Suomen suurin matkablogiyhteisö

B&B XX Miglia – Catania, Sisilia

Katselen ränsistyneen näköistä taloa ulkoapäin. Raotan rautaporttia ja astun sisälle pimeään holvimaiseen tilaan. Löydän ovisummerin ja soitan sitä. Luurin toisesta päästä vastaa iloinen ääni pyytäen tulemaan ylös toiseen kerrokseen. Nousen epätasaisia likaisia portaita ylöspäin ja keitetyn pavun tuoksu leviää ympärilläni. Yhtäkkiä kuulen huikkaisun kolmannesta kerroksesta kun majapaikan isäntä juoksee hikisenä vastaan. Mietin miten paljon ilmeeni kertoo, näkeekö isäntä ajatukseni että olen tullut murjuun ja olen viittä vaille peruuttamassa takaisin ulos. Hän avaa oven B&B majapaikkaan ja edessäni aukeaa täysi vastakohta kaikelle oven tällä puolen. Olemme saapuneet B&B XX Migliaan. Majapaikan isäntä kertoo olleensa siivoamassa yläkerrassa olevia huoneita, jotka myös kuuluvat B&B:hen. Vastaanottokerroksessa löytyy muutama huone myös ja hän ehdottaakin että saisimme perhehuoneen vierailumme ajaksi sillä tiedossa ei ole että perheitä tulisi. Mikäs siinä ajattelemme ja laitamme nimet paperille ja hoidamme muut järjestelyt.

IMG_5353_Fotor IMG_5354_Fotor

Huone on mahtava ja tilava. Koristeelliseen kattoon on monta metriä ja huoneesta avautuu ikkunat kahteen eri suuntaan. Huoneesta löytyy kaksi parivuodetta joista valtaamme toisen ja levitämme vaatteet toiselle. Toki kaappikin olisi löytynyt, mutta tässä vaiheessa matkaa sille ei enää ole tarvetta. Suurin osa vaatteista kaipaa jo pesukonetta ja se saisi odotta kotiin asti. Isäntä kertoo meille että käytävällä olevasta jääkaapista saa ottaa mitä juomia haluaa ja kertoa sitten myöhemmin vain mitä tuli otettua. Käytämme kernaasti tätä palvelua hyväksemme, sillä hinnat ovat lähes samat kuin kaupassakin ja säästymme tavaroiden kanniskelulta.

IMG_5344_Fotor IMG_5345_Fotor IMG_5346_Fotor IMG_5347_Fotor

Huoneemme vieressä tarjoiltaisiin aamupala, mutta se ei kuulunut huoneemme hintaan. Yksi vilkaisu kuitenkin tarjontaan riitti ja päätimme joka tapauksessa ostaa myös aamupalan. Se osoittautuikin koko matkan parhaimmaksi aamupalaksi ja valinnanvaraakin oli ainaisen croissantin sijaan.

IMG_5349_Fotor

Sijainniltaan XX Miglia ei ole parhaimmasta päästä, enkä tuntenut oloani ulkona kovin mukavaksi, mutta sisällä maailma on ihan toinen. Molemmat isännät olivat enemmän kuin avuliaita ja tervehtivät aina hymyssäsuin. Tarjoutuivat jopa ajamaan meidät lentokentälle lähtöpäivänä samaan hintaan kuin mitä yleinen taksi olisi kustantanut. Bisnestähän se heille tietenkin oli, mutta näistä lisäpalveluista tuli hyvä mieli ja säästyi suuremmalta vaivalta kun kaikki hoitui samasta paikasta. Mielelläni maksoin näille miehille sen lisän. Saimme myös kultaisia vinkkejä niin näkemisen kuin rantojen suhteen Cataniassa ja kun kerran Whatsapp oli puhelimissa oli kommunikointi isäntien kanssa helppoa. Vastaus tuli aina heti. Ainoa negatiivinen asia koko B&B:ssä oli tosiaankin sijainti. Makukysymyshän se tietenkin on, mutta itse koin alueen rauhattomaksi ja olisin mieluummin asunut hiukan lähempänä keskustaa. Kaikilla muilla osa-alueilla majapaikkamme oli täydellinen helmi.

IMG_5350_Fotor IMG_5352_FotorSeuraa blogia Facebookissa | Instagramissa | Twitterissä | Bloglovinissa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply