Suomen suurin matkablogiyhteisö

Mirabell palatsi ja puutarha – Do re mi sekä yksisarvisia

Doe, a deer, a female deer
Ray, a drop of golden sun
Me, a name I call myself
Far, a long long way to run
Sew, a needle pulling thread
La, a note to follow so
Tea, a drink with jam and bread
That will bring us back to Do

Sound of Music soi vahvasti mielessäni kun talsin harmaana päivänä Salzburgin katuja kohti Mirabell puistoa. Puiston sisäänkäynnin kummallakin puolen patsaat venyttelevät kuin luoden kaaren sisääntulijan ylle ja toivottavat tervetulleiksi satumaiseen puutarhaan. Sää ei tee oikeutta Mirabell puistolle ja tunnen että paras aika vierailla kyseisessä paikassa on kieltämättä kevät ja kesä kaikkien kukkien juuri heräillessä talviunilta tai jo ollessaan täydessä kukassa. Nyt jokunen yksinäinen ruusu sinnitteli sitkeästi viimaa vasten, mutta muuten maisema on kesäisestä loistosta kaukana. Muutamissa penkeissä hennot pienet Orvokit varovasti pitävät pintansa ja siihen kukkaloisto jää. Kannattaako siis talvella uhrata aikaa käymällä tässä puistossa? Väittäisin että kyllä, kannattaa edes piipahtaa.

Itse ihastuin patsaisiin, jotka toiset ovat erittäinkin veikeän näköisiä. Portaita, joilla Von Trappin perhe lauleskeli, vartioi kummallakin puolella yksisarviset ja kummallakin on mitä veikein ilme. Ihan kuin he tietäisivät jonkin mehevän salaisuuden. Aivan vieressä, toisten portaiden kohdalla on myös omat vartijansa ja nämä pulleat pienet ukkelit ovat kerrassaan hurmaavia hassulla tavalla. Ajan patina näkyy näistä tietenkin jo tässä vaiheessa, mutta onneksi ilmeikkäät kasvonpiirteet ovat vielä havaittavissa.

Myös köynnösten peittämä kaareva holvikäytävä, jota pitkin Sound of Musicissa juostaan on paikallaan. Kieltämättä ei yhtä rehevänä kuin kesäaikaan, mutta kuitenkin selvästi löydettävissä. Melkein teki mieli juosta jolkuttaa itsekin kaarien läpi elokuvan hengessä, enkä muuten ollut ainoa. Itse jätin juoksentelut hoilaten toteuttamatta, mutta muutama kiinalaistyttö veti todellisen show:n pystyyn saadakseen tapahtuman kameralle. Todelliset elokuvan fanit vierailevat myös Mirabell puiston laidalla sijaitsevassa Salzburg Marionette teatterissa nähdäkseen elokuvan marionetit ja kuunnellakseen maailmankuulua oopperaesitystä. Jos ei juuri vierailun ajankohtana satu olemaan sopivaa esitystä, pääsee ihan vain nukkejakin katsomaan, ne ovat yllättävän suosittu nähtävyys. Itse kuuntelin vielä hetken katusoittajan trumpettiesitystä kunnes sormet olivat kohmeiset ja jatkoin vieressä oleville Mirabellin joulumarkkinoille nauttimaan kuppi kuumaa glühweinia.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply