Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hintapolitiikkaa koirahuonetta varattaessa

Olen ollut tässä suunnittelupuuhissa kun olen miettinyt tulevaa Suomen valloitusta ja eri reittivaihtoehdot ovat vilistäneet toinen toistaan houkuttelevampina ajatuksissa. Lopulta saimme sovittua mielenkiintoisen reittikombon ja majoituspaikkojen varaaminen pääsi alkamaan. Yksi road trippimme kohteista on Vesan lukaali ja olen kyseisestä kohteesta sen verran täpinöissäni, että se oli ensimmäinen majoitus jonka varasin. Ei ongelmia: laitoin viestiä hotelli OnnenTähteen josko onnistuisi koirahuone, vastaus tuli nopeasti ja hinta oli sopiva. Huone varaukseen ja  muita majoituksia miettimään.

www.kotimaanmatkailu.fi

www.kotimaanmatkailu.fi

Yksi kohteistamme on Lappeenrannan seutu. Surffailin netissä menemään ja löysin hyvältä vaikuttavan vaihtoehdon hintaan 150€ kolmelta aikuiselta ja 10€:n lisä koirasta. Hienoa, paitsi ettei netistä voinut varata koirahuonetta, pitää soittaa myyntipalveluun. Siitä sitten kapula kouraan ja soittelemaan. Sain kuulla että hotelli toki ottaa vastaan koiria, mutta nyt ei voinutkaan varata huonetta kolmelle aikuiselle ja koiralle. Pitää ottaa erikseen kahden hengen huone ja yhden hengen koirahuone. Ok, tehkäämme sitten niin. Hinta pompsahtaa lukemaan 210€. Vertailun vuoksi soitan vielä kilpailevaan yritykseen ja kerron että katselin netistä huoneita hintaan 140€ ja olisin sen varannut, mutta mitenkä koiran kanssa. Kyllä onnistuu aivan samaan hintaan kuin netistä, koirasta maksetaan sitten 20€ lisä kun saavumme hotelliin. Muutetaankin sitten varaus tähän.

Linnoitus ja kaupunginlahti ISO

Suuntaamme seuraavaksi Savoon ja taas katselin netistä hintaa. 90€ kolmelta hengeltä, mutta kun netissä ei edelleenkään voi varata koirahuonetta. Koira-lisä oli kyllä ilmoitettu ja se oli 10€ joten ajattelin hinnan olevan kohtuullinen. Soitin myyntipalveluun ja sieltä kerrottiin että koirahuone irtoaisi hintaan 160€ koska nettihinta nyt vain on halvempi kuin jos soittaa ja varaa huoneen sitä kautta. Siis ihan sama huone. Miten voi olla mahdollista että soitto lisää huoneen viihtyisyyttä 60€:n verran? Varsinkin jos ei anna mahdollisuutta varata koirahuonetta netistä. Valjastin äitini kehiin ja hän soitti suoraan hotelliin ja mietti miten hän nyt tämän hoitaa kun olisi tulossa kylään kyseiseen hotelliin ja koirakin pitäisi saada mukaan, mutta hän ei löydä netistä mihin hän sen koiran merkitsee. Vastaanottovirkailija lupasi lisätä merkinnän koirasta heti jos äiti nyt tekee netistä varauksen. Hinta 90€, edelleen sama huone, samat päivät.

www.lansi-savo.fi

www.lansi-savo.fi

Sama linja jatkuu läpi kaikkien kaupunkien jonne olemme lähdössä. Hiukan on tehty mielestäni hankalaksi asiat. Miksi ei koirahuonetta voisi varata netistä aivan samaan tapaan kuin muutkin huoneet? Joissain hotelleissa pystyy, useimmissa kuitenkaan ei. Monesti ainoa tapa on soittaa joko ketjuhotellin myyntipalveluun tai suoraan hotelliin, jolloin hinnat voivat olla jotain ihan muuta kuin netissä ja nähtävästi myös riippuvat siitä kuka sattuu vastaamaan puhelimeen. Ei voi edes sanoa että hintaeron selittäisi eri matkapäivät kun ne ovat täysin samat. Soittopäiväkin oli täysin sama, joten tietyn päivän ale-kampanjakaan ei selitä eroja. Tällainen venkslaaminen edestakaisin vie turhaa aikaa eikä se ainakaan asiakastyytyväisyyttä paranna millään lailla. Nyt kuitenkin kaikki hotellit on varattu ja matkan odottaminen voi alkaa.

Onko muilla samanlaisia tai päinvastoin parempia kokemuksia koirahuonetta varattaessa?

Seuraa blogia Facebookissa | Instagramissa | Twitterissä | Bloglovinissa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply säppä 3.5.2016 at 15:28

    Hmm, jännä että Suomessa näin! Meillä ei ulkomailla matkustaessa ole koskaan ollut ongelmia – esim. hotels.comin kautta varatessa ”koiralisä” aina mainitaan (tai se, jos koiria ei hyväksytä ollenkaan) ja riittää, kun kirjoittaa kommenttikenttään, että tarvitsee lemmikkiystävällisen huoneen.

    • Reply Maria 4.5.2016 at 08:22

      Hei Säppä ja kiitos kommentista. Tosiaan, en uskonut sen voivan olla näin hankalaa, mutta näköjään oli. Tai toivottavasti tämä oli kertaluontoista ja sattui vain nyt tällä kertaa olemaan näin…

    Leave a Reply