Suomen suurin matkablogiyhteisö

Makumatkalla: Buatta (IT)

Vaikka Italiassa yleisestikin tuli syötyä hyvin, pääsi ”makumatkalla-listalleni” vain kaksi ravintolaa koko kesälomamatkalta ja molemmat, yllättävää kyllä, sijaitsee Palermossa. Ensimmäinen näistä on Buatta Cucina Popolana. Olimme kävelleet Palermon katuja jo tovin ja nälkä kurnien odotimme, että joku ravintola avaisi ovensa. Satuimme kävelemään Buattan ohi ja se vaikutti ulkoapäin todella viihtyisältä. Pieni kurkistus menua vahvisti, että täällä voisi syödäkin. Ovi oli auki vain puolitiehen ja paikka oli edelleen kuitenkin pimeänä. Sisällä näkyi pari kokkia ja viitoimme kysyäksemme koska paikka aukeaa illallista varten. Puoli kahdeksalta oli vastaus ja lähdimme vielä tunniksi istumaan iltaa lähellä olevaan baariin.

Kun palasimme takaisin oli paikka jo auki ja muutamissa pöydissä oli ihmisiä. Saimme mukavan pöydän nurkan takaa ja vaikka tarjoilija ei englantia osannutkaan sujui asiointi turisti-italialla, espanjalla ja käsiliikkein. Ruokatilauksen jälkeen ehdin katsella enemmän ympärilleni ja ihailin paikan mielenkiintoista sisustusta. Musta-valkoinen ruutulattia sekä teollismaiset hunekalut ovat katseenvangitsijoita ja jäin miettimään onko seinien vierustoilla olevat korkeat vanhat kaapit peruja vaikka apteekkiajoilta. En tiedä, mutta hauskan yksityiskohdan ne ainakin loi. Kaapeissa oli esillä paikan omia ja lähiseudulla tuotettuja tuotteita myynnissä aina pastasta erilaisiin tahnoihin, viinejä unohtamatta.

Jätin alkuruoan tilaamatta, mutta matkaseuralaiseni tilasi muste-pastaa merenelävillä. Jännän näköinen annos ja erittäin hyvän makuinenkin. Kielihän siitä tuli vielä mustaksi. Pääruoaksi olin valinnut paikallisilla yrteillä maustettua kanaa sekä päivän salaatin lisukkeeksi. Yllätyksenä salaatissa oli anjovista, mutta hyvin se kuitenkin sopi kanankin kanssa. Kana oli mehukasta ja vaikken tiedä mitä kaikkea mausteita ruoassani oli, oli tunne ja tuoksu juurikin kuin suoraan italialaiselta yrttitarhasta. Matkaseuralaiseni tilasi pääruoaksi liharullia juusto-kinkkutäytteellä. Vaikka tämäkin annos oli hyvää, täytyy myöntää että ensin tilattu pasta-annos vei tästä selkeän voiton. Pidin pääruoissa siitä ettei niitä heti päättelisi olevan juuri italialaisia annoksia. Vasta kun niitä maistaa ja tuntee maalle tyypilliset maut ja mausteet osaa ne assosioida oikeaan paikkaan.

Olin huomannut ruokalistalla maininnan Cassatasta ja päätimme jakaa sellaisen ja se oli hyvä päätös. Jälkiruoka oli iso ja tuhti enkä millään olisi jaksanut syödä sitä yksin. Cassata on kakkua, missä on sisällä kuivattuja sokerisia hedelmäpaloja sekä suklainen tai vaniljainen ricottatäyte ja koko komeus on usein päällystetty vielä marsipaanilla. Eli makeaa mahan täydeltä, mutta oli se hyvää! Tilasin vielä itselleni kupposen espressoa sulattelemaan kaikkea nautittua herkkua ja onni oli myöten vielä tässä, se oli koko matkan paras espressokupillinen!

Jos joskus eksyn Palermoon uudemman kerran, suuntaan aivan varmasti tänne uudelleen. Konsepti on onnistunut ja Buatta tarjoaa kuten lupaakin perinteistä italialaista ruokaa modernilla twistilla.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply