Suomen suurin matkablogiyhteisö

Catacombe dei Cappuccinin nukkuvat lapset

Maksan munkinkaapuun pukeutuneelle miehelle sisäänpääsymaksun ja laskeudun hyvin valaistua käytävää pitkin alaspäin maan uumeniin. Isä varoitteli kotona etten vain saisi painajaisia paikasta, mutta pitihän sinne kuitenkin päästä. Odotan pahinta, mutta tunnelma ei ole lainkaan ahdistava. Seinillä roikkuu ruumiita puettuna vaatteisiinsa, joillain on irvistävä ilme, toiset ovat aivan ilmeettömiä ja kaiken järjen mukaan tämä ei olisi mukava paikka olla, mutta en ole ahdistunut. Vain utelias. Olen tullut Cappuccinin katakombeihin.

www.pinterest.com/missmhetal/throughout-the-centuries

En voi sanoa että viihdyin täällä ruumiiden seassa, mutta ehkä se on valoisuus joka saa olon tuntumaan rauhalliselta. Valokuvia täällä ei saa ottaa, joten kunnioitin pyyntöä enkä kaivanut omaa kameraa esille. Nähtävästi kuvia on kuitenkin otettu reippaasti, sillä googlaamalla niitä löytyi paljon. Nämäkin ovat siis lainattuja, lähde kuvien alla.

www.tripadvisor.com

www.pinterest.com/pin/319333429802673790/

Yhdellä käytävällä on vain lapsia. Toiset ovat säilyneet uskomattoman hyvin, toisilla on jäljellä vain kallo. Parhaiten on säilynyt kahden vuoden iässä vuonna 1920 kuollut ”Prinsessa Ruusunen” eli Rosalia Lombardo. Hän tosiaan näyttää vain nukkuvan, mutta kaikkien muiden tavoin tuo uni on ikuista. Monella lapsella on jokin lelu kainalossaan ja vaikka suurin osa haudatuista ovat aikuisia, on tämä käytävä täynnä lapsia kaikista surullisin ja kiiruhdan kieltämättä hiukan vauhtia eteenpäin.

www.en.wikipedia.org

Rosalian lisäksi kammioissa on arviolta noin 8000 muumiota: naisia, lapsia ja miehiä eri ikäryhmistä. Heitä kaikkia yhdistää kuuluminen heidän eläessään varakkaaseen ja arvostettuun sukuun. Vanhin kaikista muumioista on vuonna 1599 kuollut kapusiinimunkki Silvestro Gubbiolainen. Alkujaan hautapaikat oli tarkoitettu vain munkeille ja papeille, mutta rikkaat kaupunkilaiset kiinnostuivat katakombeista ja alkoivat maksaa huomattavia summia päästäkseen juuri tuonne haudan lepoon. Omia hautajaisia alettiin suunnittelemaan hyvissä ajoin ennen kuolemaa. Testamentissa määrättiin mitä haluttiin laitettavan päällensä sekä mitä halusi rekvisiitaksi mukaan Tuonelaan. Yleensä vainaja on puettu joko juhlapukuun tai univormuun eikä ollut tavatonta esittää toiveita kuinka monta kertaa vaatteita olisi syytä vaihtaa hautaamisen jälkeen. Näkemäni ruumiiden vaatteita tuskin oltiin vaihdettu kovinkaan usein, sillä ne olivat pölyn ja seitin peittämiä, puhumattakaan siitä, että muumiot tänä päivänä ovat jo erittäin hauraita.

www.sacred-destinations.com

www.motomom.tripod.com

Matkailunähtävyytenä valoisuudestaan huolimatta varmasti matkustushistoriani oudoimmasta päästä. Kauniit rakennukset, museot ja muut nähtävyydet ymmärtää vielä helposti, mutta kuka haluaa mennä katsomaan seinällä roikkuvia ruumiita? Ajatustasolla hiukan karmiva, mutta todellisuudessa ei lainkaan niin veret seisauttavaa. En kuitenkaan ehkä menisi yhtä pitkälle kuin samaan aikaan paikalla ollut ranskalaispariskunta, jotka olivat ottaneet noin kolme- ja viisivuotiaat lapsensa mukaan. En ihan niin pienille suosittelisi paikkaa, mutta eivät ainakaan nuo lapset vaikuttaneet järkyttyneiltä. Miten sitten illalla nukkumaanmenoaikana…

https://www.pinterest.com/pin/80994493274539515/

www.italianways.com

Oletko itse käynyt katakombeissa, joko täällä tai muualla? Mitä mieltä olit niistä?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply