Suomen suurin matkablogiyhteisö

Holiday Club Saimaa – rentouttava viikonloppu Saimaan rannalla

Perjantai-iltana ruuhka-aikaan suuntaan auton nokan kohti Helsingin keskustaa mistä noukin ystäväni mukaan kyytiin. Juttelemme niitä näitä kun maisema vaihtuu keskustan hulinasta koivujen reunustamaan maantiehen. Nelisen tuntia myöhemmin olemme perillä Saimaan rannalla Holiday Club Saimaan parkkipaikalla. Nuuhkaisen ilmaa keuhkoihin ja tunnen kuinka kiireettömyys valuu pois ja tilalle tulee raikasta puhdasta kiireettömyyttä. Ihanaa.

IMG_7314_Fotor

CASTLE HOTELLIN 2HH SUPERIOR HUONE

Vastaanotossa meidät otetaan lämpimästi vastaan ja toivotetaan tervetulleiksi samalla palveluista kertoen. Saamme huoneen Kartanon ylimmästä kerroksesta ja hihkun innostuksesta kun katson parvekkeeltamme avautuvaa maisemaa. Siinä Äiti Saimaa (tämän nimen opin illan aikana paikalliselta herrasmieheltä) loistaa ilta-auringossa purppuran ja sinisen eri sävyissä. Tiedän että viikonloppuloma voi lopulta alkaa.

Hotellissa on monta eri osaa aina lomahuoneistoista tavallisiin hotellihuoneisiin. Meillä on ilo majoittua Castle-huoneeseen Kartanon ylimmässä kerroksessa missä vino katto ja pieni parveke järvelle luo tunnelmaa. Ihastun ruhtinaallisen kokoiseen sänkyyn ja kyllä siinä 2m leveässä sängyssä kelpaakin köllötellä. Kylpyhuone on sopivan kokoinen kahdelle ja huoneessa olevasta vaatekaapista löytyy maailman pehmeimmät kylpytakit päällepantavaksi. Voisin liikkua tuossa kylpytakissa valehtelematta koko viikonlopun, mutta säädyllisyys voittaa tällä kertaa. Joskus kuitenkin palaan vielä takaisin ja toteutan suunnitelmani.

IMG_7126_Fotor IMG_7129_Fotor IMG_7138_Fotor IMG_7175_Fotor

HOTELLIALUE

Castle-huoneiden lisäksi alueella on GANT-huoneita, joissa majoittuu ylellisesti. Samassa siivessä voi hemmotella itseään Harmony spa:n hoidoilla. Muutama Deluxe-huone löytyy Paviljonki rakennuksesta ja lapsiperheille sopii hyvin Club-hotelli joissa majoittu kahden aikuisen lisäksi kaksi lastakin mukavasti.

Pinta-alaa lomakeskuksella on ruhtinaallisesti ja parasta mielestäni onkin ettei kaikki ole pakattu aivan toistensa viereen, vaan puistomaista liikkumatilaa on hyvin ja Saimaan järvi tuo tietenkin oman lisänsä kokonaisuuteen. Tekemistä löytyy jokaiseen makuun aina Cirque du Saimaa kylpylämaailmasta ja Angry Birds Activitiy Parkista jääareenaan sekä 18-reikäiseen golfkenttään. Alueella on ravintoloita (linkki ravintoloihin) sekä Teerenpeli aivan Saimaan rannalla eikä Imatran tai Lappeenrannan rientoihinkaan ole pitkä matka.

Tuloiltana käymme hotellin alakerrassa sijaitsevassa O’Learys ravintolassa syömässä ja päätämme iltamme upeaan auringonlaskuun Teerenpeli pubin terassilla. Siinä istuessamme terassilla, auringon laskiessa Saimaan rannan taa Irish coffee kädessä tuntee kuinka kiire kaikkoaa ja autuus valtaa alaa. Suomen kesä on kyllä parasta maailmassa ja näin kauniissa paikassa siitä pääsee kunnolla nauttimaan!

IMG_7145_Fotor IMG_7142_Fotor IMG_7179_Fotor_CollageIMG_7163_Fotor IMG_7157_Fotor

CIRQUE DU SAIMAA KYLPYLÄMAAILMA

Toki kaikista Holiday Club lomakeskuksen tarjonnasta voisi kirjoittaa enemmän, mutta tällaisena kylpyläihmisenä en voi olla hehkuttamasta kylpyläpuolta. Meillä visiitti kylpylään kuului huone-pakettiin, mutta parillakympillä tuon sisäänpääsyn voi myös ostaa itsellensä (hinnasto tästä). Vaihdamme biksut päälle jo huoneessamme ja hiipparoimme alas ihanissa kylpytakeissamme. Suosittelen ottamaan omat läpykkäät mukaan sillä niissä on paljon mukavampi spa:ssa lillumisen jälkeen tallustella takaisin huoneeseen, mutta mikäli ne unohtuvat reissukassista, voi 3€:n hintaan ostaa respasta mukavat valkoiset sisätossut. Pukuhuone on yhteinen miesten kanssa, mutta vaatteensa voi vaihtaa omissa pukukopeissa. Me jätämme vain kylpytakkimme lukittaviin kaappeihin ja suuntaamme naisten puolelle suihkuihin. Miehillä on tietenkin oma puolensa ja kummaltakin puolelta löytyy myös sauna. Allasosastolla on mukavan himmeä valaistus ja lämpimän kostea ilma ettei missään vaiheessa tunnu viileältä vaikkei koko aikaa altaassa olisikaan. Me lillumme hetken tutkien paikkaa ja parkkeeramme lopulta jättimäiseltä sieneltä näyttävän porealtaan lämpimiin kupliin. Kovaäänisistä pärähtää yht’äkkiä Tšaikovskin Joutsenlampi soimaan ja keskellä allasaluetta olevalta korokkeelta lähtee valojen säestämänä suihkulähteet käyntiin. Näky tuo mieleen Dubain suihkulähdeshown, toki pienemmässä mittakaavassa. Kaunista ja iloinen yllätys tuo kuitenkin on ja kaikki paikalla olevat lapset sekä lapsenmieliset kiiruhtavat korokkeelle leikkimään suihkuavan veden keskelle. Musiikin loputtua saan houkuteltua ystäväni kokeilemaan vesiliukumäkeä ja kapuamme kumiset renkaat mukanamme ylös torniin. Ai hurjaa sentään, mutta hauskaa on! Temmeltäessä tulee lopulta jano ja ostamme juomat baarista ja jäämme loikoilemaan aurinkotuoleille hetkeksi. Mietimme miten mukava olisikaan ollut jos sääjumalat olisivat olleet suotuisat ja aurinko olisi paistanut. Silloin olisi voinut loikoilla ulkona siellä olevan altaiden vieressä, nyt taivaalta tulee kuitenkin vettä vuoroin tihuttaen vuoroin voimalla. Huomaamme sisäänkäynnin Saunamaailmaan, mutta sinne päästäksemme ostamme 7€:n sisäänpääsyn rannekkeisiimme. Tuntuu ehkä hiukan hassulta ettei Saunamaailma kuulu tavallisen kylpylävisiitin hintaan, mutta erillinen sisäänpääsymaksu tekee sen että tämä alue on ihanan rauhallinen kun kaikki eivät tuota lisähintaa maksa. Eihän kaikki toisaalta saunoista tykkääkkään. Kietoudumme saronkeihin ja käymme kaikki eri saunat vuorotellen läpi. On höyrysaunaa, perinnesaunaa ja suolasaunaa. Mielenkiintoinen tuttavuus oli viimeeksimainittu suolasauna minne melkein nukahdamme. Lämpö ei ole liian läpitunkevaa ja tuolit mukavia. Rentouttavaa. Pulahdamme välillä altaaseen mihin tipahtaa jäätä ja elämys on virkistävä. Takaisin saunaan ja tällä kertaa mökkisaunan näköiseen huoneeseen. Melkein tuntee olevansa omalla mökillä. Kolmisen tuntia siinä lopulta menee mukavasti kylpiessä ja sormet aivan ryppyisinä mieli levänneenä palaamme takaisin huoneeseemme.

IMG_7196_Fotor

www.holidayclubresorts.com

www.holidayclubresorts.com

saimaa-spa-saunamaailma2-2400x1600

www.holidayclubresorts.com

saimaa-spa-saunamaailma-2400x1600

www.holidayclubresorts.com

saimaa-spa-suihkulahde2-2400x1600

www.holidayclubresorts.com

Kotiin palattuani rupesin miettimään jo koska voisin lähteä takaisin. En tiedä mikä tilanne on aivan keskikesällä jolloin oletan sesongin olevan kovimmillaan, mutta ainakin nyt toukokuun lopussa oli hyvin tilaa lillua altaissa, istua terdellä terästetty kahvi kädessä ja kävellä alueella alkavan kesäkauden tunnelmissa. Viikonloppu on auttamattoman lyhyt aika, mutta niin vaan se mieli virkistyy jo siinä ajassa kun puitteet on kohdillaan. Äiti Saimaan rannoille täytyy palata pian uudestaan!

IMG_7166_Fotor IMG_7159_Fotor IMG_7176_Fotor IMG_7317_Fotor

Yhteistyössä Holiday Club Saimaa ja Verman

Seuraa blogia Facebookissa | Instagramissa | Twitterissä | Bloglovinissa

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply