Suomen suurin matkablogiyhteisö

Päiväretki Hankoon – omaa aikaa rantamaisemissa

Taas yksi viikonloppu oli puolivälissä ja oli tunne siitä että ”jotain pitäisi tehdä”. Yön hämärässä puhelimen valo vilkkui vielä vinhaan kun tutkailin sääkarttoja aurinkoisen sään toivossa ja sain lopulta päätettyä mitä tekisin sunnuntaina. Lähtisin päiväretkelle Hankoon. Aamulla herättyäni pakkasin uimakamppeet sekä kirjan autoon ja suuntasin kohti Suomen eteläisintä kärkeä. Matkalla sinne pahaenteiset, lähes mustat pilvet möllöttivät painavina taivaanrannassa, mutta uskoin vakaasti, että Hangossa paistaisi aurinko. Olisi pakko!

Kun saavuin Hankoon oli taivas muuttanut väriään harmahtavaksi, sillä aivan mustat pilvet olivat lähteneet ja meren yllä näytti pilviverho jo rakoilevan lupaavasti. Kurvailin hetken ympäriinsä ei nyt oikeastaan eksyneenä, vaan lähinnä epävarma siitä mistä kohdin pitäisi kääntyä. Eipä tuo hirveästi haitannut sillä vastaan tuli toinen toistaan söpömpiä puuvilloja hienoine hyvin hoidettuine pihoineen ja mietin miten mukavaa olisi omistaa pieni puutalo jossain täällä Hangon perukoilla rannan läheisyydessä. Pihalla olisi pari omenapuuta, joiden varjossa voisin viettää kesäpäivää omenamehua juoden samalla kun lipputangossa liehuisi lippu. Tiedättehän, sillain idyllisesti. Parkkeerasin lopulta pirssini aivan rantamakasiinien viereen, pienvenesataman kupeeseen ja lähdin tallustelemaan tuota sievää rantabulevardia pitkin eteenpäin. Seikkailin keskustan katuja pitkin ristiin rastiin siihen suuntaan mikä tuntui mielenkiintoiselta ja päädyin koluamaan muutaman kaupankin läpi, jotka vastoin odotuksiani olivat sunnuntaina auki. Varsinkin Merikadun ja Bulevardin kulmassa sijaitseva sisustusliike Villa Himan tarjonta sai kortin vinkumaan.

IMG_7418_Fotor IMG_7419_Fotor_Collage IMG_7432_Fotor IMG_7433_Fotor

Pieni seikkailuni herätti lopulta nälän ja palasin takaisin Satamakadulle, missä päädyin Hangon Makaronitehtaaseen. Palvelu oli nopeaa ja ystävällistä heti alusta. Tilasin maalaisleipää, jota sain muutaman palasen ja siinä dippailessani sitä balsamico-oliviöljyseokseen tulikin jo pääruoka. Olin valinnut pastaa tomaattikastikkeella ja se oli oikein maukasta. Jätin jälkiruoan väliin sillä olin päättänyt myöhemmin käydä Neljän Tuulen Tuvalla herkuttelemassa ja lähdin syötyäni takaisin autolle. Siirsin auton valmiiksi tuonne Mannerheimin isännöimän tuvan viereen ja kävelin rantaviivaa myötäillen Bellevuen rannalle Casinon eteen. Vastassani oli autio ranta. Siis aivan tyhjä. Aurinkokin paisteli jo ei nyt ihan siniseltä taivaalta, mutta tarpeeksi rantapäivää varten. Kun kerran tällainen mahdollisuus osui eteen rupesin miettimään optimaalista kohtaa mihin levittää rantapyyhkeeni. Päädyin tarkan harkinnan jälkeen lähelle veden tuntumaa alkavan heinikon läheisyyteen. Kävin huljuttelemassa varpaitani vedessä ja se vaikutti tarpeeksi lämpimältä jopa pientä uintia varten. Lähdin kävelemään ulos merellepäin, mutta eihän tuo ranta näyttänyt syvenevän sitten millään. Vettä oli edelleen polviin, joten päätin istahtaa alas ja ”leikkiä” rantavedessä. Jos joku sattui jostain kauempaa katselemaan sai varmasti hyvät naurut ja hyvä niin, viihdyin kuitenkin itse onneissani siinä vedessä hetken yrittäen kastella itseäni kauttaaltaan.

IMG_7428_Fotor IMG_7437_Fotor IMG_7441_Fotor

Kun rantaleikit oli osaltani ohi, oli samaiselle rannalle jo kerääntynyt peräti kaksi muuta ryhmää: äiti pienen tyttärensä kanssa ja noin viiden hengen poikaryhmä hiukan kauempana. Tungoksesta ei siis voi edelleenkään puhua. Pakkasin lopulta tavarani kasaan ja palasin rauhallista kävelypolkua pitkin takaisin auton suuntaan samalla ohittaen ihania pitsihuviloita. Voi tuota vanhan ajan hehkua! Päätin seikkailuni lopulta kahvilaan ja tilasin niin sanotun Hanko leivoksen sekä teetä. Oli muuten hyvä marenkileivos. Kermavaahtoa, mansikoita ja suklaata marengin päällä – ei vain voi mennä pieleen. Ajellessani takaisin kotiin mietin että tällaisia päiviä tarvitaan lisää.

IMG_7423_Fotor_Collage IMG_7448_FotorSeuraa blogia Facebookissa | Instagramissa | Twitterissä | Bloglovinissa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply