Suomen suurin matkablogiyhteisö

B&B Villa Floresta – Taormina, Sisilia

Hotellit Taorminassa ovat hiukan tyyriimmästä päästä, varsinkin jos haluaa hyvältä paikalta tai mahtavalla maisemalla ja kun kerran Taorminassa ollaan missä maisema on juuri SE juttu niin hintaa muodostuu helposti. Hotelli-idea saikin jäädä budjetissa pysymiseksi ja päädyin lopulta varaamaan huoneen B&B Villa Florestasta. Majapaikka on Corso Umberton länsipäässä Porta Catanian kulmilla lähellä Duomo di Taorminaa. Itse asiassa parvekkeeltamme näki sekä merelle että Duomolle ja majapaikan katolta vielä paremmin, myös Etnalle ja yllä kohoavalle Castelmolan kaupungille. Hyvän sijaintinsa ansiosta aivan vierestä löytyy liuta ravintoloita sekä baareja ja vaikka hiukan ääniä sisälle kuuluukin, ei meno missään vaiheessa äitynyt niin kovaääniseksi, etteikö unenpäästä olisi saanut kiinni.

IMG_5249_Fotor IMG_5259_Fotor IMG_5266_Fotor

Villa Floresta sijaitsee asuintalon toisessa kerroksessa jonne kuljetaan pienen sisäpihan kautta. Pihalla on muutama rautatuoli sekä pöytä jos tekee mieli istahtaa alas hetkeksi ihailemaan majapaikan omistajan puutarhaa. Kuten koko Taorminasta, myös täällä löytyy suuri määrä portaita eikä tietenkään hissiä, joten liikuntaesteiset tai lastenrattailla ei tänne liiemmin ole asiaa. B&B valtaa kaksi kerrosta alaa ja saimme ensimmäisestä kerroksesta huoneemme (talossa tämä kuitenkin on jo toinen kerros). Huoneesta oli näkymät sekä vastakkaiseen taloon että suoraan merellepäin pienen pieneltä parvekkeelta. Muutoin huoneessa oli parisänky sekä yksi yhden hengen sänky jota käytimme lähinnä säilytystilana. Lisäksi löytyi ilmastointi, vaatekaappi, ruokailuryhmä ja jääkaappi, jota käytimme ahkeraan sillä aamupala ei kuulunut hintaan. Aamupalan olisi toki saanut ostaa lisähintaan, mutta laskeskelimme että tulee halvemmaksi ostaa tarvikkeet kaupasta ja mikä tärkeintä, ei tarvitsisi syödä sitä ainaista croissanttia hillolla.

villa-floresta

www.villafloresta.it

39852289-1024x768

www.villafloresta.it

IMG_5210_Fotor

Huoneeseen kuului oma kylpyhuone käytävältä, mutta täytyy myöntää että tässä vaiheessa matkaa olisi ollut mukavampi mikäli se olisi ollut huoneessa. En tiedä mikä vatsapöpö iski, mutta pari yötä sai juosta aika ahkeraan huoneen ja wc:n väliä toivoen ettei herätä muita tai kohtaa ketään käytävällä. WC oli kuitenkin tilava ja sai toimia vaatteiden kuivaushuoneena pesulakäynnin jälkeen.

Yläkerrassa oli myös muutama huone sekä yleinen oleskeluhuone akvaarioineen. Emme istuneet sohvilla kertaakaan, mutta katolla viihdyimme muutamana iltana hyvin nauttien paikallisista herkuista sekä maisemasta. Muutamana iltana näki risteilijöiden lipuvan merellä ohitse ja muutamana kuinka Etna tuprutteli menemään. Tulipahan yhdet häätkin nähtyä katolta käsin. Tämä B&B ei ole mikään tyylikkyyden huipentuma, mutta hinta, sijainti ja maisemat korvaavat sen enemmän kuin hyvin.

IMG_5264_Fotor IMG_5255_Fotor IMG_5209_Fotor

IMG_5253_FotorSeuraa blogia Facebookissa | Instagramissa | Twitterissä | Bloglovinissa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Susanna 18.4.2016 at 21:25

  Hienot kuvat ja Sisilia on kyllä ihana kohde etenkin keväällä ja kesällä 🙂 on tullut käytyä 5 kertaa. Hyvä että wc oli kuitenkin yksityinen eikä jaettu? nykyään todella monissa B&Bssä on jaettu vessa, jota käyttävät kaikki B&Bssä olevat. Muistan myös yhden B&Bn Italiasta jossa vessa sijaitsi keittiössa

  • Reply Maria 19.4.2016 at 08:27

   Hei Susanna! Sisilia on ihana saari ja voisin palata sinne koska vain. WC oli yksityinen vaikka se käytävällä sijaitsikin. Muissa huoneissa oli oma WC huoneessa sisällä. Yleensä se ei itseäni mitenkään haittaa vaikka oma WC käytävällä olisikin, mutta keskellä yötä vatsapöpön kourissa lähempänä oleva olisi ollut kivempi 😉
   Keittiössä oleva jaettu WC onkin sitten astetta erikoisempi ratkaisu 😀

  Leave a Reply