Suomen suurin matkablogiyhteisö

Makumatkalla: Von Krahli Aed (Tallinna)

Olimme tyttöjen kesken viikonloppulomalla Tallinnassa ja kaverini oli valmiiksi selvittänyt muutaman keliaakikoille sopivan ravintolan. Vilkaisin listaa ja huomasin, että Von Krahli Aed sijaitsee Rataskaevu 10:ssä eli ihan Vanhankaupungin sydämessä. Suuntasimme siis perjantai-iltana sinne ilman pöytävarausta kokeillen onneamme ja pienen etsimisen, mietiskelyn ja järjestelyn jälkeen saimme paikan. Meidät ohjattiin alakertaan ja sokkeloita pitkin takahuoneeseen. Olimme ainoita tässä huoneessa, mutta koko ravintola oli muuten aivan täynnä. Suosittelenkin varaamaan pöydän etukäteen, jotta varmasti mahtuu sisälle. Ravintola on täynnä mielenkiintoisia yksityiskohtia ja istuimme pöytämme ääressä kirjapinojen ympäröimänä erilaisten lamppujen luodessa tunnelmaa huoneessa. Siinä lukiessani ruokalistaa jäin tuijottamaan vastakkaisella seinällä olevaa taulua. Olisin voinut vannoa että hetki sitten siinä oli tytön muotokuva, mutta nyt taulusta katseli vanhempi mies.

IMG_6991_FotorIMG_6990_Fotor

IMG_6989_FotorIMG_6971_Fotor

Rakastan virolaista kurpitsakeittoa ja kun tarjoilija kertoi sen olevan päivän keittona, valitsin sen oitis. Hetken päästä tarjoilija kuitenkin palasi pahoitellen, että keitto oli juuri loppunut ja nyt olisi tarjolla porkkanakeittoa. Päätin jättää väliin, mutta toinen ystävistäni päätti kuitenkin kokeilla keittoa. Annos oli suuri! Siis todella iso. Se olisi toiminut jo yksinään leivän kera täyttävänä lounaana. En jäänyt harmittelemaan keiton puutetta sillä talon leipä oli erinomaista ja nautin sitä hyvällä ruokahalulla. Jos kyseistä leipää saisi ostaa kotiin, olisin varmasti hankkimassa sitä heti.

IMG_6974_Fotor IMG_6975_Fotor

Pääruoaksi valitsin raviolia myskikurpitsalla ja salvialla. Annos oli paitsi kaunis, todella maukas. Söisin ehdottomasti uudestaan. Toinen ystävistäni valitsi porkkanakeiton jälkeen taimenta, Portobello sientä ja rapupelmeniä. Annos näytti mielestäni todella hyvältä ja kun maistoin palasen kalaa, oli se täydellisesti kypsennetty. Toinen ystäväni valitsi pääruoakseen mustaa quinoa ja ankanrintaa. Annos näytti hienolta ja kuulemma maistuikin hyvältä.

IMG_6979_FotorIMG_6978_FotorIMG_6976_Fotor

Jälkiruoalle piti tietenkin jättää tilaa ja niin hetken päästä eteeni kannettiin jääkylmää juustokakkua mustikkakeitolla. Annos kruunasi ruokailun enemmän kuin hyvin. Lohen jälkeen ystäväni päätti kokeilla semifreddoa pistaaseilla ja vaikka semifreddo olikin hänen mielestä hyvä, oli annoksessa liikaa pistaaseja hänen makuunsa. Itse olen suuri pähkinöiden ystävä ja luulen, että kaikki olisi uponnut itselleni ilman mitään ongelmaa. Toinen ystäväni päätti että ”magic mushrooms” kruunaisi hänen ravintolaillallisensa ja täytyy myöntää etten veikeämmän näköistä annosta ole pitkään aikaan nähnyt. Melkein tuli annoskateus ja luulenpa että ensi kerralla täytyy kokeilla tuota jälkiruokaa vaikka omani maultaan olikin loistava.

IMG_6982_FotorIMG_6981_FotorIMG_6980_Fotor

Pidin Von Krahli Aed ravintolasta todella paljon. Se sijaitsee keskeisellä paikalla Vanhassa kaupungissa, palvelu oli erittäin ystävällistä ja ruoka maukasta. Mikä parasta, annoksia löytyy niin keliaakikoille kuin kasvissyöjillekin yllin kyllin. Taitaa käydä niin, että tänne palaan vielä uudestaan ja pian. Juuri kun olimme lähdössä vilkaisin vielä vastakkaisella seinällä ollutta taulua. Mies oli kadonnut ja raamien välistä kurkki kolmen pienen lapsen kasvot.

IMG_6984_Fotor IMG_6987_Fotor IMG_6993_Fotor

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Marimente 3.4.2016 at 21:51

  Me käytiin viime tuolla viime Tallinnan reissulla ja ihastuttiin kovasti! Ja varmasti syötäisiin siellä toistekin 🙂

  • Reply Maria 4.4.2016 at 11:00

   Rataskaevu on tuttu katu Vegan V:n, Rataskaevu 16 sekä Kompressorin vuoksi, nyt tuli yksi ravintola vielä lisää suosikkeihin 😀 Kiva että tekin tykkäsitte paikasta!

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 28.3.2016 at 13:45

  Ehdottomasti testiin! 🙂

  • Reply Maria 28.3.2016 at 18:24

   Kannattaa kokeilla 🙂 Ihastuin!

  Leave a Reply