Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tutkimusmatka omaan puutarhaan

Edelliset matkat on jo kaukana menneessä ja tuleviin on sen verran aikaa että mitään suurempaa ei ole ollut näköpiirissä lyhyellä aikavälillä. Onneksi kohta helpottaa tuo ainainen matkahampaan jomotus, mutta siihen asti olen tehnyt lyhyitä retkiä omaan puutarhaan. Se on muuten ihmeellinen maailma tuo puutarha ja halutessaan, ja mikäli taidot riittäisi, sinne saisi upotettua paljonkin aikaa rahasta puhumattakaan. Omat taidot ovat valitettavasti vielä sen verran lapsenkengissä ettei suurista visioista voi puhua, mutta jotain sentään olen onnistunut saamaan aikaiseksi. Mielessäni olen tietenkin muuttanut puutarhani tehokkaaseen käyttöön tuottaen tarvittavat vihannekset ja marjat jopa pakkaseen asti ja innostuspäissäni tein täsmäiskun puutarhakauppaan ja hankin siemeniä niin kesäkurpitsan, porkkanan kuin salaatinkin kasvattamiseen. Sipulipussikin löysi tiensä mukaan ja vakavissani mietin vielä ennen kassalle menoa pitäisikö perunoitakin viljellä. Hyvä etten niitä ostanut, sillä nämä edellisetkin ovat istuttamatta ja luultavasti näin pysyvätkin ainakin tämän vuoden…

IMG_7118_Fotor IMG_7119_Fotor

Mutta onneksi puutarha ei kuitenkaan ole väritön tyhjä pläntti, ehei. Alueella jota kutsun japanilaiseksi puutarhaksi kasvaa jo raparperia sekä ruohosipulia. Raparperin täytyy vielä antaa kasvaa, jotta siitä mitään saisi valmistettua, mutta ruohosipulia on jo ihan kiitettävä määrä ja napostelen sitä toisinaan ihan noin vain kun hengailen pihalla. Musta- ja punaviinimarjapensaat lupailevat loppukesälle mukavaa marjasatoa ja vadelmapensaskin on kasvanut kivasti sitten viime kevään jolloin sen istutin. Toivottavasti nyt tulisi enemmän marjaa kuin viime kesänä, jolloin sain nauttia vain kourallisen omia vadelmia. Maistui muuten kuitenkin hyviltä!

IMG_7109_Fotor IMG_7110_Fotor IMG_7112_Fotor

Puutarhuri-hörhö-tilassani ostin vielä tuijia istutettavaksi, mutta ne ovat vielä saaneet odottaa sopivaa hetkeä, sillä juuri sinne minne puut ajattelin laittaa on muuttumassa kukkamereksi ja odottelen mielenkiinnolla mitä kukkia sieltä lopulta oikein putkahtaa esiin. Ulkovaraston edustakin näyttää söpöltä enkä millään henno nyppiä pienen pieniä valkoisia kukkia pois terassilankkujen välistä vaikkei ne nyt sinne kuulukkaan. Ei kai sinne varastoon vähään aikaan tarvitsekkaan päästä…

IMG_7116_Fotor IMG_7120_Fotor IMG_7124_Fotor

Satuin vielä eilen juttelemaan naapurini kanssa ja siinä rupatellessa tuli hiukan typerä olo kun en noin ulkonäön perusteella ollut varma mitä puita pihallani on. Viime kesä oli nähtävästi niin sanottu lepo-kesä sillä puut eivät kantaneet mitään hedelmää, mutta kuulemma siinä kukkii näyttävästi luumupuu ja omenapuukin on saanut nätisti jo silmuja. Noh, nyt niitä omenapuita sitten on kolme kun en tuota isoa omenapuuksi osannut varmuudella sanoa ja ostin kaksi pientä uutta omenapuuta jotka istutin sitten viime keväänä. En malta odottaa että nämä kaikki alkavat tuottaa tulosta; saapahan pakkasen sitten täyteen ja talvellakin pystyy muistelemaan miltä kesä maisuikaan.

IMG_7123_Fotor IMG_7115_FotorSeuraa blogia Facebookissa | Instagramissa | Twitterissä | Bloglovinissa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply