Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kesäkauden avajaiset Imatran tyyliin

Sataa tihuttaa kun istahdamme autoon ja sää on muutenkin aika harmaa. Hiukan harmittaa sillä jutellessani porukoiden kanssa kuulen että Espoossa aurinko paistaa pilveettömältä taivaalta. Ei vaan täällä Imatrassa missä juuri nyt ajelen. Mietin hetken onko Imatran keskustassa vaikea löytää parkkipaikkaa varsinkin kun puolentoista tunnin kuluttua vietetään kesäkauden avajaisia. Huoli on kuitenkin turha sillä aivan Valtionhotellin kainalosta löytyy ilmainen parkkipaikka. Parkkeeraan pirssiin siihen ja jalkaudumme kadulle. Sade hiukan yltyy ja avaamme sateenvarjot samalla kun kävelemme ostoskadulle. Kukaan ei ole ulkona. Hetken mietin jo olenkohan erehtynyt päivästä, mutta sitten huuto muistuttaa miksi kaikki ovat sisällä, eikä sää ole ainoa syy. Suomi pelaa Venäjää vastaan jääkiekon välierissä.

IMG_7200_Fotor IMG_7203_Fotor IMG_7208_Fotor IMG_7211_FotorMuutama kauppa on auki, mutta muutoin kaupunki vaikuttaa uinuvalta lauantaisessa sateessa. TV-ohjelma Putouksen innoittamana päätämme lähteä Imatran Rossoon syömään hitoksen hyvää pasta carbonaraa. Sitä ei kuitenkaan ole ruokalistalla joten tilaamme salaatin ja pizzan ja istahdamme vierekkäin jotta näemme ottelun telkkarista samalla kun syömme. Tilaamme vielä jälkkärit ja se on yksi parhaimmista suklaakakuista mitä olen maistanut. Jääkiekko-ottelu on kiihkeimmillään, mutta vilkaisu ulos kertoo että nyt porukkaa alkaa kerääntymään Imatrankosken rannoille. Kaksitoista minuuttia kosken aukaisuun ja saavumme itse myös paikalle. Kuin ihmeen kaupalla sade lakkaa juuri kun kosken portit aukeavat ja valtavat vesimassat vyöryvät eteenpäin.

IMG_7220_Fotor IMG_7222_Fotor_Collage IMG_7234_Fotor IMG_7228_Fotor_CollageNäky on kerrassaan lumoava. Korvissa pauhuu ja ihmiset ympärillä ottavat kilpaa kuvia eri vinkkeleistä. Uskaliaimmat laskevat köydellä kosken yli toiselle puolelle. Sekunnin murto-osan ehdin ajatella että se olisi mahtava kokemus, mutta sitten pelko takaraivossa huutaa että siihen en todellakaan mene. Jään siis ihailemaan luonnon voimaa rannalta käsin. Väki alkaa hajaantumaan ympäriltämme, mutta me päätämme kävellä vielä hetken kosken alajuoksuun. Mitä kauemmas tulemme sitä hiljasemmaksi käy. Lopulta kuuluu vain linnunlaulua ja kosken pientä huminaa ympärillämme. Tuntuu kuin olisimme kaukanakin erämaassa vaikka olemme lähes Imatran keskustassa.

IMG_7236_Fotor IMG_7257_Fotor IMG_7265_FotorMetsikön läpi kuuluu pian voitokas huuto. Hetken ehdin jo miettiä kuka siellä mekkaloi ja miksi, mutta syy selviää pian. Suomi on voittanut Venäjän jääkiekossa. Kävelemme Valtionhotellin ohi ihaillen sen upeaa sijaintia ja kaunista arkitehtuuria. Rakastuneen näköinen pariskunta seisoo parvekkeella kylpytakeissan skumppalasit kädessä. Linnut laulavat edelleen ja pilvet ovat poistumassa taivaalta. Hyppäämme autoon ja palaamme takaisin Saimaan rannalle. Kesä on virallisesti alkanut.

IMG_7251_Fotor IMG_7282_Fotor IMG_7284_Fotor IMG_7287_Fotor IMG_7297_FotorSeuraa blogia Facebookissa | Instagramissa | Twitterissä | Bloglovinissa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply