Suomen suurin matkablogiyhteisö

B&B Alba Chiara – Agrigento, Sisilia

Palloilin kauan ajatusten kanssa ottaako huone Agrigenton keskustasta vai läheiseltä rannalta ja lopulta ranta voitti. Valitsin B&B Alba Chiaran majapaikaksi enkä kadu päätöstä. Toki kaupungilla on etunsa kuten että illalla löytää varmasti paljon tekemistä ja ravintoloita on enemmän tarjolla, mutta ranta vei voiton mahdollisuudellaan lojua rantahiekalla, saada ilmainen parkkipaikka ja nauttia rauhallisemmasta menosta. Ja sitä tosiaan sai. Ranta oli suoraan majapaikan edessä tien toisella puolen eikä auringonpalvojia hirveästi ollut. Tällä rantaosuudella ei ollut rantatuoleja (vaikka niitäkin olisi majapaikasta saanut vuokrata) eikä mitään oheistoimintaa mikä nähtävästi teki tehtävänsä sillä ranta oli lähes tyhjä. Hyvä niin, sain aivan rauhassa rentoutua.

IMG_4943_Fotor

Huoneita oli parissa eri kerroksessa ja me saimme meidän ylimmästä käytävän päästä. Huone oli valoisa, siisti ja oikein mukava. Meillä oli oma parvekekin hiljaiselle sivukadulle talon taakse mistä näki vähän paikalliselämääkin. Huoneessa oli parisänky, vaatekaappi, jääkaappi sekä TV ja liukuovien takana löytyi hyvin varusteltu wc ja suihkutila. Kyllä kelpasi enemmän kuin hyvin. Hintaan kuului myös ilmastointi, wifi sekä aamupala alakerran terassilla ulkona. En tiedä miten tuo aamupala hoidetaan talviaikaan jos on liian kylmä istua ulkona, mutta ainakin nyt aamu oli mukava aloittaa cappuccinolla ja croissantilla. Samaisessa ravintolassa saa muina aikoina lounasta tai illallistakin, mutta sitä en suosittele syömään. Puolet ruokalistan annoksista oli joko loppu tai muuten vain ei saatavilla ja loput puolet ei kovinkaan hyvää. Paikallisia näytti kuitenkin tulevan joka aamu nopealle sumpille ja vaihtamaan kuulumisia omistajien kanssa ja tulipahan muutama paikallinen koirakin näin tutuksi.

IMG_4935_Fotor IMG_4936_Fotor

Alba Chiara sijaitsee kuten mainittu rauhallisella rannalla, mutta muutenkin hyvien kulkuyhteyksien varrella. San Leoneen on muutaman minuutin ajomatka ruokailemaan, Scala dei Turchiin ajaa parissakymmenessä minuutissa ja Valle dei Templi sekä Agrigenton keskusta on kymmenen minuutin ajomatkan päässä. Ainoa miinus kehnon lounaan lisäksi on ettei omistajat puhu juurikaan englantia, mutta käsimerkein ja turisti-italian voimin kaikki sujui kuitenkin hyvin. Majoittuisin ehdottomasti uudestaan jos alueelle osuisin.

IMG_4938_Fotor IMG_4937_FotorPysy ajantasalla ja seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa sekä nyt myös Twitterissä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply