Suomen suurin matkablogiyhteisö

Mangiare – rakkaudesta italialaiseen ruokaan

Italialaista ruokaa monesti rakastetaan jo ihan pienestä pitäen. Lapset yleensä rakastavat spagettia ja jauhelihakastiketta eikä kovin moni työnnä pizzaakaan pois, puhumattakaan sitten vanhemmista lapsista tai aikuisista. Harva vihaa italialaista ruokaa (toki näitäkin saattaa olla, onko?) ja onhan se yksi maailman tunnetuimmista keittiöistä. Itselläni oli listalla pari eri annosta mitä nyt vain olisi pakko saada lomalla Italiassa ja onneksi pääsin maistamaan niitä jokaista.

Cacio e pepe

Cacio e pepe tarkoittaa juustoa ja pippuria eikä annoksella kuvaavampaa nimeä voisi olla. Eli kaikessa yksinkertaisuudessaan annos sisältää mustaapippuria, Pecorino Romano juustoa ja pastaa. Olin viimeisen kuukauden ajan ennen matkaa törmännyt mainintaan tästä annoksesta vähän joka paikassa, joten olihan sitä saatava maistaa. Ja oli hyvää! Kun pääsin kotiin oli vielä pakko tehdä oma versio tästä annoksesta, helppoa ja maittavaa!

Pasta frutti di mare

Merenelävä pasta oli myös must-eat listallani ja tämän annoksen äärelle pääsin Taormiinassa kun hengailimme rannalla. Annos oli maukas, täyttävä, täynnä makuja, juuri niin ihana kun olin kuvitellut. Harmi etten ollut ajatellut etukäteen miten kova työ siinä on siistiä kaikki merenelävät ennen syöntiä… Siinä oli sormet aivan soossissa ja eleganssi kaukana, mutta ketä haittaa kun hyvää oli!

Pizza Margherita

Pizzan synnyinmaasta kun on kyse on pizzaa pakko maistaa. Kotona tilaan yleensä eri täytteillä olevan pizzan, mutta nyt halusin testata ihan perus Margherita pizzan ja tietenkin Napolissa. Jos haluat vinkin hyvästä pizzeriasta Napolissa, kannattaa lukaista tämä.

Sicilialainen Cannoli

Synttärini sattuivat kesälomareissun ajaksi ja synttäreitä vietettiin Palermossa. Olin etukäteen googlaillut mitä Palermossa kannattaisi tehdä ja monet tahot suosittelivat syömään cannolia ja mikäs minä olen sitä kiistämään? Se oli taivaallista, taisi jopa voittaa tiramisun (joka on äärettömän hyvää sekin oikein valmistettuna) ja ostin sitä jopa pariin otteeseen. Ehdottomasti paras cannoli oli Nonna Vincenzan valmistama ja ostin sen Catanian lentokentältä. Onneksi niitä saa muualtakin kuten Roomasta!

Gelato

Täytyykö tätä edes millään tavoin motivoida? Italialainen jäätelö on aivan parasta! Usein seisoin tiskin edessä pähkäilemässä mitä makua tänään pitäisi kokeilla. Onneksi monet jäätelömyyjistä ovat tottuneita tällaisiin tilanteisiin ja kysyivät haluaisinko kenties montaa eri sorttia kuppiini. No tahdon!

Näiden lisäksi oli tietenkin muita annoksia joita ei edes ollut ajatellut ennen kuin näki annoksen listalla. Antaa kuvien lopulta puhua puolestaan, muutama italialainen annos olkaa hyvä:

Mikä on sinun mielestäsi parasta italialaisessa keittössä?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Vesa 31.12.2015 at 08:27

  Mangare???
  Mangiare = syödä, tarkoitatko sitä?

  • Reply Maria 31.12.2015 at 09:29

   sitähän juuri. kiitos kun huomasit niin sain korjattua 🙂

  Leave a Reply