Suomen suurin matkablogiyhteisö

Costa Mediterranea – Parvekkeellinen Premium Hytti 8217

Matkaa varatessani olin selaillut laivan pohjapiirroksia ja lopulta päädyin 8. kerroksessa sijaitsevaan parvekkeelliseen premium hyttiin. Hytin valintaan kannattaa itse asiassa uhrata hieman aikaa, sillä sijainnilla voi olla huomattavan paljon väliä. Hyödynsin ennen matkan varaamista Passionate Traveller – blogin loistavaa kirjoitusta hytin valinnasta ja se auttoi jo pitkälle. Vinkit mielessä katselin kuvia missä näin, että Costa Mediterranea vuoroin levenee ulospäin, vuoroin kapenee sisällepäin. Päätin että mahdollisuuksien mukaan haluan olla ulkonevalla osalla, jottei tunne olevansa poterossa tai naapurin ulkoneva hytti estä parempaa näkymää. Toisekseen halusin olla mahdollisimman keskellä laivaa minimoidakseni laivan keinumisen. Päädyin lopulta ylimmän hyttikerroksen hyttiin keskeltä ja olin kaikin puolin tyytyväinen valintaani. Muutama miinus kuitenkin ilmeni risteilyn aikana: 1) yläpuolellani sijaitsi ravintola, eli joka ilta kuulin tuolien vetämistä lattiaa vasten kun ravintolaa alettiin siivoamaan. Se ei kuitenkaan jatkunut kovinkaan kauan, joten se oli lopulta hyvin pieni haitta. Mutta kannattaa kuitenkin ennen hytin varaamista varmistaa ettei yläpuolella ole esimerkiksi yön pikkutunneille asti jumputtava bilelukaali. 2) koska yläpuolellani ei ollut enää hyttejä, mutta mainitsemani ravintola, oli hytilläni jykevä ”kattopalkki” joka hiukan haittasi maisemien ja taivaan tihrustelua. Jälleen kerran, pieni haitta, muttei kuitenkaan mikään pahaa mieltä aiheuttava. Naapureitaan ei tietenkään voi valita eikä näin ollen mahdollista desibelivoimakkuutta heidän suunnaltaan. Vasemmalla puolellani oli lapsiperhe ja ainoa aika jolloin lapsista kuulin pihahdustakaan oli alkuillasta kun satuimme istumaan samaan aikaan parvekkeella. Perheen isä kuitenkin tupakoi parvekkeella ja savu leijaili omalle puolelle toisinaan, muttei onneksi sisälle asti. Oikealla puolella oli kyllä matkustajia, mutten kuullut heistä yhtään mitään koko reissun ajan. Hytissä syttyvä valo oli ainoa asia, joka kertoi naapurissa ylipäätänsä ketään olevan. Äänieristys siis toimi.

IMG_7935_Fotor IMG_7957_Fotor IMG_8120_Fotor

Sisustukseltaan hytti oli oikein mukava. Oli nahkasohva, josta saisi tarvittaessa lisävuoteen, mutta jota itse käytin enemmänkin käsilaukun säilytyspaikkana ja olisinko parina iltana hetken siinä istunut. Sänky rakentui kahdesta yhden hengen sängystä, joiden päällä oli yhteinen petauspatja. Tästä huolimatta rako tuntui jos makasi aivan keskellä sänkyä (kuten itselläni tapana on) joten yritin aina muistaa nukkua jommallakummalla puolella. Peitto oli yksi iso ja olin oikein tyytyväinen sekä sänkyjen napakuuteen, että lakanoiden ja tyynyjen tuntuun.

IMG_7810_Fotor IMG_8522_Fotor IMG_8517_Fotor

Parvekkeen eteen olisi saanut vedettyä pimennysverhot, mutta nukuin joka yö verhot auki. Sillä tavoin saatoin nähdä auringonnousun ja kauniit maisemat suoraan sängystä. Parvekettakin tuli käytettyä joka päivä ja olin enemmän kuin tyytyväinen siihen, että olin valinnut parvekkeellisen hytin. Siinä oli mukava nauttia aamiaista eräänä aamuna ja vuorostaan drinkkejä auringon laskiessa toisina. Parvekkeella oli kaksi tuolia ja yksi matala pöytä sekä maitolasiset seinät erottamassa hytit toisistaan. Merellepäin oli hiukan sinertävä lasinen seinä ja puinen kaide, jotenka pikkulastenkin vanhemmat voivat huoletta antaa jälkikasvunsa katsella maisemia lasin läpi.

IMG_8402_Fotor IMG_7812_Fotor

WC oli hiukan isompi kuin ruotsinlaivojen vastaavat ja mahduin hyvin suihkuttelemaan. Peilin edessä oli kuusi lasihyllyä kaikille purnukoille ja lavuaarin allakin oli muutama pieni hylly tavaroille. Suihkussa oli myös pyykille kuivausnauha, jota käytin hyödykseni bikinien kuivaamiseen kun en ollut aivan vakuuttunut siitä ettei ne lennä parvekkeelta mereen. Omia vaatteita ei kuitenkaan välttämättä tarvitse itse pestä sillä laivalla on tarjolla myös pesulapalvelu, josta huonepalvelija jätti mainoksia iltaisin. Ehkä hän ajatteli että biksuni tarvitsivat pesun.

IMG_7813_Fotor_CollageSäilytystilaa hytissä oli mielestäni hyvin. Sain matkalaukkuni mahtumaan sängyn alle ja olisi sinne kolme-viisi muutakin laukkua mahtunut. Lisäksi oli pari pienempää kaapistoa, joita en käyttänyt lainkaan sekä hyllykaappi jonka täytin puolilleen. Viimeeksi mainittu kaappi tosin sisälsi pelastusliivit, joten ne veivät hiukan tilaa myös. Näiden lisäksi oli vielä kaksi kaappia, joihin sai vaatteita roikkumaan ja käytin näistä vain toista. Kaikki säilytystila varmasti tulee kuitenkin tarpeen kun esimerkiksi lapsiperhe lähtee reissuun.

IMG_7811_Fotor

Ennen risteilyä mietin hetken miten paljon rahaa haluan tähän investoida ja olisinko tyytyväinen minkälaiseen hyttiin. Sisähytistä luovuin heti, sillä en halunnut tuntea itseäni sisäänlukituksi silloin kun olin hytissäni. Säästä ei kuitenkaan etukäteen voi sanoa mitään ja myrskyn sattuessa makaisin hytissäni pitempään enkä halunnut lisätä klaustrofobiaa pahaan oloon. Seuraava mitä mietin oli ikkunallinen hytti. Siitä varmasti näkisi jotain enkä tuntisi itseäni niin sisäänsuljetuksi. Hintaero seuraavaan, parvekkeelliseen hyttiin, ei lopulta ollut niin suuri jotenka päädyin siihen.

01_AT_qua_1-2-3_Fotor_Collage

Pikkukuvat lainattu www.costacruises.com

IMG_8518_Fotor

Päällimäiset syyt miksi sitten halusin Premium tason hytin oli että tämän pitäisi taata etuoikeus istumapaikkaan aikaisempaan illalliskattaukseen klo. 18.45. Ei toinen hyttiluokka tietenkään poissulje sitä mahdollisuutta, mutta itselleni tämä oli tärkeä asia sillä en halunnut joutua syömään buffetissa joka ilta tai vaihtoehtoisesti myöhemmässä kattauksessa klo. 21.15. Toisekseen Premium taso toi mukanaan 24/7 huonepalvelun, ilmaisen aamiaisen hyttiin sekä paremman sijainnin laivassa. En ole varma, mutta luulen että tämä hyttiluokka takasi myös nopeamman ja aikaisemman laivasta lähdön kun saavuimme takaisin Venetsiaan. Enkä voi lopulta olla tyytyväisempi päätökseeni. Hyttikäytäväni oli Achmadin hallussa ja tämä Filippiiniläinen oli kullan arvoinen. Hän oli aina hymyssä suin, tervehti aina nimen muistaen ja hoiti kaikki mahdolliset asiat mitä keksiä saatoin.

IMG_8132_Fotor

IMG_8095_Fotor

Oikeastaan parasta koko laivassa oli hyttini. Mikäli Kun lähden uudestaan risteilylle haluan jälleen parvekkeellisen hytin, sen verran paljon lisäarvoa se toi tähän reissuun että katson sen olleen, ainakin tässä tapauksessa, hintansa arvoinen.

Seuraa blogia Facebookissa | Instagramissa | Twitterissä | Bloglovinissa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 1.9.2016 at 23:32

  Kyllä ehdottomasti parvekkeella, jos tuollaiselle reissulle lähtee! Sen verran ihanalle näyttää. 🙂

  • Reply Maria 2.9.2016 at 08:21

   Näin on, parveke oli kyllä tässä tapauksessa hintansa arvoinen 🙂

 • Reply Kthetraveller 1.9.2016 at 21:00

  Oih, kiva kuulla että postauksestani oli hyötyä ja koit itsekin, että parveke on mukava lisä hyttiin. Kyllä se vaan niin on, että parveke antaa mukavia lisäneliöitä ja antaa tunteen, ettei ole suljettuna pieneen koppiin. Ja ah, niitä aamuja ja iltoja parvekkeella 🙂

  Anyway, messeviä maisemia muutamassa kuvassasi. Erityisesti tuo ”Sisustukseltaan hytti oli oikein mukava” -tekstin yläpuolella oleva kuva parvekkeelta kolahtaa tähän naiseen.

  • Reply Maria 2.9.2016 at 08:20

   Kiitos, postauksestasi oli paljon hyötyä. Montaa asiaa en olisi edes tullut ajatelleeksi jos en sitä olisi ensin lukenut! Kovasti etsiskelen sopivan hintaista parvekkeellista risteilyä jo ensi kesälle x)

   Kuva jota tarkoitat on otettu siinä viiden aikaan aamulla kun lähdettiin etenemään kohti Kotoria Montenegrossa. Nukuin tosiaan verhot auki ja kun hiukan raotin silmiä ja tällainen maisema oli vastassa ei siinä enää unenpäästä saanut kiinni vaan piti parvekkeella katsella maisemia 😀

  Leave a Reply