Suomen suurin matkablogiyhteisö

Miksi lähteä Kap Verdelle Sal:in saarelle?

Muistan joskus kauan sitten kuulleeni ohimeneen Kap Verden saarista ja osannut jopa jotenkuten paikantaa ne kartallekin, mutta siihen se sitten on jäänyt. Suurempaa ajatusta kohteeseen matkustamisesta ei ole edes käväissyt pienessä päässäni ennen kuin näin kuvia saarista vähän kuin vahingossa googlailessani matkaideoita. Miten Kap Verde onkaan onnistunut sujahtamaan tutkani alta näinkin kauan? Vaikea sanoa, mutta jottei samoin kävisi muille kerron tässä viisi syytä miksi Kap Verde ja tässä tapauksessa Sal-saari on hyvä vaihtoehto lomakohteeksi.

Rannat

Täytyy myöntää että rannathan ne oli, jotka kiinnitti huomioni ja sai miettimään Kap Verdeä matkakohteena. Hetken mietin omatoimilomaa, mutta Finnmatkojen tarjous oli sen verran houkutteleva, että pakettimatka lopulta vei voiton ja näin ollen Kap Verden saarista Sal valikoitui kohteeksi. Rantaviivaa löytyy eikä tarvitse pelätä joutua etsimään omaa parin metrin kohtaansa mihin levittää pyyhkeensä päiväksi. Ei myöskään tarvitse hätyytellä kaupustelijoita kimpustaan rannalla kuin hyttysiä keskikesällä eikä hiekan sekaan ole sotkeutunut kilokaupalla jätteitä kuten valitettavan monessa muussa kohteessa. Kuvat puhukoot puolestaan.

IMG_6854_Fotor IMG_6868_Fotor IMG_6890_Fotor IMG_6918_Fotor IMG_6859_Fotor

Paikalliset

Vaikkei kaikki paikalliset puhu englantia, en kohdannut missään suurempia ongelmia tai välinpitämättömyytta vaan kommunikointi sujui aina ja viimekädessä joko espanja-portugali-sekoituksella käsiliikkein höystettynä. Santa Mariassa tapasimme Paulon ja Philipen, jotka tietenkin yrittivät myydä jotain, mutta iloinen asenne paistoi kuitenkin kaikessa läpi. He pistivät itsensä kunnolla peliin. Sama päti paparazziimme Elvikseen, joka ylpeästi kertoi itsestään ja missä talossa asuu Espargosissa sekä tanssija Ayrtoniin joka päivisin väsymättä jaksoi innostaa lomailijoita aktiviteetteihin mukaan ja iltaisin tanssi vielä pari tuntia esityksissä. Heidän asenne elämään oli kohdillaan ja sitä toivoi sen tarttuvan itseensäkin. Suosittelenkin suuntaamaan Sal:iin avoimin mielin ja juttelemaan ihmisille. Heidän tarinansa saatta yllättää ja parhaimmassa tapauksessa saat jopa ystävän.

Sal Panoramic Ivercan LDA (26)_Fotor Sal Panoramic Ivercan LDA (29)_Fotor Sal Panoramic Ivercan LDA (38)_Fotor Sal Panoramic Ivercan LDA (66)_Fotor Sal Panoramic Ivercan LDA (75)_Fotor

Autenttisuus

Sal:in saarella on vielä paljon aitoa ja paikallista jäljellä. Länsimainen kaupallisuus ja suuret turistimassat eivät ole vielä onnistuneet pilaamaan ydintä mikä tekee Kap Verdestä juuri Kap Verden. Toki hotellikomplekseja löytyy, eikä niistä välttämättä tarvitse poistua koko loman aikana minnekään, mutta suosittelen kuitenkin kurkkaamaan mitä aitojen ulkopuolella on. Edes hetken. Sal:in saarella ei ole paljon, mutta se mikä löytyy on tutustumisen arvoista. Asiat tehdään myös omalla tavalla, ei niin kuin välttämättä olisi meidän mielestä loogisinta. Esimerkkinä raha: paikallinen valuutta on escudo, mutta myös euroilla voi maksaa. Voit myös maksaa ristiin euroilla sekä escudoilla, tai vain toisella valuutalla. Vaihtorahatkin voivat oikeastaan olla mitä vain. Voit saada takaisin euroja, voit saada takaisin escudoja tai vaikka molempia. Ei se ole niin nöpönuukaa. Relax.

IMG_6449_Fotor IMG_6463_Fotor IMG_6653_Fotor IMG_6692_Fotor IMG_6700_Fotor

No Stress

Kaipaatko hermolomaa ilman mitään stressiä? Suuntaa Kap Verdelle. En ole pitkään aikaan kohdannut toista kohdetta, joka yhtä hyvin mainostaa itseään stressittömänä kohteena ja vielä lunastaa lupauksensa. Mene rannalle ja jää makoilemaan sinne koko päiväksi maisemana alati liikkuva meri. Tunne kuinka viimeinenkin stressinjyvänen sulaa pois. Tarvitsetko vielä lisäapua? Käy halvassa ja tehokkaassa hieronnassa, se viimeistään poistaa turhat hötkyilyt. Loma Sal:illa tekee ihmeitä ja löysin itseni leijumassa autuaassa pöhnä-tilassa jo parin päivän jälkeen. No worries. No stress.

IMG_6475_Fotor IMG_6541_Fotor IMG_6637_Fotor IMG_6932_Fotor

Afrikkaa helposti lähestyttävässä muodossa

Jos Afrikka kiehtoo, mutta lähteminen jännittää liian paljon, suosittelen aloittamaan helposta kohteesta. Kap Verde on Afrikkaa, mutta helposti lähestyttävässä muodossa. Tavallaan se on kuin Karibia, tavallaan se on kuin manner Afrikka, mutta ilman hankalaa byrokratiaa ja suurta köyhyyttä. Se on aivan omanlaisensa. Toki byrokratiaakin löytyy, samoin kuin köyhyyttä mutta kaikki on eri mittakaavassa. Portugalin siirtomaa-aika näkyy edelleen saarissa, mutta niin näkyvät myös sukujuuret Afrikassa. Kap Verdeläiset ovat ylpeitä juuristaan sekä nuoresta valtiostaan ja aivan syystä. He ovat saavuttaneet paljon suhteellisen lyhyessä ajassa ja luovat toivoa muillekin Afrikan maille että kasvu parempaan on mahdollinen.

IMG_6394_Fotor IMG_6413_Fotor IMG_6440_Fotor IMG_6772_Fotor

Ensi talven lomia myydään jo, voisiko Kap Verde olla vaihtoehto?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Katja 22.3.2016 at 09:02

  KapVerdeä piti lähteä valloittamaan tänä talvena mutta suunnitelmat sitten muuttuivatkin 😀 Mutta edelleen kyllä haaveilen saarihyppelystä nuissa maisemissa.

  • Reply Maria 22.3.2016 at 11:08

   Hei Katja,
   Saarihyppely kuulostaa todella kivalta suunnitelmalta. Kaikki saaret ovat hiukan erilaisia niin saisi samalla reissulla sitten nähdä enemmän 🙂 Toivottavasti matka onnistuu pian!

  Leave a Reply