Suomen suurin matkablogiyhteisö

PalermiT’amo B&B – Palermo, Sisilia

Sisilian reissulla en halunnut varata hotellia vaan tietoisesti etsin toisenlaista majoitusta. Päädyin lopulta käyttämään bed and breakfast vaihtoehtoa, sillä niitä oli tarjolla paljon huokeaan hintaan sijainnista rokottamatta. PalemiT’amo bed and breakfast sijaitsee hiukan piilossa sivukadulla kuitenkin aivan pääkadun Via Roman lähistöllä. Ovessa on kyllä merkintä B&B:stä, mutta se on aika pieni ja naapurissa sijaitseva baari vie helposti huomion oikeasta ovesta. Liikuntaesteisen on turha tästä paikasta varata huonetta, sillä heti oven avattua alkaa portaat toiseen kerrokseen missä majapaikka varsinaisesti sijaitsee. Hissiä ei ole, vaan portaat on käveltävä ylös. Jos perille asti jaksaa, palkitaan vaiva. Tämä B&B on ihana! Paikan omistaja Giovanni on hurmaava isäntä ja saa kenet tahansa tuntemaan itsensä tervetulleeksi. Hän kertoo mielellään kotikaupungistaan Palermosta, suosittelee ravintoloita ja loihtii uskomattoman aamupalan kattoterassilleen matkaajaa varten. Eräänä iltana hän istui yläkerrassa sohvalla viinilasillisella ja kutsui mukaan viettämään iltaa, ihan parhautta.

IMG_4716_Fotor

IMG_4711_Fotor

Paikka on suhteellisen pieni, vain neljä huonetta, mutta yläkerrassa on lisäksi kaikille avoinna oleva keittiö sekä oleskelutila. Giovanni itse asuu alakerrassa ja on muutoin vain puhelinsoiton päässä. Kolmessa huoneessa on kylpyhuone omassa huoneessa, mutta meillä oli oma kylpyhuone yläkerrassa. Tämä ei kuitenkaan ollut mikään ongelma, kertaakaan ei kukaan tullut vastaan vaikka hiipparoin yöpukusillani vessaan. Itse huone on sievä kuin mikä kahdella sängyllä, kaapilla ja TV:llä. Ilmainen wifi kuuluu huoneen hintaan, samoin kuin aamupala ja päivittäinen huoneen siivous. Eikä sovi unohtaa korvaamatonta ilmastointia. Kesäyöt Sisiliassa voivat äkkiä muuttua tuskaisen hikisiksi, mutta täällä siitä ei ole pelkoa vaan oman ilmastoinnin saa säädettyä juuri sopivaksi.

IMG_4639_Fotor IMG_4710_Fotor

B&B:stä on lyhyt matka keskustan rientoihin ja jos pitemmälle tahtoo mennä, on bussi sekä juna-asema vain kivenheiton päässä samoin kuin kaikki markkina-alueetkin. Lähin ympäristö on päivisin aika kuollut, vain 50 metrin päässä olevassa pesulassa oli ihmisiä, mutta illalla alue kuitenkin herää henkiin kun ravintolat ja baarit täyttyvät ihmisistä. Onneksi äänet eivät kuulu sisälle ja yönsä sai nukkua täysin rauhassa vaikka huoneemme ikkuna aukeisikin kadulle päin. Voisin lähteä koska vain uudestaan tähän majapaikkaan Giovannia morjestamaan.

IMG_4714_Fotor IMG_4713_FotorPysy ajantasalla ja seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa sekä nyt myös Twitterissä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply