Suomen suurin matkablogiyhteisö

Makumatkalla: Fat Ramen

Kaveri kyseli tuossa ennen joulua olenko kiinnostunut tulemaan mukaan syömään paikkaan nimeltä Fat Ramen Hietalahden Kauppahalliin ja kun ruoasta on kyse, olen yleensä kyllä kiinnostunut. Eräänä perjantai-iltana tallustelimme kovassa tuulessa pipo vedettynä korvien ylle kohti Hietalahtea ja alueen kaunista kauppahallia. Paikan muut myyntikojut oli jo joko suljettu tai sulkeamassa, vain muutama ruokapuolen myyntipiste oli vielä auki. Fat Ramen sijaitsee aivan toisessa päässä ja ravintolalla on muutama pitempi pöytä katutasossa keittiön vieressä ja loput pari porrasta ylempänä, missä tunnelma on taattu. Ystäväni oli ostanut tuolloin vielä toiminnassa olleelta Grouponilta kaksi yhden hinnalla diilin paikkaan ja niin nähtävästi oli moni muukin, sillä lähestulkoon kaikki pöydät ympärillämme täyttyivät samaa menuta syövistä ihmisistä.

Fat Ramen yhdistää aasialaisia ja pohjoismaalaisia makuja onnistuneesti ja niitä voi syödä joko paikan päällä tai street food maisesti ottaa mukaansa. Koska meillä oli menu eikä mikään kiire, istahdimme yhteen yläkerran pöydistä ikkunan viereen. Tilasimme kumpikin pullolliset yrttistä limpparimaista juomaa ja alkujännityksestä huolimatta se oli todella hyvää! Tätä voisi juoda toistekin. Ensimmäinen ruoka-annos, joka kannettiin pöytään oli omasta mielestäni myös koko illan paras: kurkkukimchiä, nori-riisikeksiä sekä tofu-majoneesia. Täydellisen harmoninen annos missä oli omaa tämän hetkistä lemppari-ruokaani: kimchiä.

Ei kestänyt kauaa kun seuraava annos tuli pöytään. Vuorossa oli Bö-ssam possunniskaa, kimchiä ja togarashia. Sormethan tästä tuli sotkuisiksi, mutta mausteet olivat kaikki enemmän kuin kohdillaan. Kaverini mielestä tämä oli illan parasta ja olisi kuulemma voinut syödä tätä lisääkin. Tässä vaiheessa oli mentävä pesemään sormet alakerran vessassa vaikka pahimmat soossit sai hyvin pyyhittyä tuoksutettuihin servietteihin. Ja kannattaa muuten käväistä muutenkin tuolla katutason alapuolella sijaitsevassa vessassa – se on yllättän kaunis tila! Kun tulin takaisin ylös tarjoiltiin pääruokaa lohi ramenia syvässä kulhossa kauniisti esillelaitettuna. Liemi sekä nuudelit olivat loistavia; niin hyviä että voisin syödä jopa vain niitä ilman mitään lisäkkeitä!

Illan päätöksestä vastasi Madeleine leivos genmatcha crema catalanan päällä. En ollut koskaan syönyt siitepölyä, mutta nyt tuli sitäkin maistettua tässä annoksessa. Oikein hyvä eikä liian suuri taikka makea jälkiruokaelämys. Jos työpaikkani sijaitsisi lähempänä Fat Ramenia löytäisin itseni varmasti usein täältä lounaalta, sillä ravintola aukeaa jo kello 11.00, mutta jos et keskustaan pääse tuohon aikaan on ravintola auki myös iltasella. Ajat ja menun voi vilkaista täältä.

Jos olet menossa Matkamessuille ensi viikolla niin käyhän osallistumaan kilpailuun tästä, vielä ehtii voittaa liput kahdelle!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply