Suomen suurin matkablogiyhteisö

Original Sokos Hotel Vaakuna Helsinki

Lähestulkoon tasan vuosi sitten vietimme kaverin ”hei hei Helsinki” bileitä hänen muuttaessaan pääkaupungista maalle ja pidimme etkot Original Sokos Hotel Vaakunassa eli siinä samaisessa talossa missä on Sokos tavaratalokin. Jo silloin ajattelin että tämän keskeisempää paikkaa saa hotelli hakea ja ihastelin samalla paikan mielenkiintoista sisustusta. Tuolloin en kuitenkaan jäänyt paikkaan yöksi, mutta pääsin korjaamaan tämän asian kun vietimme toisen kaverimme polttareita nyt syksyllä. Koska polttariohjelma sijoittui Helsinkiin päätimme varata hotellihuoneen yöksi jottei tarvitse turhaan yötämyöten seisoskella taksijonoissa ja onhan se mukavampaa päästä pitkästä aikaa tyttöporukalla juoruamaan ihan kunnolla.

Kuten todettua, on Original Sokos Hotel Vaakuna niin Helsingin keskustassa kun vain voi olla aivan rautatieaseman vieressä. Alakerrassa löytyy Sokos tavaratalo shoppailua varten, yhdessä kulmassa sijaitsee Casa Largo minne kannattaa suunnata työpäivän jälkeen nauttimaan Cavaa, ylhäältä 10-kerroksesta löytyy Ravintola Loiste trinksuja ja maisemia varten ja yönälkää helpottaa katutasossa sijaitseva Mäkkäri. Eli periaatteessa kauas ei hotellilta tarvitse mennä, kaikki on samassa talossa.

Talo valmistui vuoden 1952 Olympialaisiin ja tyyli on funkismainen herättäen nostalgisia viboja sielussa. Jo aula uhkuu tyylikkäästi mennyttä aikaa, joskin kaikkea on päivitetty. Sisäänkirjaus sujui ongelmitta ja vastaanottovirkailija otti meidät iloisesti vastaan. Pientä tungosta syntyy kuitenkin helposti aulaan ruuhka-aikoina kun ei ole yhtä selkeää jonoa, vaan kaikki seisoo keskellä huonetta ja arpovat mikä olikaan tulojärjestys. Tämä tosin on yleistä monissa hotelleissa kun monet kirjautuvat sisälle samoihin aikoihin. Saimme huoneen kuudennesta kerroksesta ja hissiaulaan oli kerääntynyt muutama muukin odottamaan hissejä. Tässä sijaitsee yksi hotellin pullonkauloista, sillä hissit ovat hotellin kokoon nähden todella pienet ja me kolme mahduimme juuri ja juuri laukkuinemme kerralla sisään. Ehkä porukka ennen vanhaan matkusti kevyemmin tai käyttivät enemmän portaita kun alunperin näin pienet hissit on rakennettu. Söpöt ne kuitenkin ovat ja tuovat mieleeni lapsuuden ja isovanhempien pienen, samantyyppisen hissin Arabiassa.

Meidän huoneemme, Standard Twin lisävuodemahdollisuudella, sijaitsi hisseiltä katsottuna aivan vastakkaisella puolella ja näkymä oli alas Mannerheimintielle sekä Lasipalatsille. Varsinkin illalla yön pimetessä ja valojen syttyessä oli hauska katsella ihmisten liikkeitä kaupungilla. Jotenkin odotin että äänet kantautuisivat erittäin hyvin sisälle ja kyllähän ne kovaääniset suojatien valojen piippaus siinä Postitalon kohdilla keskellä yötä hiukan sisälle kuuluivatkin, mutta eivät häiritsevästi. En missään vaiheessa herännyt meluun ulkoa tai käytävältä joten hyvän yön unet sai kyllä.

Meitä oli kolme majoittujaa ja nukuin yön aukilevitetyllä sohvalla. Tilaa oli riittämiin ja kaksi lasta mahtuisi vallan mainiosti siinä myös nukkumaan. Sohvaosa oli hiukan napakampi kuin aukilevitettävä osa, joten löysin itseni pian tältä jämäkämmältä puolelta sänkyä nukkumasta. Polttarisankaritar itse ihastui ikkunan vieressä olleeseen tuoliin ja olihan siinä erittäin mukava istua. Toinen mukava lisä huoneessa oli valoherätin, joka herättää nukkujan lempeästi lisääntyvällä valolla.

Huoneessa oli myös vedenkeitin jos teki mieli juoda kuppi kuumaa kaakaota, pikakahvia tai teetä, mutta myös pari pullollista lähdevettä ilmaiseksi. Kurkkasin baarikaappiin ja jos väkevämpää olisi tehnyt mieli löytyi myös näitä sekä virvoitusjuomia jonkun verran, maksullisina kuitenkin. Kävin myös suihkussa ennen nukkumaan menoa ja kylpyhuoneesta löytyi Dermosil:in kertakäyttöpakkauksissa hiustuotteita sekä saippuaa, joita hyödynsin. Jos aikaa olisi ollut enemmän, olisin lekotellut ammeessa vaahtokylvyssä. Varsinkin talvisin minusta on ihana jos huoneessa on amme niin pääsee liottamaan jäätyneet raajansa ja hiljalleen sulamaan kuplien keskellä. Iso plussa vielä sekä kylpytakista sekä tohveleista sillä niissä oli mitä mukavinta istua käpertyneenä omalle sängylle suihkunraikkaana rupattelemassa kavereiden kanssa mukavia.

Aamupala tarjoiltiin Ravintola Loisteessa 10-kerroksessa ja koko paikka oli aivan tupaten täynnä. Koska ketään ei näkynyt sisääntullessa kyselemässä olemmeko hotellin asiakkaita lähdimme metsästämään istumapaikkoja. Jakauduimme kolmeen osaan ja viiden minuutin stalkkaamisen jälkeen ystäväni onnistui nappaamaan pöydän juuri poistuvien lähtiessä. En ole suuri aamupalojen fani, mutta jos ne kuuluvat hintaan hyödynnän mahdollisuutta tietenkin. Kävin hakemassa mehua sekä teetä ja lappasin lautaselleni maustamatonta jogurttia, granolaa ja marjoja. Lisäksi oli kuivattuja hedelmiä ja marjoja, eri myslejä ja muroja sekä muutama eri makuisia jogurtteja. Puuroakin olisi ollut saatavilla ja jos muuta lämmintä kaipasi oli munakokkelia, nakkeja, tomaatteja ja kasvissekoitusta tarjolla. Itse otin muutaman juustopalasen, salaattia, kurkkua ja raejuustoa sekä karjalanpiirakan. Mukavana lisänä olisi voinut olla munavoita, mutta sitä en nähnyt missään. Kananmunia kylläkin. Gluteenitontakin tarjontaa oli mukavasti niin suolaisella kuin makealla puolella. Päätin aamupalan pieneen munkkiin ja niin olikin aika luovuttaa pöytä jo seuraaville, jotka meidän tavoin aiemmin, katseli meitä siihen malliin että hyökkäävät pöytäämme sillä sekunnilla kun jonkun pylly tuolista irtoaa.

Kaiken kaikkiaan mukava hotelli, jonka valtteja ehdottomasti on sijainti ja erilainen sisustus. Myös Ravintola Loisteen maisemat Helsingin keskustan ylle eri suuntiin luo kauniit puitteet vierailulle. Kannattaa ehdottomasti käydä edes vilkaisemassa, sillä Helsinki näyttää ihan erilaiselta vähän korkeammalta katsottuna.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply miraorvokki 20.11.2015 at 18:00

    Kiva postaus! 🙂 Monesti tuon hotellin ohi kulkenut, mutten ole koskaan sisällä käynyt. Nyt vähän siis pääsi näkemään mitä tuon keskseisen hotellin sisusta onkaan. Tuo kyljessä oleva Casa Largo onkin vähän tutumpi – juuri loistava cavapaikka.

    • Reply Maria 22.11.2015 at 19:23

      Tuosta tosiaan kävelee usein ohi ja monesti Sokokselle shoppailemaan, mutta näin pääkaupunkilaisena sitä harvemmin Helsingissä on yötä hotellissa. Kiva että vaihteeksi näin. Suosittelen varsinkin kesällä käymään myös Loisteessa ainakin trinksuilla, näkee Helsinkiä myös eri perspektiivistä 🙂

    Leave a Reply