sen verran paljon, että peruin lopulta koko suunnitellun loman ja varasin toiset lennot Lufthansalla. Suuntasin Venetsiaan pariksi päiväksi ennen kuin astuin Costa Mediterranean kyytiin ja seilasin viikon verran Välimerellä. Olin jännittänyt risteilyä toden teolla aina siitä myrskyääkö mererllä siihen että tunnenko itseni yksinäiseksi. Onneksi kaikki meni hyvin ja pääsin käymään mielenkiintoisissa paikoissa: Trieste, Split, Kotor, Olympia, Korfu ja Dubrovnik. Voisin jopa kuvitella risteileväni joskus uudestaankin, sen verran oli hyvä risteily.

IMG_7479_Fotor IMG_8184_Fotor IMG_8419_FotorKatselen kalenteriani ja se kertoo olleeni Tallinnassa syyskuussa, mutta auta armias, en muista siitä mitään. Kai mä siellä olin. Se kuulostaa sellaiselta mitä olisin varmasti tehnytkin, mutta nyt lyö pahasti tyhjää. Lokakuun muistan sillä silloin päätin pitää I love Me päivää jälleen kerran Tallinnassa ja kävin lataamassa akkuja hieronnan, kampaajan ja hyvän ruoan parissa. Tallinna ei petä tässä asiassa ja olin enemmän kuin tyytyväinen omaan hemmottelupäivääni. Marraskuu meni ahkerana töissä ja viimein joulukuun alussa oli pidennetty viikonloppu vapaata. Lähdin metsästämään olemattomia joulumarkkinoita Amsterdamiin, mutta onneksi joulutunnelmaa löytyi kaupungista kuitenkin runsaasti. Joulukuu ei muuten sujunut ihan kivuttomasti sillä joku päätti lahjoittaa runsaasti joulumieltä ja pankkikorttini tiedot on jossain kopioitu. Voro veti Visan tappiin ja olen tässä joulun päivät kuluttanut tehdessäni selvitystä pankkiin, ottaessani yhteyttä paikkoihin mistä on ostettu nimissäni ja tekemällä rikosilmoituksen poliisille. Varsin rattoisasti siis. Kaikilla on omat käsittelyaikansa ja jos hyvin käy saan korvauksen ehkä kenties joskus keväällä. Hyvää Joulua siis vain mullekin.

IMG_8625_Fotor IMG_8750_Fotor

Siinä tämä vuosi tiivistettynä. Ihan kivasti on tullut maailmalla oltua, mutta en valehtele lainkaan todetessani olevani iloinen tämä vuoden olevan lähes ohi. Toivottavasti ensi vuosi tuo lempeämpiä ja  iloisempia tuulia mukanaan ja tähän aikaan vuoden päästä en voi muuta kuin iloita muistoista mitä vuosi 2017 on tuonut mukanaan.

Toivottavasti kaikilla on ollut mukava ja stressitön joulu vaikkei tänä vuonna montaa lisävapaata tullutkaan ja oikein ihanaa ja stressitöntä tulevaa vuotta 2017!

Seuraa blogia Facebookissa | Instagramissa | Twitterissä | Bloglovinissa

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Tiia/ReiseReise 9.1.2017 at 18:59

  Ihana tuo talvibaari, upean näköinen! Pitäisi tosiaan joskus munkin matkustaa Lappiin. Todella ikävä yllätys loppuvuodelle. :/ Ventsian jutut ovat menneet ihan ohi, jotenkin kaupunki huokuttelee tällä hetkellä todella paljon.

 • Reply Teea | Curious Feet 29.12.2016 at 10:38

  Ikäviä koettelemuksia :/. Eiköhän ensi vuodesta tule valoisampi. Oikein mukavaa uutta vuotta! Toivottavasti nähdään messuilla tammikuussa 🙂

  • Reply Maria 30.12.2016 at 13:58

   Hei Teea, toivotaan tosiaan että tuleva vuosi olisi suotuisampi 🙂 Toivossa on ainakin hyvä elää…
   Ja messuilemaan oon kyllä tulossa niin toivottavasti nähdään! Oikein ihanaa uutta vuotta 😀

  Leave a Reply