Suomen suurin matkablogiyhteisö

Makumatkalla: Kivi Paber Käärid (Tallinna)

Jaksan innostua uudelleen ja uudelleen Tallinnan ravintolakulttuurista sillä se on monipuolista, kekseliästä ja ilahduttavan usein vielä maukasta (puhumattakaan suhteellisen edukasta). Tyttö-lomallemme olin katsonut valmiiksi muutaman ravintolan ja varsinkin yksi joka tarjoilee täysin gluteenitonta ruokaa nousi heti kärkeen paikoista, joita halusin kokeilla. Ystäväni, jolla on keliakia oli myös itse selvittänyt listan Tallinnalaisista ravintoloista, joiden listalta löytyy myös gluteenittomia annoksia ja samainen Kivi Paber Käärid oli myös hänen listan kärjessä täysin gluteenittomana vaihtoehtona. Joten sinne siis. Kuten arvata saattaa tarkoittaa Kivi Paber Käärid, Kivi Paperi Sakset ja ravintola sijaitsee Telliskivi alueella kivenheiton päästä Vanhasta kaupungista Kalamajalle päin. Itse kävelin hotelliltamme Nordic Forumilta (kävin Nordic Hotel Forumissa ensimmäisen kerran keväällä 2013) Telliskiven alueelle samalla ihaillen maisemia, mutta ystävieni mielestä matka oli liian pitkä ja tulivat perässä taksilla. Jos omalla autolla tulee, on aivan ravintolan vieressä suuri sorakenttä, minne pirssinsä voi parkkeerata ja pääsee ratikallakin aika lähelle. Näin kauniina päivänä, pieni kävely oli mielestäni kuitenkin vain ihanaa.

IMG_7044_Fotor

Olin tosiaan kotona googlaillut ravintolaa ja kuvat paikasta antoi tehdasmaisen vaikutelman johon ihastuin. Kun astuimme sisälle, ensivaikutelmani piti paikkaansa ja tunsin tulleeni ravintolaan, joka oli paitsi viihtyisä, tarjoaisi se myös sitä jotain pientä extraa. Istahdimme korkeiden pöytien luo ja tunsin itseni viisi-vuotiaaksi heilutellessani jalkoja korkealla baarijakkaralla. Täytyyhän sitä nyt vähän leikkiä… joskus… Samalla huomasin naapuripöydässä suklaakakkupalasen ja ilmoitin että tuollaista minäkin haluan sitten jälkkäriksi.

IMG_7048_Fotor IMG_7054_Fotor

Emme kukaan ottaneet alkupalaa tällä kertaa, sillä ainakin itse olin nauttinut hotellilla sen verran tuhdin aamupalan ettei suoranaista nälkää vielä ollut. Joskus voisi kuitenkin tulla tänne uudelleen ja maistella ”snack” annoksia, joita mainostettiin listalla. Kun valitsemani kasvishampurilainen bataattiranskiksilla pienen odottelun jälkeen kannettiin eteeni olin tyytyväinen etten alkupalaa ollut valinnut (vaikka rakastamaani bataattikeittoa olikin listalla). Annos oli tarpeeksi iso, jottei jäänyt minkäänlaista vaaraa että olisi jäänyt nälkäiseksi, muttei liian tuhti että housun nappeja olisi joutunut availemaan. Annoksessa oli paljon makuja ja huuhdoin kaiken alas sitruunaisella päärynäsiiderillä. Toinen ystävistäni tilasi  risoton ja kaikessa yksinkertaisuudessa annos oli kaunis. Kolmas annos sisälsi myös risottoa, mutta myös lohta ja ystäväni mielestä tämän annoksen lohi oli vielä parempi kuin edellisenä iltana nautittu.

IMG_7050_Fotor IMG_7053_FotorIMG_7051_FotorIMG_7052_Fotor

Toinen syy miksi emme alkupalaa ottaneet oli se että varmasti jäisi tilaa jälkiruoalle. Tilasin jo kuolaamaani vadelma-mutakakkua sekä kupposen espressoa samalla kun ystävälleni maistui lohen jälkeen créme brûlé. Ystäväni, jolla on keliakia päätti kerrankin maistella kunnolla kakkuja, kun siihen näin on tarjoutunut tilaisuus ja tilasi ensin unikonsiemenkakkua appelsiinilla ja mukaan hotellille juustokakkua mansikkakastikkeella sekä omaa suosikkiani vadelma-mutakakkua. Vaikka ruoka olikin hyvää, voisin joskus tullä tänne uudestaan ihan vain jälkiruoankin vuoksi. Herkkua! Mietin jo kehtaanko nuolla lautasen vielä, mutta säädyllisyys vei onneksi voiton  ja vetelin lusikalla viimeisetkin murut suuhuni.

IMG_7058_Fotor

IMG_7055_FotorIMG_7056_Fotor

Missä: Telliskivi 60a C4, 10149 Tallinn, Viro

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply alex 1.4.2016 at 22:49

    Komppaan; omakin kokemus Kivi, Paber, Käärid-ravintolasta ehdottomasti erittäin positiivinen.

    • Reply Maria 2.4.2016 at 21:41

      Odotukset oli korkealla ja onneksi paikka lunasti ne, hiukan jopa ylitti 🙂

    Leave a Reply