Suomen suurin matkablogiyhteisö

Makumatkalla: Factory, Helsinki

Pidämme säännöllisen epäsäännöllisesti ravintola-treffejä ystäväni kanssa ja tällä kertaa kohteeksi valikoitui Helsingin Kampissa sijaitseva ravintola Factory. Olin noin kuukausi takaperin kävellyt paikan ohitse ja tuolloin ajatellut, että paikka pitää katsastaa ja onneksi siihen löytyi lopulta myös sopiva ajankohta. Ulkona sataa tihutti ja päätin odottaa ystävääni sisällä lämpimässä ja mikä sopisi siihen paremmin kuin trinksu myös käteen. Valitsin listalta Factory Special drinkin sen kuullostaessa raikkaalta granaattiomenamehun johdosta ja sitä se oli, oikein hyvä valinta. Ravintola on jaettu kahteen osaan ja baarin puolella oli jo muutama istumassa lauantaipäivää. Ruokailupuoli oli vielä tyhjä, mutta kellon lähestyessä kolmea (jolloin keittiö aukeaa) sain seuraa myös ruokapuolelle. Ystävänikin tuli pian ja pääsimme tutkimaan ruokalistaa.

IMG_7099_Fotor IMG_7100_Fotor IMG_7102_Fotor

Olin alkuun ajatellut kurpitsa-bataattikeittoa, mutta ystäväni otti tuon samaisen annoksen joten vaihdoin valintaani lennossa ja otin vuohenjuusto-kevätkääryleitä. Ei ollut pöllömpi annos sekään ja kaavin paholaisenhilloa viimeistä pisaraa myöten. Maistoin myös lusikallisen ystäväni keittoa ja olihan se hyvää. Sai Tallinnalaiset kurpitsakeitot kilpailijan lähempää. Lisäksi keittoannos oli todella iso, tarpeeksi toimimaan lounaana ihan itsessään varsinkin kun ihanaa tuoretta leipääkin sai lisää kun se pääsi loppumaan.

IMG_7103_Fotor IMG_7104_Fotor

Pääruoan suhteen olimme aika yksimielisiä: hampurilaista. Sen sai tuunata ihan oman mielensä mukaan ja olimme tässäkin yksimielisiä sillä pienellä erolla, että itse otin kasvispihvillä ja ystäväni täyslihapihvillä. Väliin valitsimme kumpikin ananasta, chiligoudaa sekä sitruuna-korianterikastiketta. Sämpylä oli mieluisa yllätys ja siinä missä yleensä jätän hampurilaisessa sämpylän päällisen syömättä, täällä se oli niin hyvää että sekin upposi. Lopputulos olikin sitten, että olin niin täynnä että jälkiruoka jäi syömättä, vaikka olinkin alkuun valmiiksi miettinyt mitä ottaisin.

IMG_7105_Fotor

Factory on viihtyisä, hiukan tehdasmainen ravintola ja huomaamani brunssi jäi kutkuttamaan mieltä. En ole pitkään aikaan taas käynyt brunssilla ja tämän paikan valikoima vaikutti oikein houkuttelevalta. Ei sen puoleen, voin nähdä itseni trinksuilla istumassa mukavilla tuoleilla myös joku päivä töiden jälkeen. Oletko jo kokeillut itse?

Seuraa blogia Facebookissa | Instagramissa | Twitterissä | Bloglovinissa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply