Suomen suurin matkablogiyhteisö

Solo Sokos Hotel Torni – Helsinki

Vaikka olin suunnitellut kaiken tarkasti, merkinnyt tärkeät hoidettavat tehtävät kalenteriin ja aloittanut ajoissa oli joulukuu joka tapauksessa kiireinen kuukausi ja välillä sai mennä pää kolmantena jalkana paikasta toiseen. Se siitä ihanasta rentoutumisesta ja jouluun hiljalleen valmistautumisesta – vai onnistuiko se sittenkin? Olimme tyttöjen kanssa sopineet jouludinneri päivän hyvissä ajoin ja olin tieten tahtoen jättänyt kyseisen lauantain vaille mitään muuta ohjelmaa, jotta varmasti ehdin rauhassa valmistautua syöminkiin ja jottei olisi kiire sitten minnekään. Sitten välähti, varasin huoneen Helsingin Solo Sokos Hotel Tornista juuri tuolle viikonlopulle. Voisin lähteä keskustaan hyvissä ajoin, jättää tavarat hotellille, kierrellä joulumarkkinoilla, rentoutua hotellihuoneessa ennen tyttöjen tuloa ja mikä sopisi paremmin jouludinnerin etko-paikaksi kuin legendaarinen Torni. Hotelli sijaitsee aivan Helsingin keskustassa Forumin kainalossa kivenheiton päässä Stockmannilta, eli aivan paraatipaikalla. Entisessä elämässäni kun tein työn puolesta paljon hotellivarauksia rakastin varata huoneen Tornista, sillä tiesin että majoittuja pitäisi siitä. Olen itsekin yöpynyt hotellissa aikaisemmin ja tuolloin asustelin aivan hotellin torniosion huipulla vaaleassa huoneessa lasiseinäisellä kylpyhuoneella. Rakstin sitä huonetta ja maisemaa!

Olen myös käynyt Tornissa yöpymättä siinä. Joitain vuosia sitten ystäväni meni naimisiin ulkomailla emmekä toisen kaverin kanssa olleet fyysisesti paikalla mutta kylläkin hengessä. Suuntasimme nimittäin hotelli Tornin alakerrassa sijaitsevaan Pub O’Malley’s ravintolaan syömään ”hääaterian”. Muistoissa on vieläkin maistuva hampurilainen ja lakritsipirtelö! Trinksulaseja on myös tullut kilisteltyä sekä Tornin alakerrassa sijaitsevassa American Bar:issa että maisemien kera Ateljee Bar:issa aivan tornin huipulla. Ja onhan sitä täytynyt käydä testaamassa paikan legendaarinen vessa, josta aukeaa maisemat Helsingin ylle. Toisin sanoen hotelli Torni on ollut mukana monessakin tilaisuudessa vuosien varrella.

Saapuessani hotellille oli vastaanotossa muutama muukin kirjautumassa sisälle, mutta iloisesti tervehtivä mies otti minut vastaan lyhyen odottelun jälkeen. Sain valita haluanko asua jugend-tyylisellä puolella vai art deco-puolella ja Hercule Poirot sekä tuon aikakauden fanina valitsin jälleen kerran art decon. En voi olla pettynyt valintaani, se vain viehättää tyylinä. Jätin tavarani huoneeseen ja tein juuri niin kuin olin suunnitellut ja kiertelin sekä Teurastamon joulumarkkinat että Tuomaan markkinat ja vain nautin päivän tuomasta kiireettömyydestä kaupungilla. Ostin lopulta pussillisen paahdettuja kastanjoita sekä saunavihdan ja suuntasin pari tuntia keskustassa pörrättyäni takaisin hotellille. Vaikkei sää ollutkaan joulukuussa mitenkään kylmä, oli ihana tulla lämpimään hotellihuoneeseen, astua suihkuun ja antaa kuuman veden vain valua alaspäin. Olin kevyellä matkavarustuksella liikenteessä, joten kylpyhuoneessa olevat tuotteet tulivat käyttöön. Varsinkin pienessä vihreässä tuubissa oli ihanan tuoksuista saippuaa! Suihkusta tultuani keitin itselleni vielä kupin kaakaota ja käperryin sänkyyni telkkaria katsomaan. Olin jonkinnäköisessä autuuspöhnässä kun vailla minkäänlaista kiirettä huomasin että kellohan lähenee etko-aikaa. Ehkä pitäisi pukea päällekin jotain ettei kaverit löydä yöpuvussa hiipparoivaa Mariaa vielä kun olisi jo aika korkata pullo kuplivaa. Sain kuin sainkin ajoissa vaatteet päälle ja hiukset harjattua kun kaverit viimein tulivat ja oli aika kilistellä joululle sekä tietenkin ystävyydelle. Huoneessani oli tarpeeksi istumatilaa isommallekin köörille, mutta meille kolmelle tilaa oli enemmän kuin hyvin nopeille etkoille.

Ilta sujui hyvin ruoan ja musiikin parissa ja jatkoimme iltaa trinksujen kera juttelemassa syntyjä syviä. Kello läheni kahta yöllä kun päätimme sanoa hyvät yöt ja taksijonon sijaan sainkin kömpiä ihanaan pehmeään sänkyyn nukkumaan yöni hyvin. Pehmeät lakanat, hyvä tyynyvalikoima eikä kestänyt viittä minuuttia kauempaa kuin olin jo unten mailla. Sain nukkua koko yön täysin rauhassa ilman minkäänlaista häiriötä – vaikka Torni on aivan Helsingin keskustassa, en kuullut mitään ääniä kadulta taikka hotellin käytävältäkään.

Aamulla sain herätä rauhassa ja hiippailla alakertaan aamiaiselle. Kauhean moni ei ollut vielä herännyt joten pääsin hyvin valitsemaan omat herkkuni hyvin varustellusta aamiaispöydästä. Pari siivua juustoa, salaattia, raejuustoa, kurkkua, karjalanpiirakka, jogurttia, granolaa, marjoja, mehua ja teetä. Herkullista ja maha täynnä suuntasin vielä pikku levolle ihanaan sänkyyni ennen kuin oli aika palata todellisuuteen ja mennä kotiin. Mikä siinä on että aina pitää olla mukamas menossa jonnekin kauas kokeakseen irtioton ja hiukan ladata akkuja. Miniloma hotellissa ihan lähelläkin tuo pientä lisää elämään ja rauhoittaa hetkeksi kaiken kiireen keskellä. Eikä pidä jännittää yksin menemistä, silloinhan saa  tulla ja mennä juuri oman pään mukaan sekä tehdä niitä asioita joista itse nauttii. Tällaiselle pikku irtiotolle täytyy lähteä pian uudestaan!

Kirjoitettu yhteistyössä Sokos Hotels

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply