Suomen suurin matkablogiyhteisö

Makumatkalla: Nili – Rovaniemi

Olin kotona tutkinut valmiiksi Rovaniemen ravintolatarjontaa ja päätin kokeilla ravintola Niliä. En kuitenkaan varannut pöytää ja kun saavuin paikalle oli vain kaksi kahden hengen pöytää vapaana. Eli jos olette isommalla porukalla liikenteessä, kannattaa varata pöytä etukäteen. Tutkiessani Nilin ruokalistaa jo kotona satuin huomaamaan värikkäitä shotteja yhdessä kuvassa. En enää muistanut mitä niissä oli, mutta kun tiedustelin tarjoilijalta niistä, tiesi hän heti mitä tarkoitin. Valitsin mustikkaisen shotin kermavaahvolla alkuun ja voi pojat se oli hyvää! Kokilta tuli myös tervehdys palttoonapin muodossa. Päällä oli pursotettuna lohimoussea, joka oli niin hyvää että olisin voinut syödä sitä enemmänkin. Pian eteeni kannettiin talon leipää ja tuoretta voita. Tilasin myös seuraavan shotti-lasillisen, tällä kertaa lakkaversion. Vaikka tämäkin oli hyvä, oli mustikka kuitenkin vielä parempaa.

Ruokajuomaksi päätin kokeilla Ranualaista Variksenmarjaviiniä enkä voi hehkuttaa sitä tarpeeksi. Täydellistä! Kun lohiannokseni saapui pöytään ampaisin sen kimppuun alta aikayksikön ja kuva annoksesta koskemattomana unohtui täysin. Muistin asian vasta syötyäni puolet annoksestani, joten hyvää kuvaa siitä ei ole, mutta ehkä se kertookin sen oleellisen: hyvää oli. Lohessa maistoi miedon savun maun, rapukastike oli syntisen kermaista ja mummonkurkku toi sopivaa kontrastia ja rapeutta. Annokseen kuului kirnuvoissa kypsennettyä veitsiperunaa, joka toi mieleeni äidin lapsuudessani usein tekemää uuniperunaa ja söin kaiken hyvällä ruokahalulla.

Loistavan aterian päätti Kemijärveläinen leipäjuustotartaletti hillasorbetilla, jogurttimoussella sekä mallasleipäcrunchyllä. Se kuulosti tarpeeksi eksoottiselta vaihtoehdolta, että valitsin sen listalta ja se osoittautui yksinään jo tarpeeksi hyväksi syyksi palata uudestaan Rovaniemelle. Leijailin ruokataivaassa vielä tovin kävellessäni takaisin hotellilleni ja siitä asti kun palasin takaisin kotiin olen hehkuttanut kaikille ravintola Nilin ruokia. Olen fani, myönnän sen, eikä vain loistavan ruoan johdosta, vaan myös ensiluokkaisen palvelun johdosta. Ruokailin yksin tuona iltana, mutten missään vaiheessa tuntenut itseäni yksinäiseksi. Minut otettiin hyvin huomioon ja kaikki suositukset osuivat nappiin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply