Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matkatoiveita vuodelle 2016

Ensin ajattelin etten kirjoittaisi tulevan vuoden matkatoiveista mitään, mutta selailessani tuossa historiikkia huomasin että sellainen on kuitenkin tullut kirjoitettua joka vuosi. Tällaisena perinteiden ja historian ystävänä katson siis parhaaksi olla poikkeamatta tästä sittenkään tällä kertaa. Ja onhan unelmointi aina kivaa.

Tammikuussa lähden ensi töikseni LUX valoshow tapahtumaan Helsinkiin katsomaan eri taideteoksia pitkin keskustaa. Haluan kulkea koko reitin pimeän tultua ja ihailla mitä valoa tulee vastaan. Tietenkin omaa lyhtyä pitää käydä moikkaamassa Ruttopuistossa ja maistella jonkun katukeittiön tarjontaa matkalla. Siitä seuraavana viikonloppuna lähden hotellilomalle ihan kotimaassa kun viimein saan käytettyä Scandicin majoituslahjakorttini, jonka voitin viime vuoden matkamessuilla. Ajattelin koko vuoden että kyllä sitä kerkee käyttämään kunnes todellisuus iski päin naamaa puolessavälissä joulukuuta ja tajusin että tiukille menee. Ensimmäiseksi mietin ihan vain Helsinkiä, mutta kun siellä nyt tulee seikkailtua niin usein ja itse asiassa ihan vastikään, päätin suunnata toisaalle.

www.luxhelsinki.fi

Loppuvuodelle haetaan matkainspistä taas Matkamessuilta, joten jokereita voi löytyä tuolta. Joka tapauksessa odotan näitä messuja jo innolla ja tahdon tehokkaasti hyödyntää nämä messupäivät ja tutustua varsinkin kotimaan kohteisiin. Jos vaikka tänä vuonna saisin toteutettua tuon ajatuksen Hämeenlinnasta, Raumasta ja Turusta. Mutta ainahan se veri vetää myös maailmalle ja olen avoin ideoille. Seuraavaa lomaa vietän helmikuussa joten jos sitä nyt jonnekin löytäisi tiensä. Lämpimään? Täytyy tässä vähän tunnustella ja mutustella mitä sitä keksisi.

www.visitturku.fi

Irlanti on ollut haavelistalla jo pitemmän aikaa ja löysin mielenkiintoiselta vaikuttavan vaellusmatkan tuolle vehreälle saarelle. Mitään en siis ole varannut, mutta kovasti tekisi mieli lähteä patikoimaan ja tutustumaan pieniin kyliin, linnoihin ja nummiin. Olisiko toukokuu hyvä ajankohta? Tai jos ei toukokuussa lähde minnekään, menisikö sitä kesäkuussa Montenegroon ja/tai Kroatiaan. Kovasti kutkuttaisi näitäkin paikkoja jo päästä tutkimaan ja samalla nauttimaan (toivottavasti) lämpimästä säästä.

www.temamatkat.fi

www.aurinkomatkat.fi

Atlanttia ei ole tullut ylitettyä vähään aikaan ja niin Kanadan Toronto kuin Montrealkin ovat ruvenneet ilmestymään vähän väliä lentomainoksiin omassa fiidissäni. Toisaalta, jos lähtisikin hiukan etelämmäksi USA:n etelävaltioihin maistamaan comfort foodia. Ei sekään olisi pöllömpi ajatus varsinkin kun kaveri jo ilmoitteli että hän mielellään tulisi mukaan New Orleansiin.

www.montreal.eater.com

www.huffingtonpost.com

Niin päädytään taas loppuvuodelle ja joulumarkkinat kiinnostavat edelleen. Wien, Berliini tai Praha voisi olla ensi vuoden joulumarkkinakohde. Ainakin tänä vuonna kuvia katsellessani ja muiden blogipostauksia paikoista lueskellessani kaupungit vaikuttavat juuri oikeilta joulufiiliksen lähettiläiltä.

www.weinacht.at

Eiköhän näillä suunnitelmilla ja toiveilla voi suunnata kohti tulevaa vuotta ja toivoa että joku edes toteutuisi, mukavista yllätyksistä matkan varrella nyt edes puhumattakaan.

Mietin tässä myös asioita joita haluaisin tehdä tulevana vuonna ja niitäkin on kertynyt listalle muutama: Haluan kokeilla avannossa uimista. Tämän voin tehdä ihan lähellä kotiakin, mutta eipäs vain ole tullut kokeiltua. Jännittää, se on niin pirun kylmää! Haluan myös ratsastaa hevosella jollain matkalla. En millään lailla ole heppatyttö ja hiukan jopa pelkään hevosia joten tämä ei meikäläiselle ole mikään noin vain tehtävä asia. Se hevonen saisi mielellään olla sellainen vähän pinempi eikä juoksennella ympäriinsä vaan hallitusti kävellä löntystää eteenpäin. Pelosta huolimatta tämä on nyt tullut eteeni ja haluan edes kokeilla…hetken…auringonlaskussa vaikka… Haluan kokeilla uutta spa-paikkaa. Viime vuonna tein listaa itselleni eri kylpylöistä Virossa ja tarkoitus oli että lähtisin käymään jossain näistä paikoista. No se jäi, mutta nyt haluaisin löytää uuden ihanan rentouttavan kylpylän missä voin nauttia hoidoista, vesistä ja saunoista. Silkkaa rentoutumista haussa siis. Oikeastaan näitä ”minä haluan…” asioita on paljon, mutta tässä nyt muutama joita olen jo jonkin aikaa mutustellut, eikä ne oikeastaan ole aivan mahdottomia ajatuksia. Syystä tai toisesta kuitenkin vain jääneet toteuttamatta.

Mitä suunnitelmia ja toiveita teillä on tulevalle vuodelle?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Tiia/ReiseReise 6.1.2016 at 12:52

  Mun bucket-listalle ilmestyi myös Toronto jostain takavasemmalta. 😀 Sinne olisi mahtavaa päästä ja samalla käydä Niagara Fallseilla.

  • Reply Maria 6.1.2016 at 14:20

   Joo, Toronto ilmestyi kun tyhjästä omallekin listalle. Löysin huippuhalvat liputkin täs kuukaus takaperin ja ehdin pyytää pomolta jopa lomaa. Sit ajattelin että Niagara Falls on varmasti jäässä helmikuussa kun sinne olin alun perin suunnitellu lähteväni. Päätin sit säästää seuraaviin tarjouksiin kun on vähän lämpösämpi 😀

 • Reply Noora 30.12.2015 at 20:33

  Mahtavan kuuloisia suunnitelmia, toivottavasti saat toteutettua mahdollisimman monta! 🙂 Itsekin odotan innolla (ja kauhulla, koska reissuideoita on jo muutenkin liikaa :D) Matkamessuja. En ole vielä kertaakaan päässyt siellä käymään, joten on jo aikakin. New Orleans on kiehtonut mua jo pitkän aikaa. Sinne haluaisin joskus päästä, vaikka jollain road tripilla. Montreal taas kutsuu mua keväällä ja odotan sinne pääsyä jo innolla.

  • Reply Maria 31.12.2015 at 09:17

   Hei Noora, mulla on Matkamessujen torstai merkattu täyteen kaikkia mielenkiintoisia luentoja jo valmiiksi. Plus että pääsee kiertelemään ja imemään inspiraatiota itseensä. Ihanaa 😀
   Mun täytyykin sitten odotella sun postauksia Montrealista kun se tosiaan on pomppinu tässä esille niin moneen otteeseen että mietin jo onko enne 😉 Ja road trip jenkeissä olis kyllä mahtavaa! Reissuideoita tosiaan nousee kuin sieniä sateella 😀

  Leave a Reply