Suomen suurin matkablogiyhteisö

Shoppailumekka keskellä Sisiliaa

Keskellä Sisiliaa, keskellä tasan ei yhtään mitään löytyy ihana keidas; shoppailukylä täynnä kauppoja ja toinen toistaan parempia tarjouksia. Sicilia Outlet Village sijaitsee A19 tien varrella noin 65km länteen Cataniasta Palermoon johtavalla moottoritiellä. Jos ei omaa autoa ole alla pääsee Cataniasta näppärästi bussikyydilläkin perille, mutta meillä kuitenkin oli auto ja jätimme sen suurelle parkkipaikalle Outletkylän välittömään läheisyyteen. Harmi ettei varjopaikkaa ollut missään, joten oli varmaa että auto on kuin sauna tullessamme takaisin. Lämpötila hipoi +40 astetta, heinäsirkkojen sirkutus soi huumaavana korvissa ja ilma oikein väreili. Maasto on kumpuilevaa ja Outletalue jää vähän kuin ”laaksoon” vaikkei ympärillä suorastaan vuoria ole. Ilma seisoi kuitenkin paikallaan eikä tuulenvärettä ollut havaittavissakaan. Toppi liimautui ihoa vasten jo parin askeleen jälkeen ja mietin miten shoppailusta mitenkään voi tulla mitään. Jätin kaikki ylimääräiset tavarat autoon (tästä syystä kameraa ei ollut mukana ja joudun pärjäämään lainakuvilla) ja päätin pärjätä vain lompakolla, olihan sisällä tärkein: pankkikortti mitä vinguttaa.

www.livinginsicily.eu

www.stock-clip.com

Kuin vastauksena rukouksiin oli ympäri aluetta ripoteltu ”höyrysuihkuja” (paremman sanan puutteessa käytetään tätä). Niistä suihkusi eri suuntiin viileää höyryvettä ja löysin itseni pian pyörimästä tangon ympäri saadakseni mahdollisimman paljon tästä vilvoitteesta. Jalkauduimme kylän kujille ja päätimme tavata kahden tunnin päästä taas samassa paikassa. Näin ei tuhlaannu aikaa kauppoihin joista ei itse ole kiinnostunut, vaan saa tehokkaasti vain shoppailla. Lähdin intoa puhkuen tarpomaan eteenpäin ja tulihan niitä omia suosikkikauppoja vastaan. Pian seisoinkin jo ilmastoidussa sovituskopissa läjäpäin vaatteita mukanani ja sovittelin niitä. Ihanat -70% lappuset roikkuivat kauluksissa ja tein suorastaan löytöjä. Kyllä tämä tyttö oli iloinen.

www.pmocar.it

www.livinginsicily.eu

Kun olin kävellyt alueen puoleen väliin päätin pitää pienen tauon jääkylmän limpparin parissa ja valitsin yhden paikan kahviloista. Jos olisi ollut nälkä olisi ravintoloitakin löytynyt muutama, mutta tiesin että illalla on luvassa kunnon illallinen joten juomatauko sai riittää. Kun pakollinen tankkaus oli tehty löytyi taas puhtia koluta läpi putiikkeja. Olin säästänyt Korsin kaupan viimeiseksi ja hyvä niin, käytin pienen omaisuuden kun en vain voinut poistua paikalta ilman uutta kassia ja lompakkoa. Mutta ne oli -50%… eli säästin… ja tarvitsin niitä. Muuten löytyy kauppoja aivan laidasta laitaan aina Nikestä Ferrarikauppaan, Gantista Desigualiin, sisustusliikkeitä, suklaakauppoja ja aurinkolasikauppoja unohtamatta. Aikaa saisi helposti kulumaan yli parikin tuntia, joten olin aika ylpeä saavutuksestani koluta paikka läpi siinä ajassa ja vielä tehdä ostokseni. Matkaseuralaisenikin oli yhtä hymyä ja oli saanut ostettua enemmän kuin oli ajatellut alunperin.

Eli jos suuntaatte näille main Sisiliaa tai rauniot ja ranta alkaa kyllästyttää kannattaa poiketa pienelle tai suuremmalle shoppailuretkelle. Sisään ei maksa mitään ja Outletin hinnat ovat varsin kohtuulliset!

Oletko itse jo käynyt Outleteissa shoppailemassa? Missä on mielestäsi paras Outletalue?

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply